A aquestes alçades, a la vella quaresma, tant sols li queda una cama. Mentrestant si volem fer la quaresma com cal, hem de menjar el bacallà tal com marca la tradició. Els dies de glória i alegria acompanyats de les mones ja els disfrutarem quant arribi la pascua.
Aquestes tripes de bacallà que molt bé podem fer, i després menjar, per tal que la quaresma no ens sigui tant feixuga i ens ajudi a passar l'abstinència el més aviat possible.
Ingredients: (per a 6/8 persones)
900 g tripa de bacallà
4 cebes
4 tomàquets
4 alls
2 dl d'oli
1 fulla de llorer
1 copa d'aiguardent (o anís sec)
1 got de vi blanc
canyella en pols
unes branquetes de julivert en pols
sal
pebre
Elaboració:
Tallarem les tripes a trossos en forma de cigarret i les deixarem en remull durant tot un dia, canviant l'aigua un parell o tres de vegades.
Un cop tinguem fet aixó bullirem uns minuts i deixarem que es vagin refredant en aigua corrent.
Tallarem la ceba a tires -o també a la juliana- i les posarem en una cassola amb oli a foc viu, quan veiem que la ceba es comença a fer rosseta, tirarem la tripa de bacallà, l'all ben picat, el julivert i el llorer, tot seguit afegirem la canyella i el tomàquet.
Un cop estigui tot ben sofregit, tirarem el got de vi blanc i l'aiguardent, taparem la cassola i deixarem al costat del foc, durant 20 minuts. Ho salpebrerem i servirem.
Blogaires; que vagi de gust¡¡ |
8 comentarios:
Felicitats Josep. Per el teu sant i per aquest plat de tripa que esta dient "comeme"...
Una abraçada
Felicitats amb un dia de retràs.
La recepta guai....
M'ha fet molta gracia, La Vella Quaresma.
Josep, no se de on treus tanta informació.
Felicitats per el teu enginy.
Que vagi de gust!!!!!
Una bona setmana Santa.
Una abraçada
Isabel
Un clasico que no conocía y que pinta muy bien Josep.
Bona setmana santa
Una abraçada
No he cuinat mai les tripes de bacallà, però mirant el teu plat, la veritat es que fa molt bona pinta.
El bacallà s'ha de menjar tot l'any que està molt bo.
Petons.
Saps que no n'he fet mqi de tripes de bacallà... I sembla que han de ser força bones, veritat JosepB?
Ptnts
Glòria
Gemma; -Caprofiti- Moltes gràcies per a tot plegat.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Isabel: -La cuina de la Isabel-
Moltes gràcies per els teus el-lógis cap a mí.
Fins aviat Isabel¡¡ :O)
Miquel; -La cocina de Miguel- Doncs quant ho facis ja m'ho sabràs dir.
Salutacions Miquel¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- Si fas aquestes tripes -també és coneixen amb el nom de; cap i pota de mar, callos de bacalao...- de ben segur que en tornaràs a fer, veuràs que són molt bones i queden gelatinoses.
Fins la propera Ana¡¡ :O)
Glória; -No tot són postres...- Doncs ja veuràs que si les fas, de ben segur que repetiràs. Són molt bones i deixen una gelatina molt semblant als callos que coneixem.
Salutacions "ganxeta"¡¡ :O)
COM SEMPRE, MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep. Menja de bacallà
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,