Croquetes "formidables" de bacallà

22 de maig del 2013



    Doncs, ja ho veieu... quines "formidables" croquetes de bacallà, i dic i, dono fe, que ho són de "formidables", són les croquetes d'aquest bloc, que no teniu que deixar de visitar.
    Un altre aportació dedicat al meu bloc, i com no, amb una recepta d'aquestes dimensions de gust i sabor i explicades de la manera que ho estàn... no fallen¡¡.
     Com anécdota d'aquesta recepta, va ser que el preparar la massa i deixar-la reposar al voltant de 4 hores, i passades aquestes 4 hores, em vaig posar a fer,15 croquetes concretament, la resta serien per el dia següent... tal va ser la sorpresa, el día següent que, al obrir la nevera per poguer-les menjar per dinar, tant sols hi havía el record i per tant el  lloc buit, on reposaren dites croquetes el dia abans... sort que a la segona tanda, em vaig fer 20 mes i aleshores si que em vaig recrear a donar-hi una bona pessigada i sobraren per el dia següent sense cap mes sorpresa prevista.

 
    Quant era petit i escombrava al  terra i trovaba  alguna moneda... la meva àvia sempre em deia; pel  que escombra... 
 


      Ingredients:

    250 gr. de bacallà remullat, sense espines i sense pell
    Una ceba  tendra és molt més suau
    3 cullerades soperes d’oli d’oliva.
    150 gr. de farina de blat
    ½ litre de llet
    Un rovell d’ou
    Sal i pebre blanca molta al moment 
    Nou moscada
    1 ou per arrebossar
    Pa ratllat 
    1 plat de postres amb farina
    Oli d’oliva, el necessari per fregir-les
    Julivert



Preparació i cocció de la pasta de les croquetes:

Tallem la ceba tendra fineta. Esmicolem el bacallà remullat en trossets petits. Mentrestant posem la llet a escalfar de manera que estigui calenta quan la tinguem que emprar.

En una paella prou ample  que ens hi càpiguen tots els ingredients posem les 3 c/s d’oli d’oliva afegim la ceba tendra tallada i escalfem. Quan estigui transparent afegim el bacallà esmicolat i la farina remenant amb una cullera de fusta fins que la farina no faci grumolls. Afegim la llet calenta courem i remenem fins que la pasta es desenganxi de la paella. Busqueu la inspiració.  Afegim el rovell de l’ou remenem i retirem del foc. Afinem de sal, pebre i una mica de nou moscada.

Poseu la pasta de les croquetes estesa en un recipient o en el famós “plat de duralex” tot terreny de les cuines. Deixeu reposar i refredar unes 4 o 5 hores. Formen les croquetes i fregim 

Formen les croquetes que ens quedin ben maques, com si fossin uns taps. Enfarinem. Les passem per ou batut i arrebossem amb el pa ratllat.

Fregim (submergim en l'oli ben calent) fins que estiguin daurades. Traiem amb l’escumadora i les posem en un plat amb paper absorbent perquè ens absorbeixi l’excés d’oli,  separades no amuntegades.

Presentar i servir a l’acte. Les croquetes daurades, cruixents i  recent fetes estan més que  bones es desfan  a la boca. Dediquem un mica de temps a la cuina i gaudirem d’aquestes croquets immillorables. 

Aquesta recepta ens anirà bé per fer-les també amb lluç o rap.

(Blocaires, que vagi de gust¡¡)
...doncs... pel que "retrata"...    

  Dono les gràcies a La Fina del blog Cuina Cinc, per aquesta "formidable" aportació d'aquesta recepta,  i com ja he dit, visiteu el seu bloc. Els ingredients i la recepta, estàn extrets del seu bloc, sense tocar res del seu contingut, les croquetes l'hes he fetes jo. Moltes gràcies Fina¡¡ 

25 comentarios:

Visc a la Cuina ha dit...

Unes croquetes amb molt de sabor!

Cuina Cinc ha dit...

Moltes gràcies, Joseph!!
El que em fa més feliç és el teu entusiasme i ganes de fer.
Gràcies per compartir i aportar uns magnífics bunyols!!
Desitjo que les croquetes de bacallà passin a la teva llibreta i alegrin aperitius i sopars!!
Una abraçada i fins ben aviat!

ISABEL ha dit...

Josep, quina salivera !!!!!!!
Bones, bones, bones, m'as contagiat el teu entusiasme.
Una abraçada

GEMMA ha dit...

M'encanten les croquetes de bacallà i aquestes fan una bona pinta...
Petonets.

PILAR ha dit...

Ummmm. Han de ser boníssimes!!! Amb la gana que tinc ara mateix n'agafaria un parell per l'aperitiu.
Petons!

paco ha dit...

Amic Josepb, no te pases con las croquetas de bacalao que me gustan muchísimo,...por cierto tu conoces o conocías el origen del bacalao inglés......si tienes alguna duda yo te lo explico vale..........saludos paco.........abraçades

Cristina ha dit...

Sublims!

David Vazquez Francisco ha dit...

Tant les croquetes com el bacallà m'entusiasman... és la recepta perfecte, o té tot.
Aprofitaré la teva recepta per fer-les a casa.
Gracies!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Conec el bloc de Cuina Cinc, es molt bo, com bones son les croquetes que has fet de bacallà.
Petons.

