Fricando amb ous de reig (plats d'escorxador, esmorzars de forquilla)

2 de juny del 2013



    Algún que altre matí, a l'hora d'esmorzar, el David -un company de la feina-  i jo, anem a donar una passejada  per els voltants de la que va ser la Plaza de Toros de Las Arenas i que avui en día, és un centre comercial. Els carrers dels voltants -Consell de Cent, Creu Coberta, Béjar, Rector Triadó...- s.hi troben tavernes, encara, amb l'ambient  de les pel.lícules i que és feien  en blanc i negre i si podía veure  menjar, que si  uns plats de callos, que si, el cap-i-pota, que si, mandonguilles amb salsa, bacallà a la llauna, cassoletes de cargols, fricandó,  anuncis amb cartells a la porta de l'entrada  que si pot llegir, encara;hoy, alítas de pollo asadas...   i per beure... que hi posem...? un got de vi... la 



nevera amb els mobles de  fusta, encara, amb l'obridor fent palanca, descobreix a dins del moble totes les begudes encara per destapar i també alguna cassola tapada amb alguna que altre massa preparada per fer possiblement, croquetes de...?  i al fons de dits mobles, algúns  més petits que d'altres, si pot veure, encara,  part del motor que l'encaixona fent l'espai més petit... records del passat...? doncs, no...¡¡. Dic encara, doncs els carrers que he anomenat, i algún que m'he pogut deixar, per uns preus, encara, en blanc i negre, si poden menjar uns esmorzars de forquilla,  plats d'escorxador, menuts... molt ben fets, amb molta traça i tots, acompanyats amb el pa al costat per tal de deixar el plat ben net...¡¡
     Però bé jo, he volgut fer aquest  fricandó amb ous de reig, que pot molt bé acompanyar en aquesta explicació que us he donat. 
   El fricandó,  és un plat tradicional de la cuina catalana que es fa a base de filets  de carn de vedella i que gairebé sempre porta bolets (moixernons, cama-secs...) encara que també s'escauen  molt bé les girgoles, fredolics, botons de rovellons, ous de reig...  acompanyat sempre naturalment, d'un bon troç de pa per sucar...





    Dedico aquesta entrada, al company David un "fricandoneroadicta"  (acabo d'invetar-me aquesta paraula) i també els  plats d'escorxador i que si visiteu el seu blog,  restaurantes con sentimiento, hi trobareu una gamma molt completa de llocs on podreu menjar, a part dels  plats d'escorxador, tota un àmplia varietat de restaurants repartits per diferentes  comarques catalanes. David un brindis, per aquestes tavernes que encara fant aquestes cassoletes i tot el repartori de plats d'escorxador. Gràcies per  tota la teva informació. 







      Apretan  a fricandó,  i el que trobareu  per a sota de la primera "foto" també entrereu a la recepta, on trobareu els ingredients i una de les maneres de fer dit fricandó. 



 (Blocaires; que vagi de gust¡¡)


    

14 comentarios:

Margarida ha dit...

Ja ho diuen que l'esmorzar ha de ser el menjar més complert de tot el dia, però si jo em menjo això a primera hora del dia, segur que m'agafa "algo"! ja,ja.. I és que sóc d'esmorzars més aviat dolços!

El fricandó agrada molt a casa, però no l'he fet mai amb ous de reig. Ja ho provaré (per dinar)!

Petons

Fem un mos ha dit...

A casa també ens agrada molt el fricandó, però no l’he fet mai amb ous de reig, que deu d’estar mortal Ummmm
Una abraçada

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Deu n'hi do quin esmorzar Josep. La veritat es que el fricandó l'he menjat sempre a l'hora del dinar, però sigui quan sigui estào bonissim, encara que no l'he tastat amb ous de reig.
Petons.

No tot són postres ha dit...

fricandoneroadicte, em pots afegir a la llista a mi també???
PTNTS
Dolça

David Vazquez Francisco ha dit...

És cert, ho confeso, soc fricandoner..., m'entusiasma!
Em fa moltíssima il·lusió la dedicatòria i espero poder seguir disfrutant de la teva companyia en els esmorzars de forquilla.
Una abraçada!!!

