.-Flor de la favera.- |
Aquesta planta, molt conreada a Catalunya, es sembra a partir del setembre fins al novembre. Encara que els pagesos i els entesos amb la qüestió, ho fan més concretament entre el 12 d'octubre, el Pilar, i Sant Lluc que és el 18 d'octubre.
Les seves flors apareixen a finals de marc fins a principis d`abril i és des de finals d'abril i tot el mes de maig on podem assaborir els seus fruits. Les faves.
Les faves, són riques amb proteines, en un 30%, i són molt apreciades per els vegetarians i els vegans.
Aquestes que us presento aquí, són fetes de la següent manera:
A la cansaladeria de confiança que vaig a comprar, me'n dogué un tall de cansalada no massa gruixut i també un tros de botifarra negra.
El diumenge és mercat setmanal a Tordera i allà els pagesos de la zona, i de la mateixa Tordera, porten bons productes, les faves van ser un bona proposta per agafar-les, i dit i fet, una bossa amb tres kilos de faves van ser carregades, junt amb dos poms d'alls tendres, i també 6 pebrots vermells per fer escalivades, pomes i peres... però bé, no ens desviem del tema...
L'endemà, i un cop pelades les faves, dins d'una cassola de terra i amb l'oli un cop calent,vaig tallar els alls tendres i la cansalada a daus petits acompanyats amb una mica de farigola, quant els alls i la cansalada van enrossir, vaig tirar-hi la copeta de vermuth, deixant-ho cinc minuts més per tal que s'evapores l'alcohol. La veritat que començava a fer molt bona olor aquest principi de plat...Tenia l'aigua calenta preparada en un altre atuell d'alumini i n'hi vaig tirar una mica junt amb les faves, just que quedessin cobertes, les fulles de la menta per acabar de perfumar la cassola...mmmm... de veritat que sí... i estigueren reposades d'aquesta manera 25 minuts. Quant portaven 15 minuts vaig tirar-li la botifarra negra. Agafant la cassola amb uns agafadors i després sacsejant-la, les faves estaven quasi al punt, dic quasi, doncs, l'hi faltava tirar la sal i també el pebre, sembla que ara si...1 minut a foc viu i llestes per provar-les.
Blogaires; que vagin de gust¡¡ |
9 comentarios:
Que bones les faves estofades, i si son de pagès encara més!!
Una abraçada
Les faves!!
Aquestes he aconseguit fer-les viure a Suïssa! Des de fa 2 anys en tinc a l'hort PERÒ van molt i molt tard!! Com que tenim neu fins ben entrat el mes de març, no les planto mai fins cap a Sant Josep i ara, tot surt comencen a despuntar. Potser aquest any les plantaré abans que comenci a nevar a veure si surten soles així que surti el sol...
Quan veig els vostres plats em moro de ganes de menjar-ne però em tocarà esperar abans de poder fer un estofat com el teu (i no serà com el teu perquè la botifarra negre... me l'hauré d'imaginar)
Petons Josep i molt bon dia!!
Quines faves estofades més gustosetes i complertes! una abraçada!
Oooohhhhh que bones les faves!!!
Fa poques setmanes que en vaig fer de faves i la propera vegada i possaré vermut, segur que milloren!!!
Així queden molt bones les faves Josep, la copeta de vermouth li dona un gustet molt bo.
Petons.
Unes faves molt ben cuinades!
Sión i Miquel; -Fem un mos- De kilòmetre 0... i bones de veritat¡¡
Una abraçada per a tots dos Miquel i Sión¡¡
Dolors; -Hi ha bruixes a la cuina- La qüestió és que quànt aquí -Catalunya- hi ha no hi han faves, després arriben per a tu, el mes de juny¡¡
Salutacions cap a Suissa i tu Dolors
rep una forta abraçada¡¡ :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- Doncs sí aquestes faves, la veritat és que ho tenen tot. Bones de debó.
Una abraçada Eva¡¡ :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- Els productes de temporada tenen aixó, que són de temporada i tenim que aprofitar-ho.
Fins la propera David¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- El vermuth l'hi dóna un gust per entrar amb gana i amb ganes de menjar un bon plat de faves com aquestes.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Maria Ángels; -Visca a la cuina- Moltes gràcies per el teu comentari M. Ángels.
Salutacions¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,