Aquest pastís és d'aquelles alegries que comporten quan portes un regal mengívol i et sembla que agradarà... el resultat és eloqüent, podeu veure que em va venir just fer-hi la "foto" única prova que em dóna fe que el que dic és cert.
Les groselles, són aquestes campanetes petites que formen petits poms de colors vermells i que donen aquest color i sabor a tot el que toca.
El mató és aquest formatge fresc, que podem fer a casa, amb quall, herbacol o card o també amb quall químic que venen a les farmàcies, encara que aquest no és el cas, doncs el mató que he fet servir és comercial i val a dir que és d'una bona marca i el seu resultat és molt bo (veure "foto").
Els ingredients per fer la massa brisa.
250 g de farina d'espelta
125 g de mantega (conssistència pomada)
2 ous frescos
unes gotes de vainilla líquida
una pessigada de sal
Preparació:
Un cop la mantega tingui textura pomada ho remanarem junt amb els dos ous fins a obtenir una crema lleugera i ben lligada. Tirarem la farina, tamisada, ho anirem incorporant a la barreja, ous/mantega, fins a acabar-hi de posar tota la farina sense treballar-ho massa, tan sols fins a acabar de posar la resta de farina. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, tirarem les gotes de vainilla líquida, la deixarem amb una bola a la nevera mitja hora i passat aquest temps, estirarem la massa amb un corró i col.locarem dita massa en el motlle escollit, untant dit motlle amb una mica de mantega i ho deixarem al forn durant quinze minuts. La treure'm del forn i la reservarem.
Els ingredients per fer el farciment:
600 g de mató
200 g de sucre fi
100 g de groselles (un parell de poms per adornar)
4 cullerades soperes de crema de llet
3 ous (sencers)
2 cullerades rases (soperes) de farina
1 rovell d'ou
Preparació:
Posarem el mató en un atuell i afegirem el sucre, barrejarem mentre fem aquesta operació.
Afegirem d'igual manera els ous d'un en un i remanarem igual, les cullerades de crema de llet i el rovell d'ou. Afegirem la farina a poc a poc i seguirem barrejant. Per acabar la melmelada de groselles que l' haurem fet amb un got d'aigua, les groselles i una cullerada de sucre posada al foc i remenant-ho fins que quedi un caldo de color vermell.
Tirarem el contingut, dins de la massa de pasta brisa que tenim reservada. Deixarem al forn al màxim que doni durant un quart d'hora, passat aquest quart el baixarem a cent graus, fins a esgotar l'hora.
Deixarem refredar, millor un dia per l'altre, decorarem amb les groselles per a sobre.
Per acabar us deixo la flor de la grosella, per tal que no quedi tant sol el tros testimonial del que va ser el pastís.
El mató és aquest formatge fresc, que podem fer a casa, amb quall, herbacol o card o també amb quall químic que venen a les farmàcies, encara que aquest no és el cas, doncs el mató que he fet servir és comercial i val a dir que és d'una bona marca i el seu resultat és molt bo (veure "foto").
Els ingredients per fer la massa brisa.
250 g de farina d'espelta
125 g de mantega (conssistència pomada)
2 ous frescos
unes gotes de vainilla líquida
una pessigada de sal
Preparació:
Un cop la mantega tingui textura pomada ho remanarem junt amb els dos ous fins a obtenir una crema lleugera i ben lligada. Tirarem la farina, tamisada, ho anirem incorporant a la barreja, ous/mantega, fins a acabar-hi de posar tota la farina sense treballar-ho massa, tan sols fins a acabar de posar la resta de farina. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, tirarem les gotes de vainilla líquida, la deixarem amb una bola a la nevera mitja hora i passat aquest temps, estirarem la massa amb un corró i col.locarem dita massa en el motlle escollit, untant dit motlle amb una mica de mantega i ho deixarem al forn durant quinze minuts. La treure'm del forn i la reservarem.
Els ingredients per fer el farciment:
600 g de mató
200 g de sucre fi
100 g de groselles (un parell de poms per adornar)
4 cullerades soperes de crema de llet
3 ous (sencers)
2 cullerades rases (soperes) de farina
1 rovell d'ou
Preparació:
Posarem el mató en un atuell i afegirem el sucre, barrejarem mentre fem aquesta operació.