Receptes.cat ha dit...

Han de quedar ben bones.
Les provaré de fer.

Alfriston Cottage ha dit...

Seguro que son formidables. Y muy muy tentadoras.
Saludos desde Waterbridge.

-Andy-

No tot són postres ha dit...

Doncs si tu ens dius que són formidables ens ho creurem!!!
Tenen un aspecte magnífic.
Ptnts
Dolça

Assumpta ha dit...

No m'estranya que desapareguessin de la nevera... si hagués estat jo per allí encara haurien desaparegut més aviat!! :-DDD

ANNAFS ha dit...

Molt bones. Sempre venen de gust unes croquetes casolanes.

Francesc ha dit...

Ostres!! T'han quedat unes croquetes fantàstiques!!! No m'estranya gens que desaparegués tan ràpidament la primera tanda... Aquestes les haig de fer. Apuntadissimes!!! Gràcies per compartir aquesta recepta tan bona.
Salutacions

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Àngels; -Visc a la cuina- ... i amb una molt bona recepta¡¡
Salutacions María Àngels¡¡ :O) :O)

Fina ; -Cuina Cinc- Com molt bé dic a l'entrada d'aquest "post", i també ho dius tú, aquestes "formidables" croquetes són i ho seràn sempre de bones amb aquesta recepta. És un plaer compartir aquestes i totes les receptes que estiguin fetes amb aquestes ganes i bon fer.
Moltes gràcies un altre cop i fins la propera Fina¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- A mí em va passar igual que tú Isabel, quant les coses es fan d'aquesta manera, sempre es guanya.
Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)

Gemma; -Caprofiti- A mí també m'agraden força les croquetes de bacallà, però les croquetes de debó com aquestes ho sobrepasen tot. Tenen una bona pinta amb clentxa incorporada¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)




Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Pilar; -Cau de cuina- ... doncs ara en aquest moment no ni queda cap... però... un cop de teléfon i... es poden tornar a fer...
Salutacions Pilar¡¡ :O) ;O)

Paco; -Pau&Vell- Ni molt menys és pasar-se Paco, el que passa que quant en fas, ja ho deixes preparat per tal de tenir-ne per una bona "passejada" per el paladar.
Tens que explicar-me aquesta história del bacallà anglés doncs, no la conec.
Salutacions Paco des de Badalona. ;O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; -Bufet de postres- Com tots els postres que fas tu també Cristina. Moltes gràcies.
Salutacions¡¡ ;O) :O)

David; -Restaurantes con sentimiento- Encara que la recepta no és potser perfecta, si quasi, i si ho fas seguint també els teus criteris, de ben segur que sortiràn unes bones croquetes de bacallà.
Fins d'aquí una estona David¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- La veritat, les dues coses són bones, tant el bloc de la Fina, com les croquetes de bacallà i són per tornar-les a repetir, una i un altre vegada.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Receptes.cat. Moltes gràcies per el teu comentari.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Andy i Eva; -Alfriston Cottage- Puc donar fe, que ho són de bones i tentadores. Moltes gràcies per deixar la vostra opinió.
Salutacions des de Badalona¡¡ :O) :O)

M. Glória; -No tot són postres... a la cuina- Doncs com estic dient a tots els comentaris anteriors així ho dic i ho segueixo mantenint, són; Formidables¡¡
Salutacions "ganxeta" :O) :O)






Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Assumpta; -Blog de l'Assumpta- Serà qüestió de quant torni a fer-les, posar-hi vigilància... no sigui que desapareguin abans de començar...
Salutacions Assumpta¡¡ :O) :O)

Anna; -M'agrada cuinar- Doncs, tens tota la raó Anna, sempre venen bé unes croquetes i si són fetes a casa, encara molt millor... per dinar, sopar, ressopor...
Salutacions a Olván , i tu Anna rep una abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O)







Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; -A la taula i al llit...- Si l'has apuntes, de ben segur, que no fallarás doncs, faràs diana segur¡¡
Gràcies a la fina de Cuina Cinc, que ha estat "la pionera" que ha fet possible que aquesta entrada tingués tant d'éxit.
Salutacions Francesc a Beneixama i per a tu i l'Oretto igual.
:O) :O)

MOLTES GRÀCIES A TOTS, PER ELS VOSTRES COMENTARIS I DEIXAR LES VOSTRES OPINIONS, DONCS SEMPRE ES MOTIU D'ORGULL PER TAL DE POGUER-HO FER MILLOR LES PRÒXIMES VEGADES.
Josepb. -Menja de bacallà-

Cinta ha dit...

Les croquetes, totes, són el meu plat preferit. No em canso mai, de qualsevol gust i forma. I aquestes han de ser delicioses. T'he descobert fa un moment, així que em quedo per aqui a veure quines altres delícies hi trobo. Sóc la cinta, del trossets de cuina.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cinta; -Trossets de cuina- Les croquetes són bones quasi totes, dic quasi, doncs quant veig aquelles que estàn tant i tant ben col.locades a les estanteries, neveres de les botigues i semblen, copiar i pegar... però bé... hi ha gustos per tot...
Moltes gràcies per la confiança, donaré una passejada, també, per el teu blog Cinta.
Salutacions¡¡ :O) :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,