.-Pastís mousse de mascarpone amb cobertura de mango.-

20 de juny de 2015

   
 .-Flor del mango.-
   
   Aquest mes, del blog al plat, ha estat escollit per votació popular, el de la Mercé; Destapant cassoles un blog, que m'he trobat amb força feina a l'hora de buscar una recepta per penjar-la aquest mes. Però bé, buscant i mirant per el seu blog, m'he trobat amb aquesta recepta: Pastís mousse de mascarpone amb cobertura de mango.       

(Aquesta recepta va ser penjada per la Mercé; el diumenge 2 de marc de 2014)

   El mango és un arbre  fruiter propi dels països asiàtics.Té un alt contingut amb vitamina C.  
 El primer productor és la Índia, seguit per la Xina i Birmania. També es troben a Sudamérica; Méxic, Colòmbia... 
   És l'arbre fruiter més alt del món, pot arribar a una alçada de 30 metres.
 
   Peró bé, anem per el contingut gastronòmic que és el que ens interessa.


   
   Ingredients per la mousse de mascarpone:  

      250 g de mascarpone
      200 g de nata
        75 g de sucre
          4 fulls de gelatina
          2 ous mitjans
          1 raig de nata

   Ingredients per la cobertura de mango:
         1 mango
         3 fulls de gelatina
         2 cullerades de sucre
         suc de mitja llimona



   Per fer la mousse de mascarpone:

   Barregem els ous amb el sucre fins que quedi  ben blanquejat. Afegim el mascarpone mentre anem batent. Muntem la nata i l'afegim amb molt de compte. Finalment hidratem els fulls de gelatina amb aigua freda i els posem en un cassó amb el rajolí de nata quan sigui calenta (però no bulli), per tal que es dissolgui. Esperem una estona a que es refredi una mica i l'afegim amb cura a la crema.
   Posem la mousse en un motlle tipus cake i deixem a la nevera fins que qualli. (millor d'un dia per l'altre).




  Per fer la cobertura de Mango:

   Triturem el mango amb el sucre i el suc de llimona. N'escalfem una mica (del puré) i hi posem els fulls de gelatina prèviament hidratada en aigua freda.
   Deixem temperar i aboquem amb molt de compte a la mousse de mascarpone que la tindrem quallada.
   Deixem a la nevera i quan servim afegim el que més ens agradi: fruites vermelles, xocolata fosa...



 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

18 comentarios:

Roser Font ha dit...

sóc una fanàtica del mascarpone! pastís ideal per mi!! petons

Anna Pigarda ha dit...

Jo també m'he decantat per una mousse. La Mercè té tantes receptes al blog de mousse, i a quina més bona, que no podia deixar de fer-ne una! Una gran idea haver proposat aquest mes el blog de la Mercè pel repte del Blog al Plat! Una abraçada!

VISCalacuina ha dit...

Ostres, quina coincidència!!! Jo també em vaig decidir per aquesta mousse, només que he canviat el mango per gerds, és boníssimaaaa!!!

Mercè Corbera ha dit...

Què et puc dir Josep...Moltissimes gràcies per fer-me sentir tan especial!, gràcies per haver fet una mousse que és el meu pastís preferit, i només espero hagis gaudit remenant i triant pel meu blog. Moltes gràcies per la iniciativa!, t'ha quedat una presentació 10!!!

M Glòria ha dit...

Magnífica tria Josep!!!
Em sembla que amb la vostra idea hem fet molt contenta la Mercè :-)
Ptnts
Dolça

MaryLou ha dit...

Un pastís molt bo! Una bona tria!
Salutacions

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb aquests sabors nomès pot estar bo el pastís, a mi m'agraden molt els de tipus mousse i el mago es una fruita amb un sabor delicat i molt bo.
Un pastís ben refrescant.
Petons.

Pebre i xocolata ha dit...

Fa una pinta boníssima! Un gustet exòtic i aspecte inmillorable. I molt refrescant! Bona revetlla!
Marta

Gemma ha dit...

La vostra proposta que vau fer amb la Isabel ha tingut molt èxit :)
La Mercè és la reina de les mousses, molt bona elecció!

Cristina Brugarolas ha dit...

T'ha quedat fantàstic!
Aquest pastís era el meu referit, però el meu marit té al.lergia al mango i vaig canviar la idea.

Eva Macià ha dit...

Una molt bona elecció! a més de deliciós és un postre molt estiuenc i refrescant, un petó!

Teresa ha dit...

El mango m'encanta! un pastís ideal per unes postres fresquetes!! bona revetlla

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Roser;-Trifàsic de Baileys- Sembla ser que tant la Mercé com jo, em endevinat el teu gust.
Salutacions Roser¡¡ :O)

Anna; -Retalls de cuina- La mousse, és un pastís molt elegant al paladar i com jo, també se,n decantat molts més blogistes.
La Mercé en el seu blog, i té un repertori molt extens de receptes i val la pena haver pensat també amb el seu blog.
Salutacions Anna¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Ángels; -Visc a la cuina- Hem coincidit tots dos amb la mateixa recepta, vol dir que tenim bons gust¡¡
Salutacions María Ángels¡¡ :O)

Mercé; -Destapant cassoles- Que menys que poguer fer-ho i ja és vist, la Isabel -La cuina de la Isabel- i jo varem donar la idea i ja ho has vist, 22 receptes¡¡
Encara et sens com una nena petita?
Salutacions Mercé¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Glória; -No tot són postres...- Doncs per el que sembla, així és, ha estat molt i molt contenta.
Un bon pastís aquesta mousse de mascarpone i mango, per tornar a repetir.
Salutacions "ganxeta" :O)

Marylou; -Pa amb tomàquet- Bona tria, tant amb la recepta com amb el blog, sembla ser que va estar molt i molt contenta.
Salutacions Marylou¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Et contesto al mateix que m'has posat tu Ana, a mí també m,agraden molt el tipus mousse i amb el mango l'hi dóna un atractiu molt i molt especial.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Marta; -Pebre i xocolata- Un gust intents i molt bo el tornaré a fer, de ben segur que si.
Salutacions Marta¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Sembla ser que si, que l'éxit va ser considerable. La mousse -que amb anglés vol dir espuma- són uns pòstres molt i molt delicats a l'hora de menjar-los i la tria va ser complicada però a la vegada fàcil, doncs com molt bé dius Gemma, la Mercé és la reina de les mousses.
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Cristina Brugarolas; Moltes gràcies per el teu comentari.
Moltes gràcies, també, per entrar i deixar el teu comentari.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- Uns postres estiuencs, refrescants i delicats al paladar.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Teresa: -Com a casa res- Uns postres aquets, molt adients per aquesta época. De ben segur que els tornaré a repetir-lo.
Salutacions Teresa¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,