.-Flor de la passió.- (maracujà) |
Aquesta flor, va ser descoberta el segle XVII al Perú, i sembla ser, que a l'època del Papa Pau V, va rebre aquest nom.
Simbòlicament el Papa va veure a la flor la representació de la passió de Jesucrist. La flor evoca la corona de Jesucrist, els estams les 5 ferides del seu cos, els 3 estils -prolongació dels ovaris de la flor- els claus de la creu i els pètals als 12 apòstols.
Una manera molt subtil de conseguir feligresos... sigui com sigui, el nom de la flor encara avui dia, es coneix amb aquest nom.
Personalment la trobo una flor molt el.legant, és ornamental, la podem cultivar a casa, floreix a l'estiu, es enfiladissa, necessita molta aigua i sol constant i el seu fruit, és d'un gust tropical i encisador al paladar.
.-Fruits del maracujà al arbre.- |
Els fruits d'aquesta flor,-del tamany d'un ou- són carnosos i amb moltes llavors, és pot menjar acabada de collir al igual que també es poden fer macedònies i melmelades.
La polpa de color grog, és molt apreciada per fer-hi batuts al igual que també, és molt rica amb vitamina C.
Acabada de collir es pot menjar a tall de boca inclós les seves llavors, si es prepara amb salses o amb aquest cas amb cremes, és recomenable treure-li les llavors.
Ingredients per la massa: (terrines)
250 g de farina
125 g de mantega (consistència pomada)
2 ous
ratlladura de llimona
una pessigada de sal
Preparació de la massa: (terrines)
En un atuell, posarem la farina junt amb la mantega, els dos ous, la ratlladura de la llimona i la pessigada de la sal, primer amb una forquilla de fusta, desprès amassarem amb les mans fins a obtenir una bola. Ho taparem amb plàstic film i ho deixarem reposar en un lloc càlid.
Passada mitja hora, aplanarem amb el corró i tallarem amb el talla pastes, posarem aquesta massa en els motlles adequats -jo faig servir els d'alumini- els posarem al forn 10 minuts a 180 º i passat aquest temps, les treurem.
Ingredients per la crema de maracujà: (per uns 450 g aproximadament)
150 g de polpa de maracujà (8/9 peces dels fruits)
125 g de mantega tallada a daus
175 g de sucre extrafí
4 ous
1 culleredeta de suc de llimona
Per fer la crema de maracujà:
Posarem al foc un pot d'alumini amb aigua un cop estigui calenta posarem un atuell a sobre -bany maria- amb els 150 grams de la polpa de maracujà junt amb les llavors, la mantega, els ous, el sucre i el suc de la llimona. Deixarem que es vagi escalfant a foc lent al voltant de 15/20 minuts sense deixar de remenar fins aconseguir una crema espesa i brillant. Colarem la crema (és aquí on separarem les llavors de la polpa) i la posarem en un atuell tot deixant que es refredi. Un cop freda omplirem les terrines de la pasta brisa amb la crema de maracujà. Ho podem adornar amb groselles per donar-hi un color que ressalti a la crema.
Podem guardar les llavors i un cop rentades i netes col.locar-les damunt de la crema, l'hi donarà un to cruixent.
(Blogaires; que vagin de gust¡¡) |
14 comentarios:
Bon dia Josep.
Quines tartaletes mes llamineres!!
I fins i tot has fet tu la masa, han d'estar encara mes bones!
Bon cap de setmana.
Petons
Ha de ser molt bona aquesta crema, però s'ha de tenir paciència per treure les llavors.
Unes tartaletes que venen molt de gust.
Petons.
Com sempre amb tu,sempre aprenc quelcom.
Aquesta vegada, no hages imaginar que la flor de la passió, fos de la planta del maracujà.
Gràcies per la teva informació i felicitats per aquesta llaminera recepta.
Que vagi de gust!!!!!!!
Una petita delicatessen que és una gran tentació!!!
I jo que pensava que li deien de la passió per una motiu...je, je té una flor preciosa! Bon Sant Jordi!!
I jo que pensava que li deien de la passió per una motiu...je, je té una flor preciosa! Bon Sant Jordi!!
Gemma; -Caprofiti- Unes tartataletes d'alló tant i tant llamineres per menjar un dolç de cullera.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Ana; La cocinera de Bétulo- És en el moment de colar la crema, que les llavors són molt més fàcils de netejar i fer-les servir.
Molt bones de menjar la veritat és que si.
Saluacions "tocaia"¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Com sempre moltes gràcies per els teus el.logis cap a mi.
A mí em passa igual, quant mes lleigueixes més coses aprents.
Salutacions cap a Sants Isaabel¡¡ :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- Ho és una petita gran tentació, amb un gust tropical molt i molt tentador¡¡
Fins aviat David¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res- Feliç dia de Sant Jordi també per a tu¡¡
Salutaions i fins la propera Teresa¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS. -Josepb Menja de bacallà-
Quines tartaletes més bones i exòtiques!! un postre sorprenent, una abraçada!
Que apetecibles que te han quedado estas tartaletas con esta crema de maracuya o fruta de la pasión.Y la flor nunca la había visto, curiosa.
Una abraçada
Quina exquisidesa, Josep! No he cuinat mai amb aquesta fruita exòtica, però només de veure les fotos, ja em posaria a buscar-la al mercat. Una abraçada!
Eva; -Cuinant entre llibres- Desitjo que t'hagin agradat.
Fins la propera¡¡ :O)
Miquel; -La cocina de Miguel- Són molt bones i d'un gust tropical molt elegant.
Salutacions Miquel¡¡ :O)
Anna; -Retalls de cuina- És una fruita, que jo tampoc l'havia provada i la veritat que quant la vaig fer, en va agradar per aquest toc tant tropical que té, és un encant de fruita a la boca.
Aquestes són comprades al mercat de Sant Antoni.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,