Rap amb Pinya.

22 de març de 2011


 La Fruita i el Peix.

 Rap amb Pinya.
  

 M'ha semblat correcta, obrir la primavera amb aquest plat de fruita i peix. La fruita que encara que potser l'hi dona un toc tropical,-pinya- però amb l'encert del peix -rap- donen en aquest plat un equilibri de sabors al paladar, realment interessant, tant és així que he volgut compartir-ho en tots vosaltres. Una manera de treure-li el  màxim suc en aquest plat.
    Si us agradat aquí teniu la recepta.

Rap amb Pinya  (*) 

Ingredients per a 4 persones:

   4 Talls de rap a rodanxes.
   4 Talls de pinya natural.
   Mantega.
   1 Llimona (el suc).
   2 Taronges (una  per el suc i l'altre per els grills).
   Farina (per arrebossar).
   Julivert.
   Oli.

   Elaboració: 

 Posarem l'oli en una paella al foc i, enfarinarem les rodanxes de rap, i, un cop  tinguem el rap daurat per els dos cantons, el decantarem. A la mateixa paella posarem una micona de mantega junt amb els talls de pinya -les rodanxes de pinya podem fer-les a daus- i un cop la pinya estigui just embadornada amb la mantega, tirarem el suc de la llimona i també  el de la taronja, ho deixarem 3 minuts al foc tot remenant-ho i, totseguit emplatarem amb  les rodanxes o els daus de pinya, els talls de rap i el suc obtingut, adornats amb una micona de julivert. Ho podem servir acompanyat amb grills de taronja. 
 (blocaires, que vagi de gust... aquesta primavera¡¡). 

(*)  La pinya és natural, pelada i tallada a rodanxes.

28 comentarios:

Anònim ha dit...

Hola Josep. Hem dic Gemma i soc seguidora del teu blog, entre d'altres.M'agrada molt.
No he fet mai cap comentari peroavui no en puc estar. La meva mare fa molts anys que fa aquest plat pero ella el monta així: un tall de rap, a sobre un tall de pinya i a sobre ceba caramelitzada. Prova un dia de fer-ho així i ja veurás quina passada.
GEMMA

Margarida ha dit...

No hauria combinat mai el rap amb la pinya, i em sembla una idea fantàstica. I refrescant!
Una abraçada

Mai ha dit...

I tant que ens agrada!, una combinació igual d´exòtica que d´exquisida ideal pel temps que ve, això ho tenim de provar.
una abraçada

Cristina ha dit...

Josep, una combinació nova per mi. Ho provaré.

a peu coix ha dit...

Fa temps que duc al cap un plat amb pinya. si el faig t'ho diré.
M'ha agradat molt la idea

Visc a la Cuina ha dit...

Quina passada de recepta, això s'ha de provar!

paco ha dit...

Josep, mai avia pensat en aquesta combinaçió, y em sembla molt ençertada, aquest fí de setmana el faré, tinc dugues clues de rap al congelador i disfrutaré de aquesta propósta teva, abraçades paco

xisca ha dit...

Josep , molt bona combinació , la provaré ben segur , trobo que ha de quedar molt bé. una abraçada

Albota ha dit...

Hola Josep, acabo de descobrir el teu blog per la Xisca. Em quedo fent el xafarder. Boníssim aquest rap!

SUSANNA ha dit...

Hola Josep, guapo tu

a casa la pinya la faig servir molt, amb carn, peix, postres, amanides...

es una bona recepta, en prec nota em el teu permís, i gràcies per compartir-la

mil petonets Susanna

Fem un mos ha dit...

Una combinació molt interessant no la he provat mai però aviat la faré
Una abraçada

ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

NUNCA HE TOMADO EL RAPE CON PIÑA, PERO EN PRINCIPIO EL MARIDAJE ES BUENO Y NO ME SORPRENDERÍA QUE FUESE TODO UN ÉXITO.

BICOS

CUATRO ESPECIAS

Dolça ha dit...

No m'hagués passat mai pel cap fer aquesta composició, de rap i pinya, però té bona pinta, i m'agrada la proposta de presentació que et fa la Gemma del primer comentari.

PTNTS
Dolça

Anna ha dit...

Quina combinació! No l´hagues feta mai, però ara que ho dius, ha d´estar bonissima!
Petons
Anna

Gemma ha dit...

