Ous Croquetes

9 de juny del 2015


 



      Qué, sorpresos...?. Doncs, potser si no...?. Aquests Ous Croquetes, és un d'aquells plats que quant volem fer alguna cosa diferent, ja sigui amb els ous, o bé siguin amb croquetes, si muntem els dos ingredients, aquest potser un bon resultat.
    Els ous a la cuina ens dóna molta maniobra per cuinar, encara que quasi sempre acabem pensant amb les truites, que la veritat sigui dita, jo, les trobo d'alló tant "salvasopars" i si l'hi posem l'ingredient que ens agrada encara molt millor...


   ... però bé, dins de les moltes receptes que tenia la meva mare, aquesta vaig trobar-la en un dels apunts escrita a ma que tenia en carpeta, aixó si escrit de la seva ma -com he dit- i explicant com fer-ho.
   Com un encreuat en blanc -sense caselles en negre- he recopilat aquest plat i l'he muntat d'aquesta manera i amb els ingredients fidels a la recepta:

   Ingredients:
    
     12 ous  (el nombre d'ous pot variar depenent dels comensals)
     
      Ingredients per la beixamel:  (*)   

      2 cullerades soperes de farina
    1/2 got d'aigua d'oli
          un got de llet
           nou moscada
           sal i pebre

    Ingredients per l'arrebossat:

    farina
    2 ous
    pa ratllat
    oli per fregir

                                                          

   Preparació: 

    Posarem a coure els ous fins que estiguin durs -15/20 minuts-. Els passarem per sota l´aigua i els  pelarem.Tallarem per la meitat i treurem els rovells. Reservarem.

   Preparació per fer la beixamel: 

   Posarem el got d'aigua de l'oli en una paella i seguidament les dues cullerades de farina, remenarem i a mida que es faci espessa, l'hi tirarem el got de llet, seguirem remenant i és en aquest moment que l'hi tirarem la nou moscada, la sal i el pebre. Deixarem que la massa es vagi espessin, i és en aquest punt que la treurem del foc i la posarem en un atuell. Aixafarem els rovells d'ou i els posarem a la beixamel per tal que ens quedi ben amalgamada.
     


   Un cop tinguem la massa, beixamel/ous durs freda, farcirem les clares d'ou formant un ou sencer. Reservarem.
   Arrebossarem primer amb la farina, després amb els ous batuts i per acabar amb la farina de galeta, per després posar els Ous/Croquetes a la paella amb oli ben calent. Deixaren uns moments per tal que es faci ros l'arrebossat i els treurem per que es refredin.
   Un cop freds, acompanyarem amb una amanida i/o també amb patates palla.  

 (Blogaires; que vagin de gust¡¡)


   (*)  La beixamel, té la manera que es pot fer de moltes maneres, jo l'he he explicat tal com jo l'ha faig. Com podeu llegir, NO hi poso mantega. També es pot fer amb ceba, un raig de conyac...










14 comentarios:

Fem un mos ha dit...

Josep, quina recepta més bona, per quan amb els amics fen un sopar de pica pica. Queden anotats amb el teu permís.
Una abraçada

Sílvia A. ha dit...

Molt bona idea!!! per fer un bon pica-pica!

Eva ha dit...

Mmm quina bona combinació la dels ous-croquetes! me l'anoto que no els he provat mai i fan molt bona pinta!! un petó!

Teresa ha dit...

Unes croquetes sorpresa!! molt bones segur!!! :)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Han d'estar molt bons Josep, una recepta amb ingredients que sempre hi han a les cases.
Jo també faig la beixamel amb oli d'oliva.
Petons.

Sussi Abel ha dit...

Quina bona pinta, un plat ben complert!!

ISABEL ha dit...

Noi!!!!! quins ous mes originals.
Com tu be dius, els ous en solucionen un soparet inesperat.
Les nostres mares i iaies, amb poca cosa feien un plat de xef.
Que vagi de gust Josep!!!!!!!!

esborrar ha dit...

Aquesta mena de plats, farcits, arrebossats i fregits em perden. Jo sóc feliç amb un menú infantil! Aquests ous no els he menjat mai i fan molt bona pinta. M'enduc la recepta!
Marta

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sión i Miquel; -Fem un mos- És una molt bona manera de fer alguna cosa diferent, ous, croquetes...?
Quedareu molt i molt bé si els feu.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Silvia; -Cuinar és senzill- Per fer un pica pica i també per fer un primer plat i un sopar fred...
Salutacions Silvia¡¡ :O)

Anna Pigarda ha dit...

Josep m'han sorprès molt aquests ous- croquetes i em deleixo per tastar-los: m'encanten els ous durs i arrebossats com una croqueta han d'estar boníssims! Una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- Aquets ous croquetes són una molt bona combinació i tant es pot fer amb un dinar, sopar amb companys o amics, doncs els ous durs acostumen agrada a quasi tothom.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Teresa; -Com a casa res- Ous sorpresa i, sorpresos quedaràn els comensals que vinguin i els provin. Queden molt i molt bé i presentats amb amanida per a sota o també amb patates palla o fregides, és un éxit assegurat.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Ingredients fàcils de trobar i fàcil la recepta de fer.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Susi; -Sussi Aracuina- Un plat que quedes molt be tant si és plat únic com si no. Les patates es poden posar com a complement.
Salutacions Susi¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Les nostres mares i iaies amb poc feien molt ni amb tantes marques també.¡¡
Un soparet que pots quedar d'alló tant i tant bé. Dono fe¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Marta; Si fas aquesta recepta, ja m'ho sabràs dir, quedaràs molt i molt bé i si a més t'agraden aquesta mena de plats, de ben segur que triomfaràs.
Salutacions Marta¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Deixa't sorprendré i disfruta del moment. Ja m'ho sabràs dir.
Salutacions Anna¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES PER VISITAR I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,