Flor del Cardamom |
Flor del arbre del cocoter |
Llavors de cardamom |
Cardamom en pols |
El cardamom, és una espècia utilitzada a la gastronomía India i també asiàtica i tant es fa servir per fer el curry, com també l'arròs, al igual que també, per fer diferents tipus de pa, pastes, galetes, donar-li aroma el té i, a molts països, junt amb el café, per donar la benvinguda els forestes que volguin compartir aquest cerimònial.
A l' Amèrica Central aquesta espècia, està molt evaluada i és Guatemala, el primer productor mundial i entre els molts productes que si poden fer, (com ja he dit) si troba el xiclet (en castellà; goma de mascar) amb un aroma embriagador d'aquest producte al paladar.
El coco, és un producte, que s'obté de la palmera del cocoter, un dels arbres més conreats arreu del món i d'on s'en poden treure gran variació de productes; aigua de coco, oli, sabó, llet, mantega... la polpa del coco madurat, és pot menjar crua, o bé si es fregeix, és poden obtenir gran variació de plats fets amb aquest producta. El primer país productor de coco, és; Filipínes.
Després d'aquesta breu explicació, afegiré aquets dos productes i una possible manera de fer-ho podría ser aquesta.
Ingredients per a la massa:
175 Grams de sucre fi
175 Grams de mantega estovada (pomada)
3 Ous batuts
150 Grams de farina tamitzada i amb el llevat incorporat
50 Grams de coco ratllat
1/2 culleredeta de cardamom en pols
Ingredients per a decorar:
75 Grams de melmelada de gerds (millor sense llavors)
25 Grams de coco ratllat
Preparació:
Remenarem el sucre, junt amb la mantega en un atuell d'alumini, fins obtenir una barreja estovada i clara.Tirarem els ous a poc a poc sense deixar de remenar. En un colador i tirarem la farina, junt amb el llevat, per tal que ens quedi ben tamitzada, junt amb el cardamom i el coco i ho remenarem per tal de que ens quedin tots els productes ben units.
Tindrem el forn preparat a 180 º posarem un motlle quadrat a dins del forn, junt amb la massa i amb un màxim de temps de 30 minuts el deixarem ben equilibrat, per tal de que quant s'enfili quedi igualat.
Un cop el pastís estigui enfilat, el deixarem refredar en una reixeta. Agafarem la melmelada de gerds i la posarem a foc lent, fins que ens quedi líquida, la tirarem per a sobre del pastís junt amb el coco, tallarem el pastís a talls rectangulars i ho podem servir.
(blocaires, que vagi de gust¡¡) |
10 comentarios:
Que original!!! i quin aroma!!!
M'agrada aquesta combinació. L'aroma del cardamom la trobo fantàstica i el coco m'entusiama, aixi que per a mi la combinació es de luxe.
Petons!
Consumo el cardamomo desde hace años pero no había visto su flor nunca, no dejas de sorprenderme! y dime si puedo conseguir unos calsots, mas, pero me los cobras que si no no los acepto, vale!
Un abrazo Joseph
Realment sorprenent de bó que està... i un punt exòtic!
Hola Josep! et pots creure que no he tastat mai el cardamon? ja ho se, no tinc perdó!!! a veure si en compro i puc per un pastís com el teu! petonets
Josep, aquest pastís el trobo original.
Amb el coco i el perfum de cardamon no m'el puc perdre.
Em guardo la recepta.
Una lliçó magistral, tant per les fotos com per l'explicació.
Que vagi de gust...
ISABEL
Silvia; -Cuinar és senzill- ... i quin bon gust que té aquesta espècia..., per tornar a repetir, com ja he fet en tres ocasions més.Té una aroma amb un to exòtic que el fa diferent a les demés espècies.
Una abraçada Silvia¡¡ :O) :O) :O)
Pilar; - Cau de cuina- Estic completament d'acord amb tu Pilar, els dos aromes junts, l'hi fan una combinació quasi perfecta¡¡
Una abraçada Pilar¡¡ :O) :O) :O)
Helena; -Cuatro especias- Tot fruit, té la seva flor. Un dels possibles resultats, pot ser aquest pastís. Si fa temps que l'utilitzes de ben segur, que l'hi donaràs moltes més prestacions.
Una abraçada cap a Vigo Helena¡¡ :O) :O) :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- Aquesta espècia, és de les que em va sorpendra més, i aquí està un dels molts possibles resultats.
Fins aviat David¡¡ :O) :O) :O)
Judith; -El món de Jujú- També tinc que dir-te, que jo tampoc l'havía testat mai, sempre hi ha una primera vegada. Dono fe que té una respiració diferent el que estem acostumats a menjar.
Salutacions Judith¡¡ ;O) ;O) :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- És veritat, és original, i surt una mica dels tòpics pastisos de sempre. Sorpendràs als convidats segur que si¡¡
Salutacions Isabel¡¡ ;O) :O) :O)
MOLTES GRÀCIES COM SEMPRE, PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS, ENCARA QUE NO HO CONTESTO DE SEGUIDA, PROCURO FER-HO AL MÀXIM RÀPID POSSIBLE.
SALUTACIONS A TOTHOM.
JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,