Els flams són aquets postres tant i tant lleugers, que entren d'una manera també, tant i tant lleugera i com aquell que diu, d'una sola glopada tot havent acabat de dinar... encara que un bon flam, també pot acompanyar amb unes pastes de té, o un bon café, per qué no?
Flams n'hi ha o es poden fer de moltes maneres, aquest que aquí us presento, com podeu veure, a la secció fotogràfica, bé tenia que veure si la consisténcia per fer la -"foto"- quedava be. La veritat és que si que va quedar molt i molt bé, quasi perfecta, com podeu veure i llegir.
Bé sense més preàmbuls passem a la secció subtil del tema. La recepta.
Ingredients:
12 ous frescos (*)
1 l de llet (**)
200 g de sucre
3 sobrets de café instantani
Preparació:
En un pot d'alumini, hi posarem el litre de llet i anirem remanant la llet tot posant-l'hi el sucre i els ous d'un en un, sense deixar de remenar -podem fer servir el braç eléctric- en un pot a part hi tirarem els 3 sobrets de café instantani, amb una mica de llet i tot seguit i ben remanat ho tirarem en el pot d'alumini que tenim, la llet/ous/sucre, posarem el líquid resultant amb flameres individuals al bany maria -l'aigua del bany maria, jo l'hi poso calenta- els deixarem al voltant de 30/35 minuts, passat aquest temps obrirem al forn per tal de que es vagin ambientant, al cap de 10 minuts els treurem del forn i els podem deixar 10 minuts mes sobre el marbre de la cuina i passat aquest temps els posarem a la nevera.
Es pararem el moment oportú per menjar-los (poden ser tots, ha ha ha...) i gaudir-los i disfrutar-los amb una mica de nata, per exemple?
De caramel jo no n'hi poso, doncs a mi particularment no m'hi agrada.
(Blogaires; que vagin de gust¡¡) |
(*) Els ous que faig servir per fer els flams, són frescos i de granja, són tant frescos que quant vaig a buscar-los encara són calents i al igual que la llet, els faig servir per a tot; truites, flams, crema (els rovells) escaixades, escalivades...
(**) Jo per fer aquets flams i més receptes amb llet, faig servir llet de vaca crua, la compro directament a les granges, un cop a casa la bullo i després la congelo. Com us estic dient, la faig servir per a tot; els flams, la crema catalana, la beixamel dels canelons...
13 comentarios:
Una bona manera d'acabar un bon àpat es amb un flam de café. Aquest guanya molt al fer-lo amb ous i llet tan fresca.
Bon profit!!
Petons.
Un flam exquisit!
Quin flam més ecològic! només falta que ho sigui també el cafè. Em guardo la recepta.
A casa som flamers!!! els encanten!! el de cafè queda molt suau i aromàtic!
A casa som flamers!!! els encanten!! el de cafè queda molt suau i aromàtic!
Bien bueno y aromatico este flan Josep¡¡
Cuanto tiempo querido amigo,pero mo me dan las horas del día. Estamos en la Escuela al 100% de trabajo...y ni tiempo para abrir los blogs!
Un helado realmente sencillo y tentador.
Hay algo que mo hagas bien?
Un beso enorme.
Ajjj teclados de móviles!!!
Es flan, no helado!!! Ufff odio estos teclados, de verdad, hacen lo que quieren!
Moltes felicitats, Josep!!!!
Una manera molt dolça de celebrar el sant amb aquest flam tan bo.
Realment és un privilegi poder adquirir aquests productes tan frescos!!!!
Petons
Ana; -La cocinera de betulo- Aquets flams son de molt bon fer i també de menjar un molt bon acabament d'un bon àpat i disfrutar-ho igual.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Mª Ángels; -Visca la cuina- Ho és la veritat que si i tot tant i tant natural encara el fa mes i mes bo.
Salutacions Mª Ángels¡¡ :O)
Cristina; -Bufet de postres- Una recepta, que si la guardes i la fas, notaràs la diferència al paladar, doncs al ser tant i tant natural es nota, la veritat que si¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res- Com molt be dius queda molt aromàtic aquest de café i suau al menjar-ho.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Miguel; -La cocina de Miguel- Bo, bo de debó¡¡
Salutacions Miquel¡¡ :O)
Helena; -Cuatro espécias- Senzill i ben fàcil de fer i menjar.
Salutacions Helena¡¡ :O)
Margarida; -El món de la cuina- Moltes gràcies per la teva felicitació.
El que és natural i bo ho és a tot arreu i aixó és una gran avantatge.
Salutacions Margarida¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES PER LLEGIR I DESPRÉS DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep. -Menja de bacallà-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,