Qué, sorpresos...?. Doncs, potser si no...?. Aquests Ous Croquetes, és un d'aquells plats que quant volem fer alguna cosa diferent, ja sigui amb els ous, o bé siguin amb croquetes, si muntem els dos ingredients, aquest potser un bon resultat.
Els ous a la cuina ens dóna molta maniobra per cuinar, encara que quasi sempre acabem pensant amb les truites, que la veritat sigui dita, jo, les trobo d'alló tant "salvasopars" i si l'hi posem l'ingredient que ens agrada encara molt millor...
... però bé, dins de les moltes receptes que tenia la meva mare, aquesta vaig trobar-la en un dels apunts escrita a ma que tenia en carpeta, aixó si escrit de la seva ma -com he dit- i explicant com fer-ho.
Com un encreuat en blanc -sense caselles en negre- he recopilat aquest plat i l'he muntat d'aquesta manera i amb els ingredients fidels a la recepta:
Ingredients:
12 ous (el nombre d'ous pot variar depenent dels comensals)
Ingredients per la beixamel: (*)
2 cullerades soperes de farina
1/2 got d'aigua d'oli
un got de llet
nou moscada
sal i pebre
Ingredients per l'arrebossat:
farina
2 ous
pa ratllat
oli per fregir
Posarem a coure els ous fins que estiguin durs -15/20 minuts-. Els passarem per sota l´aigua i els pelarem.Tallarem per la meitat i treurem els rovells. Reservarem.
Preparació per fer la beixamel:
Posarem el got d'aigua de l'oli en una paella i seguidament les dues cullerades de farina, remenarem i a mida que es faci espessa, l'hi tirarem el got de llet, seguirem remenant i és en aquest moment que l'hi tirarem la nou moscada, la sal i el pebre. Deixarem que la massa es vagi espessin, i és en aquest punt que la treurem del foc i la posarem en un atuell. Aixafarem els rovells d'ou i els posarem a la beixamel per tal que ens quedi ben amalgamada.
Un cop tinguem la massa, beixamel/ous durs freda, farcirem les clares d'ou formant un ou sencer. Reservarem.
Arrebossarem primer amb la farina, després amb els ous batuts i per acabar amb la farina de galeta, per després posar els Ous/Croquetes a la paella amb oli ben calent. Deixaren uns moments per tal que es faci ros l'arrebossat i els treurem per que es refredin.
Un cop freds, acompanyarem amb una amanida i/o també amb patates palla.
14 comentarios:
Josep, quina recepta més bona, per quan amb els amics fen un sopar de pica pica. Queden anotats amb el teu permís.
Una abraçada
Molt bona idea!!! per fer un bon pica-pica!
Mmm quina bona combinació la dels ous-croquetes! me l'anoto que no els he provat mai i fan molt bona pinta!! un petó!
Unes croquetes sorpresa!! molt bones segur!!! :)
Han d'estar molt bons Josep, una recepta amb ingredients que sempre hi han a les cases.
Jo també faig la beixamel amb oli d'oliva.
Petons.
Quina bona pinta, un plat ben complert!!
Noi!!!!! quins ous mes originals.
Com tu be dius, els ous en solucionen un soparet inesperat.
Les nostres mares i iaies, amb poca cosa feien un plat de xef.
Que vagi de gust Josep!!!!!!!!
Aquesta mena de plats, farcits, arrebossats i fregits em perden. Jo sóc feliç amb un menú infantil! Aquests ous no els he menjat mai i fan molt bona pinta. M'enduc la recepta!
Marta
Sión i Miquel; -Fem un mos- És una molt bona manera de fer alguna cosa diferent, ous, croquetes...?
Quedareu molt i molt bé si els feu.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Silvia; -Cuinar és senzill- Per fer un pica pica i també per fer un primer plat i un sopar fred...
Salutacions Silvia¡¡ :O)
Josep m'han sorprès molt aquests ous- croquetes i em deleixo per tastar-los: m'encanten els ous durs i arrebossats com una croqueta han d'estar boníssims! Una abraçada!
Eva; -Cuinant entre llibres- Aquets ous croquetes són una molt bona combinació i tant es pot fer amb un dinar, sopar amb companys o amics, doncs els ous durs acostumen agrada a quasi tothom.
Salutacions Eva¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res- Ous sorpresa i, sorpresos quedaràn els comensals que vinguin i els provin. Queden molt i molt bé i presentats amb amanida per a sota o també amb patates palla o fregides, és un éxit assegurat.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- Ingredients fàcils de trobar i fàcil la recepta de fer.
Salutacions Ana¡¡ :O)
Susi; -Sussi Aracuina- Un plat que quedes molt be tant si és plat únic com si no. Les patates es poden posar com a complement.
Salutacions Susi¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Les nostres mares i iaies amb poc feien molt ni amb tantes marques també.¡¡
Un soparet que pots quedar d'alló tant i tant bé. Dono fe¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Marta; Si fas aquesta recepta, ja m'ho sabràs dir, quedaràs molt i molt bé i si a més t'agraden aquesta mena de plats, de ben segur que triomfaràs.
Salutacions Marta¡¡ :O)
Anna; -Retalls de cuina- Deixa't sorprendré i disfruta del moment. Ja m'ho sabràs dir.
Salutacions Anna¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES PER VISITAR I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,