...aquest any no m'han quedat bons els "brunyols"... però els de l'any passat si que en van quedar bé...
Aquestes paraules les deia la meva tia de Llagostera quant acabava de fer la cassola de "brunyols" acabats de fer d'aquell any...
l'any següent l'hi senties dir... aquest any no m'han quedat bons els "brunyols"... peró els de l'any passat si que en van quedar bé...
Aquets que teniu a les "fotos" i la recepta que tot seguit us explicaré, són els autèntics "brunyols" de l'Empordà, fets de manera tradicional, i si aneu a casa dels parents, familiars, amics d'aquesta zona, són els que us obsequiaran acompanyats d'algun licor dolç, fets a casa. Tradicions que no s'han de perdre i que tenim que continuar elaborant amb l'amor i paciéncia de tots aquets parents i/o familiars que ens ho van ensenyar a fer.
Una bona fira de referència i que hi podeu participar i també gaudir, és la de Sant Feliu de Guíxols on -com ja he dit- si pot participar i gaudir d'aquest postre tradicional de primavera i de Setmana Santa. Si aneu en alguna pastissería de Sant Feliu de Guíxols al igual que a tota la comarca, i us bé de gust fer-los vosaltres, si dieu la quantitat que en voleu fer, us vendran les mides de la farina, junt amb els ingredients també a mida per fer-los.
Si us venen de gust fer-los aquesta recepta que us presento és d'una pastissería de Sant Feliu de Guíxols on van donar-me les mides per fer-la ja fa uns quants anys. El volum obtingut aquest any, ha estat al voltant d'uns 4 kilos. No heu de témer per la quantitat, si és així, podeu a part de menjar-los i gaudir-los vosaltres mateixos i oferir-los als parents, familiars, amics... també els podreu congelar i els podreu treure quant volgueu, per tal de tenir-los per a postres després d'un bon àpat.
Ingredients:
1 k de farina (*)
300 g d'aigua
250 g de mantega
200 g de sucre
60 g de llevat premsat
10 g de sal
4 ous
3 pells de llimona ratllada
1 copeta d'anís
canyella en pols
coriandre i matafaluga
Preparació:
Barrejarem tots els ingredients i els pastarem fins que la massa quedi ben fina, de manera que no s'enganxi a les mans. La deixarem reposar -un bon lloc per reposar i per tal que la massa llevi és a dins del forn, apagat es clar¡- en un recipient untat amb oli i esperarem que creixi fins que dobli el seu volum inicial. Quan la pasta hagi pujat, i amb les mans untades d'oli, agafarem trossets de pasta i els tirarem en una cassola amb l'oli ben calent.
(Blogaires; que vagin de gust¡¡) |
Aquest any han sortit be i bons, l'any que bé... esperem que també¡¡
19 comentarios:
Avui els volia de de vent però per canviar m'emporto la recepta!! les iaies i tietes saben molt!!
Ja veig que a tú et surten bé cada any, sont ben bons aquests brunyols.
I no possis farina de més encara que costi una mica d'amassar.
Petons.
Uixx quina cosa més bona!!!! Porto diversos anys dient que faré brunyols i mai acabo fent-los, però amb aquesta recepta que ens proposes potser m'animo aquest any a fer-los!! A casa meva agraden molt i els tinc promès que els faré algun dia!
Boníssims!! de ben segur que sempre li quedaven bé, amb aquesta pinta!!
Que bons!!!
Quina feinada, però val la pena perquè el resultat es espectacular!!!
uff per favor!!! no en puc comprar perquè me'ls menjo tots de cop!! m'encanten!! petons
És entretingut però val la pena. Semblen boníssims! Aquest any encara no n'he fet tot i que m'en reclament, a veure si m'animo amb la teva recepta, que fa molt bona pinta.
Marta
A casa, els bunyols son un començar i no parar!!
Salutacions!
Són boníssims els de l'Empordà: per mi els millors de tots!! :) I ja falta poc per poder-los menjar a tope!!
Bona setmana!!
P.S - no sabia que tenies aquest bloc també i m'agrada!!
Hola Josep!
Receptes que no s'han de perdre.
Ja falta poc pels bunyols i les rosquilles:)
Gràcies per mantenir aquest patrimoni!
Vaig estar un any a la Fira del Brunyol de Sant Feliu de Guixols i ens vam posar les botes!!! M'encanten els brunyols! Ara que tinc la teva recepta potser m'animo a fer-los, que a casa ma mare, de petits, sempre en feia d'aquest tipus de dolços, i jo encara no m'he animat mai. Una abraçada!
Tremendos Josep, imposible decir no.
Una abraçada
Teresa; -Com a casa res- Ja veuràs que bona que és i quina il.lussió quant surten tant i tant bé.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- Feia un parell d'anys que no els feia i la veritat que si que en van quedar força bons i espectaculars.
La farina tant sols hi vaig posar la que diu a la recepta, era una mala costum que tenia abans.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Neus; -Estovalles a quadres- Doncs aquí -amb aquesta recepta- ho tens tot per poder-los fer, queden molt i molt bons, la veritat que si¡¡
Salutacions Neus¡¡ :O)
Sussi; -Aracuina- La veritat que sempre estaven bons i aquest any he volgut fer-los i també han quedat molt i molt bons¡¡
Salutacions Sussi¡¡ :O)
David; Abans de cullir s'ha de sembrar.
Salutcaions David¡¡ :O)
Roser; -Trifàsic de beilys- Si els fas, es poden congelar, i treurel.s en petites quantitats.
Salutacions Roser¡¡ :O)
Marta; -Pebre i Xocolata- Doncs aquesta recepta és una bona excusa per fer aquets "brunyols", també he dit que es poden congelar
i aixó és un valor afegit.
Salutacions Marta¡¡ :O)
Gemma; -Caprofiti- Doncs començar a fer-los i menjar-los tot seguit.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Dolors Besalú; Moltes gràcies per el teu comentari. Moltes gràcies per entrar en aquest blog.
Salutacions Dolors¡¡ :O)
Fina; -Cuina cinc- Moltes gràcies a tu, també, per entrar i llegir aquesta recepta i compartir-la
Salutacions Fina¡¡ :O)
Anna Pigarda; -Retalls de cuina- Doncs amb aquesta recepta, de ben segur que triunfaràs. Ja m'ho diràs.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Miquel; -La cuina del Miguel- Doncs endavant amb la recepta.
Salutacions Miquel¡¡ :O)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,