POLLASTRE AMB NOUS -AMB LA SEVA CLOSCA- I HERBES PROVENÇALS

5 d’abril del 2010




hemc #43 - nueces


.-Pollastre amb nous,-amb la seva closca- i, herbes provençals.-
En català i castellà.


Aquesta es la meva aportació al Hemc d'aquest mes que des de Noruega la Cynthia del blog; aromas de mi cocina, ens ha proposat.

Aquest plat, típic del sud-est de França,-Marsella, Montpeller, Nimes, Nica...- ha relliscat fins lliscar els Pirineus Orientals,-Perpinyà- tot deixant anar la fragància dels seus perfums, acompanyat amb totes les olors de les seves herbes, podem trobar-lo a les comarques més orientals del Pirineu Català – La Cerdanya, capçalera del riu Segre- i fins i tot a l’altre banda dels Pirineus; l’Alt Empordà, bon productor de nous del país, i deixant anar totes les aromes d’aquestes herbes, aromatitzant aquest plat a les nostres taules, amb l’olor suada dels nous amb closca acabats de bullir.

Antigament, es creia que menjar nous enriquia l ’intel•ligència per la semblança de la seva forma amb el cervell humà.
Ingredients: (Per a 4 persones)

- 1 Pollastre a daus.
- 1 Ceba.
- Un grapat de nous sencers.
- Herbes provençals (farigola, romaní, llorer, estragó, espígol...)
- Anís estrellat.
- Canyella en pols.
- Sal i Pebre.

Preparació:

Primer de tot agafarem les nous i les rentarem ben netes sota l’aixeta, un cop netes, les posarem amb un pot d’aigua al foc i deixarem que bullin. Ho decantarem.

Salpebrarem el pollastre i també li tirarem una micona de canyella en pols i el posarem en una cassola amb oli al foc, un cop daurat el retirarem i en el mateix oli de la cassola i tirarem la ceba tallada ben petita i, quant agafi color, posarem el pollastre i el col•locarem dins la cassola un altre cop, junt amb una micona del caldo dels nous i punxarem el pollastre amb l’anís estrellat i posarem el pom d’herbes provençals. Taparem la cassola, i al cap de 10 minuts l’obrirem i posarem les nous per tal que acabin de suar, 10 minuts més.

Podem servir-ho amb les nous senceres d’acompanyament.

(Que vagi de gust!)

.- Pollo con nueces –con su cáscara- y con hierbas provenzales.-
En catalán y castellano.


Esta es mi aportación al Hemc de este mes que, la Cynthia desde Noruega y desde el blog aromas de mi cocina nos ha propuesto.

Este plato típico del sur-este de Francia –Marsella, Montpeller, Nimes, Nica…- ha deslizado hasta llegar a los Pirineos Orientales, -Perpinyà- soltando todas sus fragancias de los perfumes, acompañado de todos los olores de sus hierbas, pudiéndolo encontrar en las comarcas más orientales del Pirineo Catalán -La Cerdanya cabecera del río Segre- y también al otro lado de los Pirineos; l’Alt Empordà, -buen productor de nueces del país-, y soltando todos los aromas de estas hierbas, aromatizando este plato en nuestras mesas, con las nueces sudando con su cáscara y acabadas de hervir.

Antiguamente, se consideraba que comer nueces fomentaba la inteligencia por la similitud de su forma con el cerebro humano.

Ingredientes: (Para 4 personas)

- 1 Pollo cortado a dados.
- 1 Cebolla.
- Un puñado de nueces enteras.
- Hierbas provenzales (tomillo, romero, laurel, estragón, espliego...)
- Anís estrellado.
- Canela en polvo.
- Sal i Pimienta.

Preparación:

Primero de todo cogeremos las nueces y las lavaremos debajo del grifo, una vez limpias las pondremos en un cazo con agua al fuego y las dejaremos hasta que hiervan. Reservaremos.

Salpimentaremos el pollo y también le tiraremos un poquito de canela en polvo y lo pondremos en una cazuela con aceite al fuego, una vez este dorado, lo retiraremos y en el mismo aceite de la cazuela le tiraremos la cebolla cortada finamente y, cuando empiece a coger color, pondremos de nuevo el pollo en la cazuela, tirando un poquito de caldo de las nueces y pincharemos el pollo con el anís estrellado, cologando también el ramillete de hierbas provenzales. Taparemos la cazuela y al cabo de 10 minutos la abriremos de nuevo y le pondremos las nueces para que acaben de sudar 10 minutos más.

Podemos servir el plato con las nueces enteras de acompañamiento.

(Que aproveche)

17 comentarios:

paco ha dit...

josep, el pollastre em agrada de consevol manera y el que tú has preparat amb canella y herbes provençals, crec que nó iá que comentar-lo........menjarlooooooooooooooooo,jajajaja, molt bó josep.........paco

ELS PEIXOS ha dit...

Crec que no ho havia vist mai ....les anous amb la seva closca ...i queda'n amb gust i tot ...segur!!!
Noi sempre s'aprèn aquí....

mercè ha dit...

No sé si les nous enriqueixen la ment però segur enriqueixen el paladar!,i porten ferro, i van bé per regular el colesterol...i si van acompanyades de pollastre i herbes provençals segur que enriqueixen l'ànima!!a reveure josep.Mercè-dest.cass,

Ruben ha dit...

