PASTÍS DE LLIMONA

12 d’abril del 2010

Flor del Llimoner.-

Pastís de Llimona.-


Bé doncs, ja som a la primavera , i amb tot un seguit de llums i colors reflectits per a tot arreu. L’he volgut donar el meu toc de llum i color particular en aquesta primavera, i he pensat que, fer aquest pastís de llimona, estaria bé, per tal que l’acidesa del seu líquid obri la llum i els colors els nostres gustos.

Per fer aquest pastís necessitarem: (per a 4/6 persones)

Per fer la Massa:
- 150 Grams de farina.
- 75 Grams de mantega.
- 50 Grams de sucre.
- 1 Ou.

Per fer el farcit:
- 200 Mil.lilitres de suc de llimona (1 got d'aigua)
- 200 Grams de sucre.
- 4 Ous.
- 15 Grams de fècula de patata.
- 50 Grams de mantega.

Barrejarem junt amb la farina, la mantega (a temperatura ambient), el sucre i l'ou, fins formar una massa que ens quedi ben formada i enganxada i la posarem a la nevera que reposi al voltant d'una hora. Quan hagi passat aquesta estona, l'estirarem i la col.locarem en un motlle que sigui baix i d'una sola peça, a 180º . Un cop l'ha traiem del forn, podem pintar la massa amb un ou, per tal que quedi impermeabilitzada.

Després seguirem amb el farciment. Agafarem un atuell i desfarem la fècula de patata, junt amb el suc de llimona i tot seguit, el sucre i els ous batuts. Ho col.locarem al foc, i deixarem que bulli, això sí, sempre remenant-ho. Apagarem el foc i tirarem la mantega.

Ens ajudarem amb un colador xinés, per tal de el.liminar zones que poguessin haver quedat quallades, al igual que també fils d'ou quallats, ho tirarem per sobre del motlle de la massa.

Ho deixarem coure al forn a 180º durant 15 minuts.

(Blocaires que vagi de gust!).

16 comentarios:

Sílvia A. ha dit...

Que bo Josep, i ara que tinc el llimoner a tope, només faig que buscar receptes amb llimones.

Francesc ha dit...

Quan la meua sogra veja aquesta recepta teua, segur que em diu: "Francesc, a fer-la però ja!". Quina cosa més bona!!! Només amb les fotos m'ha vingut una mengera de por!!! Visca el pastís de llimona de cal Josep!!!!

mercè ha dit...

Aquest pastís té alguna cosa d'especial.Les fotografíes són precioses i conviden a la mossegada!A reveure josep.mercè-DC

paco ha dit...

ché josep, el téu pastis de llimona es fantastic, ió soc menjar-lo alguna vegada peró es de pastiseria, altra cossa, cuánt tingis falta de llimones en diús, dos amics i ió, a les 7 de la matinada fem caminata per el camp, y totes les finques de tot arréu són nostres, cal dir que, podem entrar a les finques y agafar cuantes llimones vullgám,,,entesos....salutaçións paco

PILAR ha dit...

Però quin pastis....! Només de veure´l i pensar en el seu gust em fa venir salivera. Que vagi de gust!
Petons!

Ruben ha dit...

Josep, on compres la fècula de patata?

Gemma ha dit...

Aquests pastissos àcids i refrescants m'encanten. I no n'he provat mai amb fècula de patata... deu quedar molt més fi, ho provaré!

No tot són postres ha dit...

Que bo Josep, jo l'hagués espessit amb Maizena, la fècula de patata li deu donar un altra puntet, veritat?
PTNTS
Dolça

ELS PEIXOS ha dit...

Quin pastis de llimona més bo que t´ha quedat...!!!
M´agrada la manera que has amagat els blocs que segueixes...com ho has fet ...que m´ho pots explicar??
Gracies , Josepb

Mercè ha dit...

Josep, quina delícia de pastís!! I de llimona, segur que extraordinari!
Crec que ja sé quina sortida tindran les llimones que tinc a la nevera. ;)
Petons!

Fem un mos ha dit...

Nomes veure les fotos no en deixaria ni les engrunes, el de llimona es un dels meus postres preferits, la provaré de fer
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vosguard a tots els que entreu en aquest -també- el vostre blog.

Silvia A. -Cuinar es senzill- Quina enveja poguer tenir un llimoner i poguer gaudir-lo amb ell i veure com es va transformant durant tot l'any i quant arriba el moment dels fruits... deliciós Silvia¡¡
Salutacions ben coordials Silvia¡¡ :-D

Francesc, -A la taula i al llit el primer crit- Caramb quants el.lògis cap a mí Francesc, moltes gràcies i disfruta d'aquest pastís quànt el facis. Salutacions cap a la l'Oretto¡¡ :-D

Mercé; -Destapant cassoles- L´únic que té d'especial aquest pastís, és que tots els ingredients que si posen són naturals i l'éxit està quasi definit.
Una abraçada Mercé¡¡ :-D

Paco: -Pau&Vell- Goita Paco... quànt vingui cap aquí, per el que veig, cap problema... arrossos de tot una mica, bona música, bones llimones... i jo per la meva part ja faría, els plàtans gratinats amb crema d'avellanes, fa?
Salutacions Paco¡¡ :-D

Pilar; -Cau de cuina- És d'aquells pastissos que pots quedar molt bé per uns postres, al igual que també menjar-lo a mitja tarda amb el café o el té.
No deixis que la boca et faci salivera.
Una abraçada Pilar¡¡ :-D

Catacuina; -Surfzone- La fécula de patata la compro en una droguería que tenim a Badalona molt i molt bona -Casa Boter, tenen pàgina web-.
També es pot fer amb Maizena o midó.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Un altre forma de fer servir la llimona, el seu àcid, el trobo espectacular al posarte'l a la boca. Jo el vaig fer amb fècula de patata, encara que també es pot fer amb Maizena, e inclús amb una micona de midó. Ja m'ho sabràs dir. :-D

Dolors; -Els Peixos- Moltes gràcies per les teves elevançes envers a mí Dolors.
De bon grat t'ho explicaría Dolors, però m'ho va fer la meva cunyada l'Anna María. La veritat que queda molt més ben recullit.

Mercé; -Cuina per llaminers- Queda molt bé, la veritat Mercé. Poder combinar l'àcid en un passtís, és agraït quànt l'hi trobes el punt adeqüat.
Espero que les llimones de la teva nevera puguis trobar-li aquest punt. Salutacions Mercé¡ :-D

Sión i Miquel: -Fem un mós- És per no deixar-ne cap d'engruna... espero que quant el facis et passi el mateix, no deixar-ne ni un boci. Salutacions Sión i Miquel¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Tindràs que disculpar-me, doncs vaig saltar-me sense volguer el teu comentari :(
Aquest pastís està fet amb fécula de patata, encara que perfectament, també es pot fer de Maizena o midó, el resultat del quàl és per fer-lo més espés.
Salutacions cap a Reus¡¡:-D

No tot són postres ha dit...

No sé, no sé... això de saltar-te el meu comentari... jejej

PTNTS des de Reus
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Doncs ja ho veus... passa a les millors families :-D
Fins la propera Dolça¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,