Afegirem d'igual manera els ous d'un en un i remanarem igual, les cullerades de crema de llet i el rovell d'ou. Afegirem la farina a poc a poc i seguirem barrejant. Per acabar la melmelada de groselles que l' haurem fet amb un got d'aigua, les groselles i una cullerada de sucre posada al foc i remenant-ho fins que quedi un caldo de color vermell.
Tirarem el contingut, dins de la massa de pasta brisa que tenim reservada. Deixarem al forn al màxim que doni durant un quart d'hora, passat aquest quart el baixarem a cent graus, fins a esgotar l'hora.
Deixarem refredar, millor un dia per l'altre, decorarem amb les groselles per a sobre.
.- Flor i fulles de la grosella.- (Blogaires; que vagi de gust¡¡) |
Per acabar us deixo la flor de la grosella, per tal que no quedi tant sol el tros testimonial del que va ser el pastís.
16 comentarios:
Quina bona pinta té Josep, deu estar molt bo.
Petons.
Te que estar molt bó!!!
Sempre donant-li una volta més a pastís de formatge ... BRAVO!!!
El mató no decep mai!..SEgur que no va quedar cap engruna.
el pastís de formatge amb el punt d'acidesa de les groselles és molt bo... quasi no en queda! :)
M'encanten els pastissos de formatge,i aquest amb mató encara ha d'estar més deliciós! En prenc bona nota, que aquest segur que ben aviat el faig a casa! Una abraçada!
Bon dia Josep! Els pastissos de formatge i mató no m'acaben de sortir bé... trobo que sovint deixen anar aigua quan els faig així que els tinc una mica abandonats PERÒ m'agraden MOLT i quan veig que en feu i que us surten així de bé i bons, m'agafa una mica d'envejeta ;) Quina passada poder-ne menjar un tros!!
Petons
Ana; -La cocinera de Bétulo- Amb clentxa i ratlla incorporada al mig...
Val a dir que estava molt i molt bo, salta a la vista...
Salutacions Ana¡¡ :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- Molt bo -veure "foto"-, doncs si, sempre al voltant dels productes de bona qualitat i si és de bona qualitat, el resultat és el que es veu.
Salutacions David¡¡ :O)
Cristina: -Bufet de postres- El ser un pastís fresc, queda molt bé per un final d'àpat, lleuger, menjívol, suau...
Com pots llegir (i veure "foto") aquest és la part testimonial de que hi havia un pastís sencer, en dono fe¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Fina; -Cuina cinc- Les groselles dónen aquest to de color i de bon gust al pastís i el resultat és el troç testimonial que hi va quedar.
Fins la propera fina¡¡ :O)
Anna; -Retalls de cuina- Celebro que t'agradi i el facis, sí és així espero veure els resultats ben aviat en un post.
Una abraçada i fins ben aviat Anna¡¡ :O)
Dolors; -Hi ha bruixes...- Jo he fet molts pastissos de formatge i sempre amb la mateixa "plantilla" d'ingredients, quant he fet amb dos formatges diferents -formatges per untar- sempre he repartit la proporció amb els dos formatges.
Aquest de mató el vaig fer amb 600 de mató i 200 de sucre. La farina ajuda acabar de "enganxar" el pastís.
Salutacions Dolors¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES COM SEMPRE PER VENIR EN AQUEST BLOG I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de Bacallà-
Ja saps com m'agraden els pastissos de formatge, tots sense excepció! i a més t'has animat a fer la pasta brisa a casa!! m'encanta la proposta, una abraçada ;)
Eva; -Cuinant entre llibres- Per la pasta brisa, vaig trobar la fórmula, amb els ingredients que explico i la veritat sempre m'ha sortit força bé.
Salutacions Eva¡¡ :O)
El pastís m'agrada molt... però m'enamoro sempre de les flors que ens ensenyes!!! abraçada!
Teresa; -Com a casa res- Sempre que puc, vaig a buscar els productes al seu lloc d'origen i moltes vegades, quant hi vaig els productes encara no és l'època i són les seves flors,per dir-nos que d'allà en sortirà el seu fruit.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
em tornen boja els pastissos de formatge, de mató....m'encanten! en menjaria cada dia, i aquesta mermelada teva em sembla espectacular!! t'ho comproo!! petons
Roser; Aquest pastís de mató, és molt fi al paladar i per un final d'àpat queda molt bé, fresc, suau, lleuger...
Aquest de la "foto" va de regal... el proper et donaré un conte i ja faràs la transferència... hehehe...
Salutacions Roser i moltes gràcies per visitar aquest blog¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,