GEMMA ha dit...

Dons si senyor, al nostre estimat barri de Sants encara tenim esmorzars de forquilla!!!
I que bo que es un bon fricandó!!!
Petonets.

ISABEL ha dit...

Veig que t'agrada el meu barri!!!!!
Sants te un regust especial i si que hi ha llocs en que pots fer un bon esmorzar.
El fricandó en faig a sovin.
Es boníssim, igual que les croquetes de bacallà que serà a la propera publicació.
Una abraçada.

Haaaaaaaa!!!!!!!!!!
la Sacher, deliciosaaaaaaa.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Com diu la Gemma, al nostre barri tenim sort de tenir encara llocs on fan esmorzars de forquilla amb molt d'encant!
Aquest fricandó fa una pinta impressionant!
Petons
Sandra

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Josepb, que delicia de plato, que delicia...me estoy aficionando a tu cocina mas de lo que quisiera y luego quiero los productos y aquí no los tengo....
Estos días estoy contra reloj, apenas tengo suficiente tiempo para entrar en los blogs que sigo como el tuyo y dejar un comentario, pero es que es imposible con el trabajo.
Así que perdona por no entrar con toda la frecuencia que quisiera.
Un beso enorme!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Margarida; -El món de la cuina- Jo tampoc m'ho menjo a primera hora del día. El matí quant m'aixeco, a quarts de sis, faig com tu, alguna cosa dolça... quant són, entre les 10 i les 11 del matí i de tant en tant, és quant disfruto d'un plat de forquilla o d'escurxador. Aquest plat és molt aprofitós a l'hora de dinar, que és quànt,(al menys jo ho faig així,) el preparo al día abans i queda molt més melós, gustós per dinar.
Salutacions Margarida a Tiana i tu rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O)

Sión i Miquel: -Fem un mós- Aquest plat fet amb ous de reig, té l'originalitat que l'hi dóna aquest punt diferent al gust del fricandó.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de bétulo-
Com ja he dit, queda molt bo a l'hora de dinar, encara que de tant en tant (alguna que altre vegada) a l'hora d'esmorzar un platillo d'aquets entra força bé.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Dolça. Glória; -No tot són postres... a la cuina- ...doncs benvinguda al club...¡¡
Salutacions "ganxeta" :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimiento- Tots tenim les nostres maníes...
De tant en tant aquets plats de forquilla animen els matins de la feina qüotidiana. Salutacions¡¡ :O)

Gemma; -Caprofiti- Aquest barri, (Sants) teniu i, també encara, si troben botigues de tot una mica i també llocs per acabar de comprar i posar-se a dinar en llocs com ara aquets.
Una abraçada a tu i també per el barri¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Són aquets racons amagats que encara si troben aquestes petites delícies cul.linàries i que per pocs diners és poden gaudir d'uns bons esmorzars/dinars.
Tot plegat quin bé de Deu Isabel¡¡
Salutacions per a tu Isabel i també per el teu barri¡¡ :O) :O)

Sandra i Xavi; -Els fogons de la Bordeta- Amb la mà de botigues que hi teniu també en aquest barri i després d'unes bones compres, sempre queda l'ocasió d'anar a llocs com aquets que et deixen el cos preparat per tornar-ho a repetir...¡¡
Moltes gràcies Xavi i Sandra¡¡
Salutacions per a vosaltres i també per el barri de Sants¡¡ :O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Helena; -Cuatro espècias- Et vaig comentar i et comento, que ja saps que si necessites algún que altre producta i està al meu abast, tant sols tens que demanar-ho i ho fem de la manera que ja ho hem fet altres vegades.
Ja em diràs si t'acostes per aquí a Catalunya i podem veure'ns i parlar una estona, serà de gran satisfacció, que així sigui.
De moment rep una forta abraçada¡¡ :O) :O)


Moltes gràcies per les vostres entrades en aquest bloc i deixar els vostres comentaris i consells que serveixen per poder fer les coses una mica millor cada dia.
Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,