PASTÍS DE PASTANAGA

1 de març del 2009




.-Pastís de Pastanaga.- (*)

La pastanaga és una verdura, que jo –la veritat- no sé on col•locar-la a la cuina, …sí, sí… d’acord, em direu; a les amanides, ratllades, bullida amb la verdura, fetes al vapor… peró aixó és diferent, un pastís de pastanaga amb tots els ingredients que porta, diferent el que manjem habitualment i a més a més; per a postres¡¡.

Per acabar i abans de començar aquest pastís, tant sols fer-vos cinc cèntims de les pastanagues; es poden consumir de molt diverses maneres.Podem trosegar-les i consumir-les crues, cuites, fregides o també al vapor cuinades en sopas al igual que per menjars preparats per infants i també per animals domèstics.


Ingredients: (per a 6 persones)

- 250 gr. de pastanagues.
- La pell d’una taronja ratllada.
- 3 Ous.
- 180 gr. de sucre roig.
- 180 gr. de farina.
- 180 gr. d’oli.
- Vainilla líquida.
- 1 culleradeta de canyella en pols.
- 1 culleradeta de nou moscada.
- 1 culleradeta de bicarbonat.
- 1 culleradeta de llevat en pols.
- 1 pessigada de sal.
- 100 gr. de pepites de xocolata (de les que no es fonen).

Preparació:

En primer lloc, pelarem i ratllarem les pastanagues finament. Seguidament ratllarem la pell de la taronja i l’ha incorporarem junt amb la vainilla líquida. Tot plegat ho remenarem com si féssim una amanida, amalgamant els tres productes; pastanaga/taronja ratllada/vainilla líquida.

Batarem els ous, el sucre i la pessigada de sal. Afegirem el preparat anterior –pastanagues/taronja ratllada /vainílla líquida- i anirem tirant l’oli, la farina passada pel col.lador junt amb el llevat i la culleredeta de bicarbonat, tot seguit l’hi posarem la canyella en pols, la nou moscada i finalment les pepites de xocolata.

Tot plegat ho abocarem en un motlle untat amb una micona d’oli, i ho posarem al forn a 190º durant 1 hora.

Ho deixarem refredar i ho desemmotllarem. Decorarem amb una micona de sucre glass.

(*) Aquesta recepta la vaig “pispar” a l’Eva del Cullerot Festuc. Una delícia de recepta, al igual que passejar-se per el seu bloc¡¡. PERTU nets també Eva¡¡.

9 comentarios:

El cullerot Festuc ha dit...

A que està boníssim aquest pastís??? La pastanaga li dóna molta humitat i ningú diria que és de pastanaga! El teu germanet tb el va fer i li va agradar molt (o això em va dir...jejeje!).
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

A mi també m'agraden molt els pastissos de pastanaga, tinc pendent de provar la recepta de l'Eva que té tant èxit. Amb el gustet de les espècies ha de ser deliciós...

Maria ha dit...

Ai, sí, jo també l'he fet i sempre, sempre ha agradat a la parroquia..

Mercè ha dit...

Hola! Acabo de descobrir el teu blog pel comentari al blog de la Gemma! :)
I si no et fa res, t'afegiré al Reader.
Aquest pastís ha de tenir un gust deliciós! T'ha quedat molt bé! :)

Unknown ha dit...

La pastanaga jo la poso per tot arreu, mèncanta, mai he fet un pastis de pastanaga i ara ja en tinc una bona recepta, a part t'ha quedat una presentació molt bonica.
Recors.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; -El cullerot Festuc-. Ningú ho diría qu és de pastanaga. De veritat de la bona¡¡.
Vaig explicar-te una anècdota -amb el teu permís- que em va passar en un bar de Badalona; Resulta que aquest bar -no diré el nom, doncs estem en directa- volien fer algún pastís diferent de les pastes de "confeccio" de sempre. Jo els hi vaig dir que els hi faría un pastís, i que no els hi diría de que estava fet -era aquet- un cop el van haver provat tots els asisstents -i dic tots- els hi vaig dir de que estava fet, la cara que van posar tots va ser dir; bonísim, el vaig tornar a fer per el bar per posar-lo a la venda, el propietari l'hi va posar el nom de: "Pastís de la casa", quànt els clients el provavent la seva reacció era de dir; bonísim... de que està fet? -preguntaven- de pastanaga¡, la cara els hi canviaba... i el final ... vaig tenir que de deixar-lo de fer...
Van quedar-se un altre cop amb les pastes de "confecció". PERTUnets també Eva¡¡.

Gemma; -la cuina de casa- puc dir-te per "experiéncia", que aquest pastís, és éxit assegurat allà on el portis i també allà on el facis. Les especies l'hi donen el perfum adecuat.

Maria; -La Menta Fresca- La parróquia va be tenir-la contenta de tant en tant i amb aquest pastís queden contents tots... , i tú també.

Mercé; -Cuina per a llaminers- Moltes gràcies per inclourem en el Reader. Quant mes serem mes riurem... no et sembla?. La veritat és que aquest pastís té un gust realment deliciós.

Teresa; -Tot es art-. La veritat, jo tampoc l'havia fet mai un pastís de pastanaga, i des de que el vaig descubrir en el bloc de l'Eva -El Cullerot Festuc- l'he fet 8 o 10 vegades, sempre és un éxit de "taquilla". Records també per a tú Teresa¡

No tot són postres ha dit...

Que bons que són els pastissos que porten pastanaga, oi Josep??? Jo el que faig és amb ametlles, però aquest amb les espècies ha d'estar boníssim, serà qüestió de provar-lo!
PTNTS
Dolça

josep ha dit...

Josep,
Quin aspecte més guapo que té aquest pastis!. Si el gust està en consonància, ha de ser deliciós!-
Felicitats!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Primer de tot, moltes gràcies per entrar en el meu bloc.
Realment Dolça, els pastissos de pastanaga, els quàls jo mai havia fet, són deliciosos. De segur que el que fas tu de ametlles i en general els fruits secs, donen molt de sí a la repostería. Donaré una visita el teu bloc, a veure si veig algún pastís de ametlles.
Que vaigui de gust Dolça.


Josep; -Café de Nit- Com dic en el "post" d'aquest pastís, està "pispat" de l'Eva -El Culleratot Festuc-.
Voldría fer un canvi amb les teves paraules... consonància = qualitat; deliciós = preu.
Tot el que porta aquest pastís és de qualitat i el preu surt, molt bé (pastanagues; una taronga; espècies...)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,