Pastís de mató amb melmelada de groselles

1 de desembre del 2016



   Aquest pastís és d'aquelles alegries que comporten  quan portes un regal mengívol i et sembla que agradarà... el resultat és eloqüent, podeu veure que em va  venir just fer-hi la "foto" única prova  que em dóna fe que el que dic és cert.

   Les groselles, són aquestes campanetes petites que formen petits poms de colors vermells i que donen aquest color i sabor a tot el que toca.  
   El  mató és aquest formatge fresc, que podem fer a casa, amb quall, herbacol o card o també amb quall químic que venen a les farmàcies, encara que aquest no és el cas, doncs el  mató que he fet servir és comercial i val a dir que és d'una bona marca i el seu resultat és molt bo (veure "foto"). 

   Els ingredients  per fer la massa brisa. 
  
   250 g de farina d'espelta 
   125 g de mantega (conssistència pomada)
       2 ous frescos
   unes gotes de vainilla líquida
   una pessigada de sal 

   Preparació: 

    Un cop la mantega tingui textura pomada ho remanarem junt amb els dos ous fins a obtenir una crema lleugera i ben lligada. Tirarem la farina, tamisada, ho anirem incorporant a la barreja, ous/mantega, fins a acabar-hi de posar tota la farina sense treballar-ho massa, tan sols fins a acabar de posar la resta de farina. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, tirarem les gotes de vainilla líquida, la deixarem amb una bola a la nevera mitja hora i passat aquest temps, estirarem la massa amb un corró i col.locarem dita massa en el motlle escollit, untant dit motlle amb una mica de mantega i ho deixarem al forn durant quinze minuts. La treure'm del forn i la reservarem.

   Els ingredients per fer el farciment: 

   600 g de mató 
   200 g de sucre fi  
   100 g de groselles  (un parell de poms per adornar) 
        4 cullerades soperes de crema de llet  
        3 ous (sencers)  
        2 cullerades rases (soperes) de farina     
        1 rovell d'ou  

    Preparació: 

   Posarem el mató en un atuell i afegirem el sucre, barrejarem mentre fem aquesta operació.
   Afegirem d'igual manera els ous d'un en un i  remanarem igual, les cullerades de crema de llet i el rovell d'ou. Afegirem la farina a poc a poc i seguirem barrejant. Per acabar la melmelada de groselles que l' haurem fet amb un got d'aigua, les groselles i una cullerada de sucre posada al foc i remenant-ho fins que quedi un caldo de color vermell. 
    Tirarem el contingut, dins de la massa de pasta brisa que tenim reservada. Deixarem al forn al màxim que  doni durant un quart d'hora, passat aquest quart el baixarem a cent  graus, fins a esgotar l'hora. 
     Deixarem refredar, millor un dia per l'altre, decorarem amb les groselles per a sobre. 


.- Flor i fulles de la grosella.-
(Blogaires; que vagi de gust¡¡)

  Per acabar us deixo la flor de la grosella, per tal que no quedi tant sol el tros testimonial del que va ser el pastís.



       
    

   


16 comentarios:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Quina bona pinta té Josep, deu estar molt bo.
Petons.

David Vazquez Francisco ha dit...

Te que estar molt bó!!!
Sempre donant-li una volta més a pastís de formatge ... BRAVO!!!

Cristina ha dit...

El mató no decep mai!..SEgur que no va quedar cap engruna.

Cuina Cinc ha dit...

el pastís de formatge amb el punt d'acidesa de les groselles és molt bo... quasi no en queda! :)

Anna Pigarda ha dit...

M'encanten els pastissos de formatge,i aquest amb mató encara ha d'estar més deliciós! En prenc bona nota, que aquest segur que ben aviat el faig a casa! Una abraçada!

Bruixes a la cuina ha dit...

Bon dia Josep! Els pastissos de formatge i mató no m'acaben de sortir bé... trobo que sovint deixen anar aigua quan els faig així que els tinc una mica abandonats PERÒ m'agraden MOLT i quan veig que en feu i que us surten així de bé i bons, m'agafa una mica d'envejeta ;) Quina passada poder-ne menjar un tros!!
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Amb clentxa i ratlla incorporada al mig...
Val a dir que estava molt i molt bo, salta a la vista...
Salutacions Ana¡¡ :O)

David; -Restaurantes con sentimiento- Molt bo -veure "foto"-, doncs si, sempre al voltant dels productes de bona qualitat i si és de bona qualitat, el resultat és el que es veu.
Salutacions David¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina: -Bufet de postres- El ser un pastís fresc, queda molt bé per un final d'àpat, lleuger, menjívol, suau...
Com pots llegir (i veure "foto") aquest és la part testimonial de que hi havia un pastís sencer, en dono fe¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Fina; -Cuina cinc- Les groselles dónen aquest to de color i de bon gust al pastís i el resultat és el troç testimonial que hi va quedar.
Fins la propera fina¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Celebro que t'agradi i el facis, sí és així espero veure els resultats ben aviat en un post.
Una abraçada i fins ben aviat Anna¡¡ :O)

Dolors; -Hi ha bruixes...- Jo he fet molts pastissos de formatge i sempre amb la mateixa "plantilla" d'ingredients, quant he fet amb dos formatges diferents -formatges per untar- sempre he repartit la proporció amb els dos formatges.
Aquest de mató el vaig fer amb 600 de mató i 200 de sucre. La farina ajuda acabar de "enganxar" el pastís.
Salutacions Dolors¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES COM SEMPRE PER VENIR EN AQUEST BLOG I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de Bacallà-

Eva ha dit...

Ja saps com m'agraden els pastissos de formatge, tots sense excepció! i a més t'has animat a fer la pasta brisa a casa!! m'encanta la proposta, una abraçada ;)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- Per la pasta brisa, vaig trobar la fórmula, amb els ingredients que explico i la veritat sempre m'ha sortit força bé.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Teresa ha dit...

El pastís m'agrada molt... però m'enamoro sempre de les flors que ens ensenyes!!! abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Sempre que puc, vaig a buscar els productes al seu lloc d'origen i moltes vegades, quant hi vaig els productes encara no és l'època i són les seves flors,per dir-nos que d'allà en sortirà el seu fruit.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

trifasic de baileys ha dit...

em tornen boja els pastissos de formatge, de mató....m'encanten! en menjaria cada dia, i aquesta mermelada teva em sembla espectacular!! t'ho comproo!! petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Roser; Aquest pastís de mató, és molt fi al paladar i per un final d'àpat queda molt bé, fresc, suau, lleuger...
Aquest de la "foto" va de regal... el proper et donaré un conte i ja faràs la transferència... hehehe...
Salutacions Roser i moltes gràcies per visitar aquest blog¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,