"Bundt" va ser el nom que va registrar el senyor Nordic Ware fabricant d'estris de cuina nord- americà, per donar-l'hi la forma d'anell distintiu als motlles que va crear. Inspirats en els pastissos tradicionals del centre d'Europa gugelhupf (es una llum) a la dècada dels anys 50/60.
El gugelhupf, és una especialitat culinària típica d´Àustria, Suïssa, Alsàcia -entre França i Alemanya- Bohémia -república txeca-.
El que us presento aquí, és un dels motlles bundt més senzills i normals que podem trobar al mercat.
Per fer aquest bundt cake, els ingredients que necessitarem seran:
300 g de xocolata blanca
300 g de farina
150 g de mantega
1/2 llauna petita de llet condensada
6 ous
1 sobre de llevat en pols
1 iogurt natural
1/2 cullerada d'oli d'oliva
Elaboració:
Desfarem 180 g de xocolata blanca amb la mantega, tot seguit anirem tirant els ous d'un en un fins a integrar-ho tot plegat. Tirarem la llet condensada, el iogurt i remenarem altre cop fins a integrar-ho de nou.
Posarem la farina tamisada i el llevat en pols fins que obtinguem una massa sense grumolls.
La massa obtinguda la posarem en un motlle prèviament untat amb mantega i el deixaren al forn al voltant d'uns 35 minuts a 180 º.
Passat aquest temps treure.m del forn el pastís i el deixarem reposar 10 minuts, el desemmotllarem i el posarem a sobre d'una reixa per tal que es refredi.
Desferem la resta de la xocolata -120 g- al bany maria, afegirem l'oli, ho remenarem i ho tirarem per a sobre del brundt cake.
(Blocaires... |
Ideal per a berenars infantils, aniversaris o també per menjar-ne a mitja tarda amb cafè o bé té. Amb els "xocoadictes" ho dono com un fet.
...que vagi de gust¡¡) 😋😋😋 |
12 comentarios:
Un pastís molt llaminer, venen ganes de fer-li una queixalada, ja es quasi l'hora de berenar, no m'aniría gens malament!
Petons.
Només veien las fotos ja estic salivan... quina passada!!!
Quina combinació més perillosa! Xocolata blanca i llet condensada!! Mare meva quina bomba! Boníssima!
Una abraçada
Josep,les teves entrades m'agraden perquè sempre s'aprenen coses. Apart de que son bones, sempre tens aquest punt a l'entrada de informació i saber.
Amb aquest cas, no sabia perquè aquest pastís li diuen Bundt Cake.
Gracies i felicitats.
Una abraçada per tots dos.
Espero que ens veurem a la sortida organitzada per la Cristina.
Quina combinació més dolceta! aquest bundt ha de ser bo si o si, i jo tinc un nordic ware des de fa dos anys i que només he utilitzat un cop, crec que li hauré de treure la pols, no? Una abraçada ;)
Un pastís ben llaminer per endolcir el que ens resta del cap de setmana! Recordo que la mare en feia servir un motlle semblant -no de la mateixa marca- per fer-nos els bescuits quan erem petits. Una abraçada!
Ana; -La cocinera de Bétulo- Per berenar, o per esmorzar o simplement per que ara és ara... sempre queda bé.
Salutacions Ana¡¡ :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- És un pastís molt llaminer aquest de xocolata blanca i llet condensada, després amb la xocolata blanca i oli d'oliva, és molt llaminer, la veritat que si.
Saluacions David¡¡ :O)
Dolors; -Hi ha bruixes...- gustos perillosos, gustos engrescadors... la bomba està servida... una bona combinació, sens cap dubte¡¡
Salutacions Dolors¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Tot tè un per que i aquesta recepta i el seu contingut igual. Vaig buscar que volía dir "bundt" per tal de fer-ho i de pas informar-ho.
Espero i desitjo veure'ns a la trobada de la Cristina¡¡
Moltes gràcies Isabel salutacions per el teu marit també.
Eva; -Cuinant entre llibres- Treure-l'hi la pols i deixar el plat ben net...¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)
Anna; -Retalls de cuina- Un bon pastís amb bons records... està molt bé haver participat en aquest record de la teva mare.
Salutacions Anna¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES COM SEMPRE PER ELS VOSTRES COMENTARIS, COM LLEGIU, SEMPRE ELS CONTESTO ENCARA QUE TRIGUI.
MOLTES GRÀCIES DE NOU I FINS LA PROPERA.
Josep -Menja de bacallà-
Bon diumenge i Bona Pasqua, Josepb,
Felicitats per aquest pastís nòrdic i també Francés. És preciós i mooolt bo!
Quan varem estar per Alsàcia estava ple d'aquests pastissos que tan agraden, amb un te resulta deliciós.!
Fins aviat!
fina
Fina;-Cuina Cinc- De ben segur que t'ho pasassaríes molt i molt bé veient i potser, també, provant aquest pastís típic d'aquesta zona, grans, gruixuts i plens de sabors i colors.
Salutacions Fina i fins la propera¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,