Sopa freda de cogombre

14 de setembre de 2016



 .-Pol·linització de la flor del cogombre.- 

 Sembla ser, que la calor ens ha donat una treva, les pluges caigudes aquests dies han deixat abundants precipitacions i potser, l'últim esclat de l'estiu està fent l'última volada...?

 .-Flor del cogombre i el seu fruit.-

      Abans de acabar l'estiu, que us assembla  aquesta sopa freda de cogombre per tal d'esperar la tardor, tot festejant l'espera?

   Amb el cogombre, tothom tenim la nostre versió... a mí amb repeteix, a mí no m'agrada el seu sabor, jo no n'hi poso en el gaspatxo..., doncs bé... aquesta sopa, encara que es pot versionar de moltes maneres, jo us posaré la que he trobat en els llibres que feia servir la meva mare i que dona molt  bon resultat.

   Ingredients:  (per a 6/8 persones) 

   2 cogombres grossos
   100 g de nous pelades 
   4 dents d'all 
   unes branquetes de fonoll o una branca d'àpit (jo he fet servir la branca d'àpit) 
   6 iogurts naturals ( jo he fet servir l'equivalent del iogurt al estil grec 750 c. c. aproximadament)  
   3 cullerades d'oli
   sal 
   pebre
   glaçons (opcional)  

   Preparació: 

   Pelarem els cogombres, els tallarem a daus, i els deixarem en un bol amb sal, al voltant de mitja hora. Trencarem els cent grams de nous ben petits i partirem el fonoll o l'àpit a bastonets. Rentarem i escorrarem els daus del cogombre. Dins de la batedora elèctrica hi posarem els cent grams de nous, el fonoll o àpit, els quatre dents d'all tallats finament i els sis iogurts o l'equivalent als sis iogurts, afinarem de sal i pebre. Batarem i afegirem de mica en mica les tres cullerades d'oli. Ho deixarem refredar a la nevera al voltant de dues a tres hores. Quant ho servim, podem col.locar-hi els glaçons.   


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

  Com heu pogut llegir a la preparació, el cogombre no si posa a la recepta original, s'ha acompanya a daus en un tassó, si per cas agrada, s'afegeix dins de la batedora elèctrica i ho servim tot plegat. D'aquesta manera, tothom pot disfrutar d'aquesta sopa freda de cogombre.
   Tant a la meva senyora, la Teresa, com a mí el cogombre ens agrada i la varem preparar posant el cogombre, dins de la batedora. 

10 comentarios:

Teresa ha dit...

D'on traus aquestes meravelles, Josep!!! quina flor més maca i una sopa freda molt original, el cogombre tret de amb l'amanida i gaspatxo poc més el conec! Bon cap de setmana!

Cristina ha dit...

Molt bona idea! M'agrada el cogombre...I, això que hi ha gent que no el pot veure ni en pintura...

Isabel ha dit...

Com sempre una introducció i fotos de 10!!!!
Que vagi de gust Josep!!!!!!!

Miquel ha dit...

Me gusta el pepino y esta combinacion bien buena y sana.
Saludos

Fem un mos ha dit...

Josep, aquesta sopa te d’estar boníssima, però amb avellanes….
Ja és la segona entrada que coincidim amb el producte principal, fantàstic!!
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- Des de que faig aquest blog, tots els productes són de proximitat, si més no, els vaig a buscar en el seu lloc d'origen, per tant tots els productes explicats, són de qualitat.
Aquesta sopa freda de cogombre, és un altre manera de fer servir els cogombres.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Cristina; -Bufet de postres- Celebro que t'agradi aquesta sopa freda de gaspatxo, com pots llegir es pot versionar de moltes maneres.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Moltes gràcies per els teus el.lógis cap a mi.
Que vagi de gust igualment amb tots els teus plats Isabel¡¡ :O)

Miquel; -La cocina de Miguel- Bona, bonica i barata, la veritat és que sí. Queda molt bé com a plat entrant.
Salutacions MIquel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sión i Miquel; -Fem un mos- i amb pinyons,festucs, ametlles...
Coincidències de la vida, haver fet tots dos de principi de temporada els mateixos ingredients, amb diferents plats.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES A TOTS PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-

Anna Pigarda ha dit...

M'agrada molt el cogombre però, fins ara, només l'he menjat en amanida. No se perquè però no l'he cuinat mai. A veure si amb aquesta recepta provo quelcom de nou a la cuina! Una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Aquesta recepta es pot versionar de bastantes maneres i és molt fàcil de fer, quant la facis, ja m'ho diràs.
Fins la propera Anna¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,