Dit i fet, l'endemà tenia el bacallà esqueixat i dessalat a punt per fer-los.
Buscant una recepta per disfrutar d'aquets petits plaers i del llibre del senyó Josep María Lladonosa i Giró El gran llibre de la cuina catalana (1991), aquesta recepta dels bunyols de bacallà que senzillament són molt lograts.
Amb un kilo de bacallà van sortir-ne un kilo i mig de bunyols. La recepta original en diu 300 g de bacallà. En parèntesis us posaré les mides que he fet servir jo per fer-los. L'original de la recepta (ingredients) estarà amb negreta, al igual que l'elaboració estará escrita sense altarà cap paraula de l'original.
Vinga doncs, a disfrutar-los¡¡
Ingredients per a 6 o 8 persones (per a 8 o 10 persones)
300 g de bacallà remullat (morro) (1 kilo de bacallà salat -penques-)
200 g de farina -aproximadament- (450 g de farina)
75 g de llard (100 g de llard)
2/3 ous (3/4 ous)
2 dl d'aigua de coure el bacallà (4dl d'aigua)
2 alls (4 alls)
Unes branques de julivert
Sal
Pebre
Oli
Preparació:
Posarem el bacallà cobert d'aigua al foc en un recipient, perqué s'escalfi (sense que arribi a bullir). Un cop perbullit, traieu-lo de l'aigua. Netegeu-lo d'espines i pell i piqueu-lo al morter.
Poseu al foc l'aigua i el llard. Un cop arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i no pareu d'anar remenant amb un batedor.
Un cop hágiu obtingut una barreja ben compacta, aparteu-ho del foc i afegiu-li els ous; barregeu-ho tot bé. Afegiu-hi el bacallà i els alls i el julivert, aquests darrers també picats al morter.
Torneu-ho a barrejar tot i amaniu-ho amb sal i pebre.
Amb la massa formeu unes boles o pilonets de la mida d'una cullereta de café. Fregiu-les en oli, al començament a foc baix i després força alt.
Nota: A la massa s'hi pot afegir una patata bullida.
(blogaires... |
...que vagin de gust¡¡) |
12 comentarios:
Quina fila! Ja saps que sóc de dolç però els bunyols de bacallà no poden faltar mai a la meva taula.
Quina bona quantitat de bunyols de bacallà i que bons son!!
Petons.
Aquest punt de llard, fantàstic.
Josep, vares escollir molt be el nom del blog.
Aquesta recepta, ja la conec, jijijiji
Una abraçada i que vagui de gust.
Quina cosa més bona!!! ... si tanco els ulls diria que puc sentir l.oloreta que fan!!!
M'encanten els bunyols de bacallà!
Saps que comprem el bacallà a la mateixa parada? Espero que coincidim algun dia!!
Petons
Són d'allò més bo els bunyols de bacallà.
N'has fet una bona quantitat... convides?
Ptnts
Glòria
Què bons!! se'm fa la boca aigua!! una abraçada!!
Cristina; -Bufet de postres- La veritat que uns bons bunyols de bacallà, acompanyen molt i molt bé a un àpat improvitzat -es poden congelar- i tenir-los a punt el moment.
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- Quantitat i bons de debó¡¡
Salutacions Ana¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- El llard, és la gràcia d'aquest plat, l'hi dóna una gràcia molt i molt el.legant. Els clàssics mai moren...
Salutacions Isabel¡¡ :O)
David; Ho són de bons,t'ho puc asssegurar.
Tanca els ulls i somiar el plaer d'aquestes petites meravelles.
Salutacions David¡¡ :O)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gemma; -Caprofiti- Són molt i molt bons aquets, i pots quedar d'alló tant i tant bé.
M'ho ha dit la Imma també quant he anat a buscarl´hi el bacallà.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Glória; -No tot són postres...- Ho són de bons, puc donar fe.
Sempre t'ho dic, Glória; Una telefonada. Aquets bunyols, improvitzant un sopar amb pa amb tomàquet i de postres unes avellanes amb els pastissets...
Salutacions "ganxeta" :o)
Sussi; -Ho són de bons i queden amb aquesta recepta espectaculars¡¡
Salutacions Sussi¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,