PITS DE POLLASTRE FARCITS D'AVELLANES

21 de març de 2009


Aquella parada d’aviram del mercat del Ninot tenía uns pits de pollastre molt envejables. Aquesta enveja se’m va encumenar i l’hi vaig preguntar el preu a la mestressa de la parada: 6,95 € el kilo i 8,25 € sinó passa del kilo… van ser les seves paraules.

De un kilo van sortir-ne 5 pits. Aquets pits els vaig fer amb aquesta recepta que, amb algun que altre canvi d’ingredients, la mateixa mestressa de la parada va donar-me.
 

Gràcies, bon dia... a vostè senyor¡.

Els ingredients per a 4/5 persones seràn:

- 4/5 Pits de pollastre.
- 4/5 Talls de pernil salat.
- 4/5 Talls de formatge cremós.
- 3 Ous.
- 200 Grams de avellanes ben picades.
- Oli d’oliva.
- 1 Cabeça d’alls esclafada.
- 1 Fulla de llorer.
- Farina (per arrebossar).
- Pa ratllat.

Preparació:

Agafarem els pits de pollastre i els deixarem oberts pel mig i estesos sobre el marbre. Salpebrarem. Amb una culleradeta de postra l’hi tirarem a cada pit una micona d’avellana ben picada. Posarem al damunt els talls de pernil i formatge. Ho tancarem amb l’altre part del pit de pollastre. Ho passarem per farina; els ous batuts; el pa ratllat i les avellanes picades –seguint aquest ordre-.
 

En una paella amb l’oli calent i tindrem també la cabeça d’alls esclafada i la fulla de llorer. Col·locarem els pits farcits fins que quedin fets, els traurem i, els deixarem escorre i ho posem als plats acompanyat d’una guarnició que sigui del nostre grat.
(que vagui de gust, blocaires¡.)

El cultiu de l’avellaner a nivell mundial es concentra en un nombre petit de països. El principal país productó és Turquía i a llarga distancia s’hi troben les comarques tarragonines del Camp de Tarragona i el Priorat.

12 comentarios:

Gemma ha dit...

Aquest és un d'aquells plats que agraden a tothom, seria difícil trobar algú a qui no agradi, oi? I amb les avellanes al farcit i a l'arrebossat, deu quedar un gustet deliciós.

josep ha dit...

Josep

A mi m'agrada molt el pollastre, i aquest que has preparat amb les avellanes ha d'estar d'alló més bó.
Felicitats!

Josepb. ha dit...

Gemma; -la cuina de casa- La veritat està dita... i és el que dius Gemma, el resultat és el que ja no hi és...

Josepb. ha dit...

Josep; -el café de nit-. El pollastre és un dels millors al.liats a casa, i les avellanes l'hi donen un toc de la terra. Fins aviat¡¡.

pocohecho ha dit...

Saludos desde poco hecho,

Muy buena idea para comer pollo de una manera distinta.

Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

manel ha dit...

a casa també ens agrada molt el pit farcit amb pernil i formatge, però segur que aquest toc de les avellanes per dins i per fora el millora moltíssim.

Francesc ha dit...

El pollastre és la carn que més m'agrada. Amb aquesta recepta d'uns pits de pollastre tan bons, qui s'hi pot resistir? Enhorabona pel post. Salutacions

Josepb. ha dit...

Manel; -cuinar es generós-
Moltes gràcies i sigués benvingut el meu blog.
La veritat es que els pits aquets feien molta "pachoca" i al costat d'aquesta parada del Mercat del Ninot n'hi havia una de fruits secs... em va sembla que posar-hi unes avellanes picades l'hi acabaven de donar un toc més entretingut.

Josepb. ha dit...

Jorge;-Pocohecho- Ja ho veus Jorge, qualitat preu i unes miques de ganes de fer-ho, així de senzill i amb contundéncia¡.
Moltes gràcies per visitar-me.

Josepb. ha dit...

Francesc; - A la taula i al llit...- El pollastre és un gran recurs a la cuina i aquesta recepta l'he trobat d'alló tant divertida de fer-la, farcir-la de pernil i formatge i embolicada amb l'arrebossat¡.
Salutacions per l'Oretto al igual que per a tu també, Francesc¡

Maria ha dit...

L'avellana li ha de donar un toc original a l'arrebossat. T'ha sortit molt be.

Josepb. ha dit...

Maria; -Menta Fresca- L'originalitat de que amb els fruits secs també podem gaudir i acompanyar plats de tota la vida.Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,