Coliflors de brusseles amb cap de costella

7 de març de 2015





  Sempre dono un cop d'ull els blogs i per el que he anat mirant i visitant en cada un d'ells, veig que les cols de  brusel.les  sembla ser que no són de les verdures mes apreciades.
   A mi i personalment les veig d'un gust molt apreciable i recomenable, doncs veig que el ser individuals cada d'una d'elles, l'hi dona un gust íntim al paladar. Soles -bullides, arrebossades, fregides...- o també amb un bon acompanyament de rostit els hi dona un acompanyament molt solidari al plat.
 



.-Coliflors de brusel.les amb cap de costella.-     

Ingredients: 

   200 g de cols de brusel.les 
   150 g de costelles de porc (cap de costella) 
       1 ceba de Figueres mitjana
       1 copeta de vi ranci 
   Oli  (per fregir) 
   Caldo o brou -jo he fet servir aigua mineral-
   Sal i pebre


Preparació: 

  Bullirem les cols amb sal i un cop  les tinguem bullides les  decantarem.
  Passarem per a la paella  els caps de costella i les deixarem que es fregeixin ben rosses i les decantarem. 
    En una cassola posarem una mica d'oli. Sofregirem la ceba tallada ben petita i un cop estigui rossa i tirarem la copeta de vi ranci i deixarem que  redueixi tot plegat. Tirarem el caldo o brou que tinguem  i tirarem les cols de brusel.les  i els caps de costella o cobrirem amb  el caldo i ho deixarem reduir un xic tot plegat fins que ens faci el "xup-xup"  tot rectificant de sal i pebre si convé. 
   A partir d'aquí ho podrem servir. Aixó sí, si voleu fer la "foto" abans es veurà la prova de que la feina ben feta queda registrada. 


(Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

        



9 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRACIES BLOGISTES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
SI TENIU ALGUN DUBTE EN ALGUNA RECEPTA I VOLEU PREGUNTAR, NO DUBTEU EN FER-HO. GRÀCIES DE NOU.
Josep -Menja de bacallà-

Teresa ha dit...

Josep, a mi em ve molt de gust... ! bon guisat!! una abraçada!

paco ha dit...

Saludos Josepb...nunca he comido el plato que has preparado, pero debe de hacer una buena armonización de sabores....al mismo tiempo decirte que me he despedido de mis amigos blogueros...con un arrocito especial....una gran abraçada, per tu y Badalona...

Pebre i xocolata ha dit...

Aquest tipus de plats em fan venir gana... que bo!
Marta

Francesc ha dit...

Quina bona pinta!! Jo això de les cols de Brusel·les té el seu què. Durant una bona temporada no m'agradaven gaire i ara que ja m'he fet gran, comence a aficionar-m'hi.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Jo el trobo un ingredient molt interessant aquest de les cols de brusel.les doncs el ser cada col individual, no trenca el gust de tot el plat.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Paco; -Pau &Vell- Una molt bona armonització de textures i sabors, com molt bé dius.
Salutacions cap a Crevillent Paco¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Jo el trobo un ingredient molt interessant aquest de les cols de brusel.les doncs el ser cada col individual, no trenca el gust de tot el plat.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Paco; -Pau &Vell- Una molt bona armonització de textures i sabors, com molt bé dius.
Salutacions cap a Crevillent Paco¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Marta; -Pebre i xocolata- Doncs quant els facis veuràs quina satisfacció tant i tant interessant sentirà el teu cos de haver fet un plat tant pronunciat com aquest, per a mi ben gustós¡¡
Salutacions Marta¡¡ :O)

Francesc; -A la taula i a al llit...- El temps ens fan veure les coses d'un altre manera. Una bona mostra que tot canvia i tot es veu diferent. Aixó es bo no?
Salutacions Francesc¡¡ :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

MOLTES GRACIES A TOTS PER LES VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,