Faves al gust del vermuth

26 d’abril del 2016




.-Flor de la favera.-
 
   Aquesta planta, molt conreada a Catalunya, es sembra a partir del setembre fins al novembre. Encara que els pagesos i els entesos amb la qüestió, ho fan més concretament entre el 12 d'octubre, el Pilar, i Sant Lluc que és el 18 d'octubre.
   Les seves flors apareixen a finals de marc fins a principis d`abril i és des de finals d'abril i tot el mes de  maig on podem assaborir els seus  fruits. Les faves. 


   Les faves, són riques amb proteines, en un  30%, i són molt apreciades per els vegetarians i els vegans.



   Aquestes que us presento aquí, són fetes de la següent manera:

   A la cansaladeria de confiança que vaig a comprar, me'n dogué un tall de cansalada no massa gruixut i també un tros de botifarra negra.
   El diumenge és mercat setmanal a Tordera i allà els pagesos de la zona, i de la mateixa Tordera, porten bons productes, les faves van ser un bona proposta per agafar-les, i dit i fet, una bossa amb tres kilos de faves van ser carregades, junt amb dos poms d'alls tendres, i també 6 pebrots vermells per fer escalivades, pomes i peres... però bé, no ens desviem del tema...



   L'endemà, i un cop pelades les faves, dins d'una cassola de terra i amb l'oli un cop calent,vaig tallar els alls tendres i la cansalada daus petits acompanyats amb una mica de farigola, quant els alls i la cansalada van  enrossir, vaig tirar-hi la copeta de vermuth, deixant-ho cinc minuts més per tal que s'evapores l'alcohol. La veritat que començava a fer molt bona olor aquest principi de plat...Tenia l'aigua calenta preparada en un altre atuell d'alumini i n'hi vaig tirar una mica junt amb les faves, just que quedessin cobertes, les fulles de la menta per acabar de perfumar la cassola...mmmm... de veritat que sí... i estigueren reposades d'aquesta manera 25 minuts. Quant portaven 15 minuts vaig tirar-li la botifarra negra. Agafant la cassola amb uns agafadors i després sacsejant-la, les faves estaven quasi al punt, dic quasi, doncs, l'hi faltava tirar la sal i també el pebre, sembla que ara si...1 minut a foc viu i llestes per provar-les.

 Blogaires; que vagin de gust¡¡ 

 

9 comentarios:

Fem un mos ha dit...

Que bones les faves estofades, i si son de pagès encara més!!
Una abraçada

Bruixes a la cuina ha dit...

Les faves!!
Aquestes he aconseguit fer-les viure a Suïssa! Des de fa 2 anys en tinc a l'hort PERÒ van molt i molt tard!! Com que tenim neu fins ben entrat el mes de març, no les planto mai fins cap a Sant Josep i ara, tot surt comencen a despuntar. Potser aquest any les plantaré abans que comenci a nevar a veure si surten soles així que surti el sol...
Quan veig els vostres plats em moro de ganes de menjar-ne però em tocarà esperar abans de poder fer un estofat com el teu (i no serà com el teu perquè la botifarra negre... me l'hauré d'imaginar)
Petons Josep i molt bon dia!!

Eva ha dit...

Quines faves estofades més gustosetes i complertes! una abraçada!

David Vazquez Francisco ha dit...

Oooohhhhh que bones les faves!!!
Fa poques setmanes que en vaig fer de faves i la propera vegada i possaré vermut, segur que milloren!!!

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Així queden molt bones les faves Josep, la copeta de vermouth li dona un gustet molt bo.
Petons.

VISCalacuina ha dit...

Unes faves molt ben cuinades!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sión i Miquel; -Fem un mos- De kilòmetre 0... i bones de veritat¡¡
Una abraçada per a tots dos Miquel i Sión¡¡

Dolors; -Hi ha bruixes a la cuina- La qüestió és que quànt aquí -Catalunya- hi ha no hi han faves, després arriben per a tu, el mes de juny¡¡
Salutacions cap a Suissa i tu Dolors
rep una forta abraçada¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- Doncs sí aquestes faves, la veritat és que ho tenen tot. Bones de debó.
Una abraçada Eva¡¡ :O)

David; -Restaurantes con sentimiento- Els productes de temporada tenen aixó, que són de temporada i tenim que aprofitar-ho.
Fins la propera David¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- El vermuth l'hi dóna un gust per entrar amb gana i amb ganes de menjar un bon plat de faves com aquestes.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Maria Ángels; -Visca a la cuina- Moltes gràcies per el teu comentari M. Ángels.
Salutacions¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,