Menjablanc.

28 de març del 2011


 Fet amb ametlles crues...

...Menjablanc.

Els experts en l`època medieval, ens expliquen d’aquest plat, que era una menja quaresmal i més concretament creada a Scaladei, (Priorat) els mongos d’aquesta època, es veien obligats durant aquest períoda a fer servir l’imaginació, per tal de no menjar carn i substituir aquest producta, per altres ingredients.
   Una bona mostra és aquest menjablanc que fet amb ametlles crues fan la substitució inclus dels ous, doncs els experts, segueixen explicant, que aquesta substitució dels ous, podría ser deguda a que, els més aferrims mongos a la quaresma van substituir els ous, que són materia de vida, per les ametlles, materia de la terra... sigui com sigui, aquest postra tradicional de Tarragona i més concretament de la ciutat de Reus, i ón a part de ser ciutat de bons pintors i arquitectes, també hi ha bones mestresses dels fogons i naturalment bones bloquistes amb uns magnífics blocs dedicats al món de la cuina i els productes autòctons. Aquestes cuines i àpats, estàn molt ben controlats per aquestes quatre “ganxetes”, expertes amb mengues d’aquestes terres i els seus productes i són; la Mai de, Maiblog  la Dolça de, No tot són postres... a la cuina   la Cori i la Mercé de Cotó de Sucre en aquets tres blocs, podreu trovar, -a part d’aquest deliciós menjablanc- plats i postres d’aquestes terres amb “ganxo”...

Jo per la meva part, dedico aquest menjablanc, aquestes quatre bloquistes la Mai  la Dolça, la Cori i la Mercé moltes gràcies “ganxetes”¡¡.


   (Trobareu la recepta d'aquest deliciós menjablanc, apretant a; Maiblog i a No tot són postres... a la cuinaCotó de sucre.
Blocaires que vagi de gust¡¡



Rap amb Pinya.

22 de març del 2011


 La Fruita i el Peix.

 Rap amb Pinya.
  

 M'ha semblat correcta, obrir la primavera amb aquest plat de fruita i peix. La fruita que encara que potser l'hi dona un toc tropical,-pinya- però amb l'encert del peix -rap- donen en aquest plat un equilibri de sabors al paladar, realment interessant, tant és així que he volgut compartir-ho en tots vosaltres. Una manera de treure-li el  màxim suc en aquest plat.
    Si us agradat aquí teniu la recepta.

Rap amb Pinya  (*) 

Ingredients per a 4 persones:

   4 Talls de rap a rodanxes.
   4 Talls de pinya natural.
   Mantega.
   1 Llimona (el suc).
   2 Taronges (una  per el suc i l'altre per els grills).
   Farina (per arrebossar).
   Julivert.
   Oli.

   Elaboració: 

 Posarem l'oli en una paella al foc i, enfarinarem les rodanxes de rap, i, un cop  tinguem el rap daurat per els dos cantons, el decantarem. A la mateixa paella posarem una micona de mantega junt amb els talls de pinya -les rodanxes de pinya podem fer-les a daus- i un cop la pinya estigui just embadornada amb la mantega, tirarem el suc de la llimona i també  el de la taronja, ho deixarem 3 minuts al foc tot remenant-ho i, totseguit emplatarem amb  les rodanxes o els daus de pinya, els talls de rap i el suc obtingut, adornats amb una micona de julivert. Ho podem servir acompanyat amb grills de taronja. 
 (blocaires, que vagi de gust... aquesta primavera¡¡). 

(*)  La pinya és natural, pelada i tallada a rodanxes.