Ferràn Adrià i Juan Arzak, van elaborar el sopar previ al casament del príncep Felip i Letícia...
En una entrevista feta a Catalunya Ràdio, que vaig escoltar sobre aquest sopar entrevistant al Ferràn Adrià i un cop acabada l'entrevista oficial, el locutor l'hi va preguntar:
A casa teva qui cuina?. Per regla general jo -contestà el Ferràn Adrià-
I avui faràs al sopar tu? Si...
I que penses fer per sopar? Doncs, una truita de carxofes...
De vegades ens compliquem amb els menjars de festes, aniversaris, nadals, caps d'any..., sabent que el que més ens agrada són aquets petits plaers que ens omplen tots els sentits, renunciant els àpats que sembla que estem obligats a comprar i menjar.
Per fer aquesta truita necessitarem:
150 g de bacallá dessalat
3 ous
1 manat d'alls tendres
un got de llet (opcional)
sal
Una possible manera de fer-ho:
Un cop tinguem el bacallà remullat i dessalat, el posarem junt amb els tres ous batuts lleugerament. A part amb una paella adient, i posarem el manat d'alls tendres tallats a rodanxes petites i els passarem per la paella. Un cop estiguin fets, els barrejarem al costat dels ous/bacallà/got de llet -opcional- podem rectificar de sal si s'escau i ho tirarem tot plegat a la paella i ho deixarem a foc lent, anirem mirant que no quedi la truita enganxada i un cop veiem que es trova en condicions de donar-l'hi la volta ho farem amb un tombatruites, tirarem la truita a la paella i esperarem que faci el mateix afecta que la part de sobre, deixarem que quedi ben acabada i rosseta i podrem retirar-la de la paella.
Podem acompanyar-la amb el que ens vingui de gust... tomàquets cirerols, herba dels canonges, rúcula...
(Blocaires; que vagi de gust¡¡) |
10 comentarios:
Hi tens tota la raó. Mira que a Nadal ens tornem una mica carabassa tot ideant i fent plats complicadíssims quan hi ha coses tan bones i senzilles com aquesta magnífica truita teua. Bon any nou!!!
La meva truita preferida!!!
Que bo i que sencill!!!
Una truita deliciosa que no desmereix cap menja.
Molt bona la truita de bacallà, es una de les que mes m'agraden.
Petons i bon any!!!!!!
Quanta raó, ens compliquem i amb una senzilla truita tenim un sopar d'allò més bo! Aquesta de bacallà amb alls tendres està tremenda! Bon 2016!!
Ja m'apuntaria a menjar un tros d'aquesta truita, m'encanta el bacallà!!
Francesc; -A la taula i al llit...- Beethoven deia; Una partitura, per moltes mes notes que porti, no vol dir que sigui millor.
Salutacions cap a Beneixama i Alcúdia¡¡ :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- També és de les meves i amb alls tendres l'hi dóna el toc de mar i muntanya/pagesía.
Salutacions David¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- El que és bo és bo a tot arreu i amb productes naturals i frescos, com diria Josep Pla; no té rival¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- Aquesta truita, va esser una de les mengues que varem fer per cap d'any.
Salutacions Eva i bon any també¡¡ :O)
Susi Aracuina; Doncs una telefonada i ja ho saps venir a provar una delicadesa tant bona com aquesta¡¡
Salutacions¡¡ :O)
En mengem molt sovint...i saps que em sembla que no la tinc al blog?
Ptnts
Glòria
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,