Jo, com els peixos... mai havia vist les nous amb closca a dins d'un plat :-O

Francesc ha dit...

Quan he llegit el títol de la recepta em pensava que ho havia llegit malament. Però ja veig que no. Un plat curiosíssim i que ha de ser molt i molt bo. I ara una pregunta ben "ruca": les anous cuites amb closca, s'han de menjar amb l'ajut d'un trencanous, no? Bé, és que no m'imagine tot trencant-les a queixalades, com fa un amic meu que és una mica "bestioleta". Salutacions

Fem un mos ha dit...

Tampoc havia vist mai cuinar las nous amb closca, ja en tenim un altre de nova jejeje
Una abrasada

Glòria ha dit...

El pollastre m'agrada de totes maneres. Aquest que has preparat amb nous i herbes provençals no l'he tastat mai però ha d'estar boníssim.
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Apa Josepb, quin pollastre!!
Abans potser les nous es menjaven per potenciar l'inteligència, però ara te les recomanen per controlar el colesterol!!! Com canvien les coses, veritat!!

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

Quina recepta més original... no se m'hauria acudit mai que es pogués cuinar amb les nous senceres! I la closca s'acaba estovant després de bullir-la??? Deuen donar un gust ben curiós al pollastre.

Unknown ha dit...

Mai a la vida havia vist les anous amb closca en un plat. Després de bullides, són mes fàcils de trencar? El provarem.
Muas!

ANNAFS ha dit...

jo tampoc mai hauria posat les nous amb la closca i tot... Ben original, i amb les herbes segur que ben gustós.

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que receta tan nueva para mi, pero me ha encantado, supongo que las nueces aunque estén con cascara trasmiten el sabor y la canela y las hierbas....lo tendré que hacer, me parece delicioso.

Besitos

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vosguard a tots el que entreu en aquest blog i sigueu com sempre benvinguts.

Paco;-Pau&Vell- Amb tots els ingredients que em dius i a més a més les nous, no t'he les deixis, és la gràcia d'aquest plat¡¡. :-O

Dolors; -Els Peixos- Amb tots els gustos d'aquest plat Dolors, pensa que és la gràcia d'aquest plat, doncs deixen anar tot el bon gust d'aquest fruit sec, dins de la cassola.

Mercé; -Destepant cassoles- Com molt bé dius, les nous semblen un "comodí" serveixen pet tot i... amb molt de gust :-O
Fins la propera Mercé¡¡.

Surfzone; -Catacuina- Dons ja ho veus, sempre ja una primera vegada, i per el que per mi fa, tampoc serà la última. :-D

Frnaces; -A la taula i al llit, el primer crit- Pots dir-li al teu amic "bestioleta", que no cal que porti el trencanous a casa teva i tampoc fa falta donar queixalades... les nous estàn bullides de bon principi i quànt les poses amb el pollastre tot esperant el famós xup-xup... és quant posem les nous per donar-li el toc "rústic" d'aquest plat, amb la mateixa forquilla l'hi pot donar un cop de canell i... ja està a punt per menjarla.
Està estovada amb bullir-la de bon principi. Salutacions a l'0retto¡¡

Sión i Miquel; -Fem un mos- En trindreu un altre per dir i també un altre per menjar¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Glória; -El café de nit- Ho està realment de bo Glória.
Salutacions per el Josep¡¡.

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Doncs ja ho veus... té sentit, per qué és "intel.ligent" menjar "nous", per no tenir "col.lesterol" :-D
Fins la propera Dolça¡¡.

Gemma; -La cuina de casa- Doncs aquest plat és dels millors que he menjat -jo el vaig provar r amb tall rodó de vedella- i l'he fet amb pollastre, per tal de aproximar-lo més els menús de cada dia.
Queden estovades quànt les bullim, van desprenent tot el seu gust quant esperem que faci el seu "xup-xup" tant i tant bo.
No te'l perdis Gemma, aquest plat¡¡.

Gemma; -Cuinant a Canet...- És cert; tot el que dius és veritat, prova-ho i ja em diràs¡¡
I per tu + requetemuas¡¡ :-D

Anna; -M'agrada cuina- Les herbes l'hi donen el perfum, les nous el toc "rustic" i tu -si ho fas- la satisfacció que veuràs que has quedat molt i molt bé amb aquest plat de veritat de la bona Anna¡¡ :-D

Maria Pilar: -Cocinica de Beas-
Les nous -com estic dient- transmeten un gust deliciós al plat amb la fragància de totes les herbes que vulguis possar-li, el resultat... ja m'ho diràs Maria Pilar¡¡
Pochoncicos. Una abraçada cap a Saragossa¡¡.

PILAR ha dit...

Quin plat més original i saboròs que ens has preparat. Jo també tenia dubtes per el que fa a les nous senceres dins el plat però llegint els comentaris ja he aclarit els dubtes. Ha de ser un pollastre molt, molt aromatic. El provaré.
Petons!

camelia ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -Cau de cuina- Doncs si Pilar resulta un plat amb molt de "soroll" i també uns quànts nous, queda un plat molt diferent dels que estem acostumats a menjar i provar.
Les nous, si es prefereix, es poden servir amb mitges mitats, després és molt més fàcil treure la closca restant.
Salutacions¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,