El Briox, és un tipus de dolç d’origen francès
que s’ha adaptat a molts forns de les nostres cuines. La base
principal són; els ous, el llevat, la llet, la mantega i el sucre morè fi.
La crosta que embolica el farciment, pintada amb ou, pot ser
apte si tenim un pa de briox i el tallem tot farcint-lo o bé sigui
de pernil en dolç, formatge de cabra o simplement llepat amb una micona de
mantega o melmelada, ens pot servir perfectament per fer-ne un esmorzar tardà o
be per portar-los embolicats i fer-ne un àpat si més no, per sinó ens
podem entaular.
Ingredients:
450 Grams de farina de força
450 Grams de farina de força
14
Grams de llevat granulat
1
Culleredeta de sal
2
Culleredetes de sucre extrafi moré
1
Pell de taronja ratllada
125
Grams de mantega (tallada a daus petits)
4
Culleredetes de llet
4
Ous
Troçets de xocolata negre
1 Ou
batut per daurar la pasta de briox
Oli
de girasol per untar els motlles
Preparació:
En primer lloc, tamitzarem la farina en un bol, afegirem el llevat granulat, la sal el sucre extrafi moré i la pell de taronja ratllada, remanarem ben remanat tots els ingredients. En un bol d’alumini, posarem la mantega el foc junt amb la llet, fins que es desfaci.
Batrem els ous i sense deixar de remenar anirem tirant la mantega -que ja
la tindrem desfeta- junt amb la llet. Aquesta barreja té que està calenta, però
sense que arribi a bullir. Ho afegirem en els ingredients secs;
farina/llevat/sal/sucre moré/pell de la taronja ratllada/ i, amb una
batadora eléctrica farem una massa que ens quedi ben lligada, ho acabarem fent
amb les mans per fer-hi una massa lleugera i que ens quedi elàstica.
Deixarem la massa en un bol que untarem amb oli de girasol i taparem el bol que el deixarem en un lloc càlid 1-2 hores fins que dobli
el seu volum.
Agafarem la massa i la treballarem al voltant d'un minut, l'hi donarem forma i col.locarem petites masses i les farcirem amb troçets de xocolata, amb un dels dits de la mà farem una petita obertura, per tal de posar-hi per a sobre les petites boletes de la mateixa massa, untarem amb una micona de mantega pel damunt dels "futurs" brioxos i els deixarem en un lloc càlid per tal que la massa dobli el seu volum. Seguidament pintarem amb el rovell de l'ou per a sobre i els posarem al forn a 220 º al voltant de 15 minuts. Els treurem del motlle utilitzat i els deixarem refredar en un reixeta. Quant estiguin freds, ja podrem disfrutar d'aquets brioxos al nostre gust.
Agafarem la massa i la treballarem al voltant d'un minut, l'hi donarem forma i col.locarem petites masses i les farcirem amb troçets de xocolata, amb un dels dits de la mà farem una petita obertura, per tal de posar-hi per a sobre les petites boletes de la mateixa massa, untarem amb una micona de mantega pel damunt dels "futurs" brioxos i els deixarem en un lloc càlid per tal que la massa dobli el seu volum. Seguidament pintarem amb el rovell de l'ou per a sobre i els posarem al forn a 220 º al voltant de 15 minuts. Els treurem del motlle utilitzat i els deixarem refredar en un reixeta. Quant estiguin freds, ja podrem disfrutar d'aquets brioxos al nostre gust.
Blocaires... que vagin de gust¡¡ |
10 comentarios:
Però que macos que es veuen, han de ser una delícia!
Me encantan los broches, son una delicia y veo que también dominas ese tema....eres todo un campeón Joseph
Un beso y otro a Teresa
Caram, caram, Josep... de taronja i xocolata, boníssims!!!
PTNTS
Dolça
Uns brioixos que estan dient mengem!!!!!!!
Una abraçada
De bona gana ara mateix tinc una infusió al meu costat, l'acompanyava d'un brioxet d'aquests.
Muas!
Tant en dolç com en salat m' agraden molt els brioixos.
María Àngels; -Visc a la cuina- van ser deliciosos, en el seu moment, queden molt ben presentats i, com ja t'he he dit, "estaven" molt bons.
Salutacions María Àngels¡¡ :O) :O)
Helena; -Cuatro especias- Quant les coses es fan amb amor, no queda més remei de que sortin bones...
Moltes gràcies Helena, un altre per a tu i també per a Vigo¡¡ :O)
Dolça; -No tot són postres... a la cuina- La xocolata i la taronja, enganxen molt bé, aquesta recepta n'és una petita prova.
Un altre per a tu Dolça. Salutacions a Reus¡¡ :O) ;O)
Sión i Miquel; -Fem un mos- Ja van ser menjats en el seu moment, i estaven molt i molt bons.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) ;O)
Gemma; -Cuinant a Canet- Amb una infusió, acompanyat d'un café, amb mantega, amb pernil, sols... de totes maneres acompanyen.
Una abraçada cap a Canet¡¡ :O) ;O)
Anna; -M'agrada cuinar- Es veritat, queden i acompanyen quasi bé amb tot, són molt agraïts els brioxos¡¡ :O) ;O)
MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ- :O) ;O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,