Josep, tinc poc costum acompanyar el peix amb fruita però m'has donat una idea sensacional. Penso que ha de quedar molt bé i és un plat totalment de primavera de cara al bon temps!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Com sempre sigueu benvinguts en aquest bloc i moltes gràcies per deixar els vostres comentaris. Josepb. -Menja de bacallà-

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Anónim- Benvinguda en aquest bloc, saps que pots entrar i fer els comentaris que veguis oportu, aquest mateix que m'has fet, el trobo molt acertat, doncs jo estava entusiasmat amb la taronja i la llimona per fer el suquet per acompanyar... una ceba caramelitzada, és d'alló tant i tant ben fet com també bo... i si ho fan les mares, encara més.
Moltes gràcies per ser "seguidora anónima Gemma". :-D :-D

Margarida; -El món de la cuina- Doncs jo tampoc em pensava trovar una textura de sabors tant i tant rebó i refrescant també.
Salutacions a Tiana Margarida¡¡ :-D :-D

Mai; -Maiblog- És d'aquells plats, que es fan i es repeteixen, encara que un cop repetits, no es penja el plat en el bloc..., però la idea hi ha sigut. :-D :-D :-D
Salutacions a Reus¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Crijoarmael- També va ser nova per a mi quant vareig descobrir-la ho vaig provar-ho i és d'aquells plats per tornar a repetir.
Salutacions Cristina¡¡ :-D :-D :-D

Núria; -A peu coix- ...doncs del cap, al plat i després al pensament del gust... aquesta pinya (amb rap) potser una idea per el que busques Núria.
Una abraçada¡¡ :-D :-D :-D

Mariàngels; -Visca a la cuina- Prova-ho i ja m'ho sabràs dir...
Una abraçada¡¡ :-D :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Una combinació deliciosa, si a sobra -i mai millor dit- l'hi poses, tal com m'ha dit el primer comentari "anònim Gemma", de posar-hi la ceba caramelitzada, crec que és una molt bona idea.
Disfruta-ho força Paco¡¡

Albota; -El taller de cuina- Fent el xafarder, és una manera de saber... ho és de bo ho puc afirmar-ho¡¡
Fins la propera Albota¡¡ :-D :-D :-D

Xisca; -La cuina de Son Fe- Una combinació diferent, bona i de contrastos de gustos també.
Si la fas ja m'ho diràs. Salutacions Xisca¡¡ :-D :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Susanna; -En roc a la cuina- Aquest plat és "guapo" de fer i també de menjar, l'he posat per "inaugurar" la primavera... queda "guapo" no?
Salutacions Susanna¡¡ :-D :-D :-D

Sión i Miquel; -Fem un mós- Una combinació ideal de cara a l'estiu, és pot menjar fred també i queda d'alló ben diferenciat de gustos i sabors.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :-D :-D

Helena; -Cuatro especias- Els madiratges, en principi acostumen anar molt bé, després... potser s'acosten per sempre més.
Saluatacions per a tu i també per a Vigo.¡¡ :-D :-D :-D
Elena; -Cuatro especias- Los madirajes, en principio acostumbran a ir muy bien, después... pueden acercarser por siempre màs.
Saludos para ti y también a Vigo¡¡ :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Ho és de bona la combinació i també estic completament d'acord amb tu a posar-hi per sobra la ceba caramelitzada, amb referencia amb el comentari "anónim Gemma".
Una abraçada "ganxeta"¡¡ :-D :-D :-D

Anna; -El meu bloc de cuina- La combinació és diferent i d'un gust molt elegant al paladar.
Salutacions Anna¡¡ :-D :-D :-D

Gemma; -La cuina de casa- Ho és de diferent, el toc de la pinya l'hi és molt oportú.
Salutacions Gemma¡¡

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Em sembla molt original aquest contrast de sabors, té que estar molt bo.
Petons.

glutoniana ha dit...

Hauré de dir-li a ma mare que ella molt cops fa peix i esta combinació és veu molt original :)

Las recetas de Glutoniana

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La Cocinera de Bétulo- El contrast Ana, és realment espectacular, d'un gust de sabors a la boca molt sorprenent i bo.
Aprofito per dir-te que, he intentat entrar al teu bloc moltes vegades i sempre em queda penjat, tinc que tancar i tornar a obrir i torno a entrar al teu bloc i em torna a passar el mateix... em sap greu...¡¡ :-( :-(
Amb el correu em passa el mateix t'he enviat cinc o sis e-mails i m'ho torna... :-( :-(

Glutoniana; -Las Recetas de Glutoniana- Una combinació perfecta que casa també molt bé.
Salutaions Glutoniana¡¡ :-D :-D :-D

surfzone ha dit...

Jo tampoc he tastat mai aquesta combinacio´, però té molt bona pinta. A més, m'encanta la pinya natural :-)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone; -Catacuina- Jo tampoc l'havía provat mai, fins aquesta vegada, sempre hi ha una primera vegada¡¡
La pinya natural, per a tot; per amanides, primers plats i també per aquest peix -rap- amb pinya, uns gustos que vaig trovar molt equilibrats¡¡ :-D :-D ;-D
Salutacions Surfzone¡¡ :-D :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Anònim ha dit...

Estic impressionat, he de dir. Molt sovint no em trobo amb un bloc que cada educativa i entretinguda, i deixeu-me informar-lo, tens posat el dit al cap. El seu concepte és excepcional, la dificultat és una cosa que no suficients persones estan parlant intel · ligentment sobre. Estic molt feliç que em vaig trobar amb tot això en el meu recerca per a alguna cosa respecte a això.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,