Callos amb cigrons

11 de juny de 2013




    Feia dies, que volía fer callos doncs, com podeu comprovar aquí de tant en tant m'agrada anar a menjar esmorzars de forquilla i escorxador i si el plat m'agradat, faig la meva versió de dit plat.
   Els callos, s'els coneix també  (tot depenen del país i sobretot a l'América LLatina)  amb noms com: mondongo, guatita, tripa, mishque, pancita, menudo...
 
     Aquets que teniu a la "foto", són fets de la següent manera;
 
   Un kilo de callos blancs
   Un grapat de cigrons
   3 Cebes de Figueres (grosses)
   Un got de vi blanc
   Tomàquets ratllats
   Pebre negre
   Claus d'espècia
   Nou moscada.
   2 fulles de llorer (llor)

   Preparació:

   Posarem els callos amb remull amb l'aigua i vinagre, els canviarem l'aigua i els deixarem fins l'endemà. Un cop escorreguts, els decantarem.
   Posarem els cigrons amb remull i l'endemà els bullirem, els escorrerem (guardarem el caldo)  i els decantarem.
   Tallarem les cebes ben petites, amb una mica de sal  i les posarem al foc fins que ens quedin ben  rossetes, i tirarem el got de vi blanc i esperarem uns cinc minuts mes, fins que l'alcohol es disolgui. Ho tirarem en una cassola, (millor que sigui de terra) i l'hi posarem els callos per a sobre, el pebre negre, els claus d'espècia, la nou moscada, els tomàquets ratllats i l'hi tirarem una micona del caldo dels cigrons i les dues fulles de llorer (llor) i ho deixarem a foc suau al voltant de 45/50 minuts. Apagarem el foc i els deixarem reposar entre 10/15 minuts, abans de servir.
   Podem, millor dit, hem d'acompanyar aquets callos amb un bon troç de pa per sucar¡¡


     (blocaires; que vagi de gust¡¡)
 

   Ara sí... que hi ha toca, quina vergonya Ana...¡¡ feia temps que et vaig demanar aquesta recepta per fer-la i entre una cosa i l'altre passaven els díes i la recepta sempre em quedava per fer... doncs ara, feta està i  que menys que  dedicar-te  aquesta entrada per a tu Ana.  La cocina de Bétulo.
   Podría dir-te entre moltes definicions; incombustible, inacabable, inesgotable, interminable, infinita...
Però bé, acabaré donan-te les gràcies, per ser també col.lega de Bétulo  i una bona seguidora d'aquest humil bloc que és;  Menja de Bacallà. Gràcies Ana¡¡

7 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ara veig la sorpresa, jejeje. Em preguntava que hauríes fet. Segur que estaven boníssims, es clar que un bon pa es necesari. Fa dies que no en faig, m´'has fet venir gana de fer-los.
Moltes gràcies per les teves amables paraules.
Petons.

Lídia ha dit...

que bons....però ara PROHIBITS que estem de dieta jeje

David Vazquez Francisco ha dit...

Què bóóóóó!!!
Encara tinc salivera, i vinga sucar-hi pa.

Fem un mos ha dit...

Un bon platet de callos amb una barra de pa Ummmmm
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; La cocina de Bétulo- De tant en tant, un esmorzar de forquilla també m'agrada, aixó sí, sempre acompanyat d'un bon troç de pa per sucar¡¡
Ja veus que intento seguir-te sempre que puc, però com vull apuntar un comentari al teu bloc, ja tens un altre recepta... com et dic a la dedicatória; ets incombustible, interminable, infinita...
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Lidia; -Mis platos favoritos- En el códic de circulació (per exemple) prohibit, és anar en direcció prohibida, aquesta no és pas una direcció prohibida, si es fa una sóla vegada o de tant en tant.
Moltes gràcies per deixar el teu comentari Lidia¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimiento- ho són de bons... i amb el pa a la mà, sembla un guerrer amb l'espasa i l'escut...
Ens veiem aviat¡¡ :O) :O)

Sión i Miquel; -Fem un mos- doncs sí... tot plegat... mmm... un espectàcle¡¡
Salutacions Miquel i Sión ¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS, SEMPRE SÓN DE MOLT AGRAÏR I TAMBÉ AGRAIR-VOS LES VOSTRES PASSEJADES PER AQUEST BLOC.
Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,