Flor de l'avellaner |
La mousse (escuma) és un preparat fet a base de clares d'ou batudes a punt de neu, donant-l'hi als pastísos la consistència d'esponjositat i suavitat tot recordant l'escuma d'afaitar o quan ens posem sabó a les mans per tal de rentar-les... tot plegat l'hi dóna al paladar un contingut d'esponja (i amb aquest cas) al gust d'avellanes difícil d'oblidar...
Les avellanes, s'utilitzen a la cuina per fer; les picades, pastíssos, oli, licor d'avellanes (en aquest pastís que us presento n'hi ha una copeta) per posar-les amb xocolata... doncs què millor que aquest pastís de xocolata (mousse) al gust d'avellanes...?
Ingredients: (Per la base)
100 Grams de mantega
100 Grams de farina
50 Grams d'avellanes pelades i picades
40 Grams de sucre fi
1 Ou
Preparació: (Per la base)
En primer lloc, deixarem que la mantega ens quedi desfeta i l'hi afegirem el sucre fi, remenant per tal de que ens quedi tot ben integrat fins obtenir una massa suau i cremosa, afegirem l'ou, sense deixar de remanar. Hi tirarem les avellanes picades i la farina i remanarem fins integrar-ho tot plegat. Tirarem aquest preparat al motllo i el posarem al forn 15 minuts a 200 º fins que veiem que està rosset. Ho decantarem.
Ingredients: (Per la mousse)
200 Grams de xocolata negre a troçets
100 Grams de mantega
100 Grams de sucre fi
25 Grams de farina de blat de moro
5 ous (separant els rovells de les clares)
1 Copeta de licor d'avellanes
Preparació: (de la mousse)
Per fer la mousse, desfarem la xocolata junt amb la mantega al bany maría remenant per tal de que ens quedi ben desfet e integrat. Ho treurem del foc i deixarem que es refredi. Batarem els rovells amb el sucre, fins obtenir una consisténcia espesa i cremosa. Tamitzarem la farina de blat per a sobre i ho barrajarem. Hi tirarem la copeta del licor d'avellanes i la xocolata desfeta. Batarem les clares a punt de neu (jo les vaig fer fortes) tirarem la meitat de les clares i barrejarem per integrar-ho bé, un cop ho tinguem, posarem l'altre meitat i ho integrarem tot plegat, amb molta suavitat.
Ingredients: (per el ganache)
175 Grams de nata per montar
175 Grams de xocolata negre a trossets
25 Grams de mantega
1 culleredeta de melassa (la que he fet servir jo, és de blat)
Un grapat d'avellanes per adornar
Preparació: (del ganache)
Escalfarem la nata fins que bulli. En un atuell apta per el foc, l'hi tirarem la xocolata i la desfarem. Ajuntarem els dos productes fins que estiguin ben integrats i ens quedi una consistència suau, afegirem la mantega i la melassa i ho remenarem bé. Un cop tinguem el pastís fred (mousse) el desmotllarem i el colocarem a sobre d'una reixeta i banyarem la mousse per a sobre amb el ganache i també ho farem per els cantons. Un cop estigui fred, decorarem els pastís amb les avellanes al nostre gust.
(Blocaires; que vagi de gust¡¡) |
Què... et pensaves que no m'en recordava de tú...? doncs amb un pastís d'avellanes com aquest, com puc descuidar-me'n...? a més a més... les avellanes en aquest pastís, estàn en totes les seves formes possibles, és a dir; picades, amb licor d'avellanes i amb fruit sec sencer, una "ganxeta" com tú necessita una dedicatoria d'aquesta mida, Glória de; no tot són postres... a la cuina
Ahhh... i qué són de Reus aquestes eh...?
12 comentarios:
Caram Josep ... em faras posar vermella, quina passada de pastís!
El faré, segur que el faré!
Ptnts
Dolça
Josep estàs que te sales! Quants pastissos portes consumits en breu temps??'
Molt bones les VELLANES de Reus!!! i en aquest pastís de gala!!!! Ptns
uiuiii què casi sóc la nº 100, t´he conegut per Gloria, bsts
Espero que no et mengessis aquest pastís després dels callos, es dels que atipan.
Ets un artista Josep, qué bó ha de estar, xocolata a tutiplen.
Petons.
Joseph, jo soc xoco-adicta, però em sembla que a tú també et va la xocolata en cantidubi.
Amic,que vagi de gust!!!!!
Avellanes i xocolata, un maridatge sensacional!
Estos dias estamos a tope en la escuela, tenemos a Salvador Brugues, la mano derecha de Joan Roca que lleva viniendo a la escuela casi 10 años.
Es un equipo que nunca nos falla, que dominan el vacío a unos niveles impresionantes y que me acaparan todo mi tiempo...
La verdad es que es un placer tenerlos en la escuela y con razón han llegado a donde han llegado, me parecen unos trabajadores natos y unos magníficos profesionales, así que,....perdona que te tenga algo abandonado.
Un beso
M. Glória; -No tot són postres... a la cuina- Em sembla, que tots estem curats d'espants, per que et posis vermella... el que sí, potser, és que et pots posar "morada" de menjar aquest pastís, si el fas ja m'ho dirás...
Salutacions "ganxeta" ¡¡ :O) :O)
Cristina; -Bufet de postres- Tots plegats, són d'aniversaris,sants i, també, "capricis" de la Teresa, (la meva parella)
Salutacions Cristina¡¡ :O) .O)
Marta; -Pa de nous- Naturalment que són bones les "vellanes" de Reus... si el fas Marta aquest pastís, veuràs que el que és bo, està fet amb productes de qualitat.
Salutacions Marta¡¡ :O) :O)
Remei: -Llimaverda- El 100 per 100 és de bó aquest pastís... amb productes tots naturals i les "vellanes" de Reus naturalment¡¡
Moltes gràcies per entrar en aquest bloc i deixar el teu comentari Remei¡¡
Salutacions Remei¡¡ :O) :O)
Ana; -La cocina de Bétulo- Tot en en seu moment.
Moltes gràcies per les paraules d'artista. A la cuina tots ho som una mica.
Una abraçada Ana¡¡ :O) :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Aquets pastisos -el de xocolata que hi fet- el seu destí fou -el de avellanes- per un aniversari, el brownie per casa i per la Teresa, junt amb un parell de companys de la feina, la Sacher tres quarts del mateix... jo tant sols els vaig provar un trosset i res més.
Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)
Gemma; -La cuina de casa- És d'una sensació molt i molt agradable la veritat que si.
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)
Helena; -Cuatro espécias- Moltes gràcies per les teves explicacions, però el primer és el primer.
Salutacions per a tú i també cap a Vigo¡¡ :O) :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,