Terrines de pasta brisa amb crema de maracujà (Flor de la passió)

21 d’abril del 2016




.-Flor de la passió.-
(maracujà)

    Aquesta flor, va ser descoberta el segle XVII al Perú, i sembla ser, que a l'època del Papa Pau V, va rebre aquest nom.
    Simbòlicament el Papa va veure a la flor la representació de la passió de Jesucrist. La flor evoca la corona de Jesucrist, els estams les 5 ferides del seu cos, els 3 estils -prolongació dels ovaris de la flor- els claus de la creu i els pètals als 12 apòstols.
   Una manera molt subtil de conseguir feligresos... sigui com sigui, el nom de la flor encara avui dia, es coneix amb  aquest nom.

  Personalment la trobo una flor molt el.legant, és ornamental, la podem cultivar  a casa, floreix a l'estiu, es enfiladissa, necessita molta aigua i sol constant i el seu fruit, és d'un gust tropical i encisador al paladar.

.-Fruits del maracujà al arbre.-

 Els fruits d'aquesta flor,-del tamany d'un ou- són carnosos i amb moltes llavors, és pot menjar acabada de collir al igual que també es poden fer macedònies i melmelades.

.-Fruits del maracujà oberts.-

  La polpa de color grog, és molt apreciada per fer-hi batuts al igual que també, és molt rica amb vitamina C.
  Acabada de collir es pot menjar a tall de boca inclós les seves llavors, si es prepara amb salses o amb aquest cas amb cremes, és recomenable treure-li les llavors.



     Ingredients per la massa: (terrines)

   250 g de farina
   125 g de mantega (consistència pomada)
       2 ous
   ratlladura de llimona
   una pessigada de sal




     Preparació de la massa:  (terrines)
   
   En un atuell, posarem la farina junt amb la mantega, els dos ous, la ratlladura de la llimona i la pessigada de la sal, primer amb una forquilla de fusta, desprès amassarem amb les mans fins a obtenir una bola. Ho taparem amb plàstic film i ho deixarem reposar en un lloc càlid.
   Passada mitja hora, aplanarem amb el corró i tallarem amb el talla pastes, posarem aquesta massa en els motlles adequats -jo faig servir els d'alumini- els posarem al forn 10 minuts a 180 º  i passat aquest temps, les treurem.
 
   Ingredients per la crema de maracujà:  (per uns 450 g aproximadament)

   150 g de polpa de maracujà  (8/9 peces dels fruits)
   125 g de mantega tallada a daus
   175 g de sucre extrafí
       4 ous
   1 culleredeta de suc de llimona


    Per fer la crema de maracujà: 
   
   Posarem al foc un pot d'alumini amb aigua un cop estigui calenta posarem un atuell a sobre -bany maria- amb els 150 grams de la polpa de maracujà junt amb les llavors, la mantega, els ous, el sucre i el suc de la llimona. Deixarem que es vagi escalfant a foc lent al voltant de 15/20 minuts sense deixar de remenar fins aconseguir una crema espesa i brillant. Colarem la crema (és aquí on separarem les llavors de la polpa) i la posarem en un atuell tot deixant que es refredi. Un cop freda omplirem les terrines de la pasta brisa amb la crema de maracujà. Ho podem adornar amb groselles per donar-hi un color que ressalti a la crema.
   Podem guardar les llavors i un cop rentades i netes col.locar-les damunt de la crema, l'hi donarà un to cruixent.

 (Blogaires; que vagin de gust¡¡)

 


 
 
 


   

14 comentarios:

GEMMA ha dit...

Bon dia Josep.
Quines tartaletes mes llamineres!!
I fins i tot has fet tu la masa, han d'estar encara mes bones!
Bon cap de setmana.
Petons

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Ha de ser molt bona aquesta crema, però s'ha de tenir paciència per treure les llavors.
Unes tartaletes que venen molt de gust.
Petons.

La cuina de la Isabel ha dit...

Com sempre amb tu,sempre aprenc quelcom.
Aquesta vegada, no hages imaginar que la flor de la passió, fos de la planta del maracujà.
Gràcies per la teva informació i felicitats per aquesta llaminera recepta.
Que vagi de gust!!!!!!!

David Vazquez Francisco ha dit...

Una petita delicatessen que és una gran tentació!!!

Unknown ha dit...

I jo que pensava que li deien de la passió per una motiu...je, je té una flor preciosa! Bon Sant Jordi!!

Unknown ha dit...

I jo que pensava que li deien de la passió per una motiu...je, je té una flor preciosa! Bon Sant Jordi!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -Caprofiti- Unes tartataletes d'alló tant i tant llamineres per menjar un dolç de cullera.
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Ana; La cocinera de Bétulo- És en el moment de colar la crema, que les llavors són molt més fàcils de netejar i fer-les servir.
Molt bones de menjar la veritat és que si.
Saluacions "tocaia"¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Com sempre moltes gràcies per els teus el.logis cap a mi.
A mí em passa igual, quant mes lleigueixes més coses aprents.
Salutacions cap a Sants Isaabel¡¡ :O)

David; -Restaurantes con sentimiento- Ho és una petita gran tentació, amb un gust tropical molt i molt tentador¡¡
Fins aviat David¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Feliç dia de Sant Jordi també per a tu¡¡
Salutaions i fins la propera Teresa¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS. -Josepb Menja de bacallà-

Eva ha dit...

Quines tartaletes més bones i exòtiques!! un postre sorprenent, una abraçada!

Miquel ha dit...

Que apetecibles que te han quedado estas tartaletas con esta crema de maracuya o fruta de la pasión.Y la flor nunca la había visto, curiosa.
Una abraçada

Anna Pigarda ha dit...

Quina exquisidesa, Josep! No he cuinat mai amb aquesta fruita exòtica, però només de veure les fotos, ja em posaria a buscar-la al mercat. Una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- Desitjo que t'hagin agradat.
Fins la propera¡¡ :O)

Miquel; -La cocina de Miguel- Són molt bones i d'un gust tropical molt elegant.
Salutacions Miquel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- És una fruita, que jo tampoc l'havia provada i la veritat que quant la vaig fer, en va agradar per aquest toc tant tropical que té, és un encant de fruita a la boca.
Aquestes són comprades al mercat de Sant Antoni.
Salutacions Anna¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,