Fira de l' Ou. Ous amb pomes.

15 de juny de 2015

     




    Sant Guim de Freixenet, -La Segarra- és una població amb 25 kilómetres quadrats i 1100 habitants.

    És en aquesta població on des de l'any 1996 si celebra; La Fira de l' Ou. La fira és celebra en una de les zones on si troben mes granges de gallines ponedores de tot Catalunya.

   Per tal de reforçar el que us explico en el  punt anterior d'aquesta entrada, l'esmorzar va consistir en un parell d'ous ferrats a totes les persones que es van presentar a l'hora d'esmorzar, es van repartir 2000 ous ferrats¡¡ i a totes les persones assistents se'ls donar mitja dotzena d'ous amb un total de 20000 unitats repartides...¡¡ sí, sí heu llegit bé 2000 ous ferrats per esmorzar i 20000 unitats repartides¡¡


 (Una de les 6 paelles que es feien els ous ferrats) 
  
 Durant tot el matí, es van fer tallers i cuiners de la comarca explicaven com fer-los  i preparar-los a la cuina amb les múltiples varietats que té l'ou per cuinar-se.

   Doncs, si us bé de gust, aquí en teniu una recepta pràctica i de fàcil fer.



    Ingredients: 

   6 ous  
   4 pomes (jo he fet servir la golden)
   mantega  salada  (*)
   sal i pebre

   Preparació: 

   Pelarem les pomes els hi treurem el cor, i les tallarem a rodanxes. Les saltejarem amb una mica de mantega, posarem una mica de sal i pebre. Fregirem els ous a la paella amb mantega salada. Col·locarem les pomes sobre una font calenta i tirarem per sobres els ous. Ho servirem en plats calents.


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)
 
(*)  Com podeu llegir, es fa servir mantega salada, que en cas de no tenir-la salada, podem posar-l'hi nosaltres la sal. No farem servir oli. 

9 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Moltes gràcies per deixar els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
Josep -Menja de bacallà-

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No els he fregit mai els ous amb mantega, a casa ens agraden molt, però amb oli d'oliva, es clar que s'han de tastar per saber si ens agraden.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Tampoc els he fet mai amb mantega, tindre que provar. Així amb la poma han de estar força bons.
Una abraçada

Isabel ha dit...

Cada dia aprenem alguna cosa.
Amb aquest cas, fregir els ous amb mantega salada.
Original recepte
Que vagi de gust!!!!!!!!!!

Teresa ha dit...

No coneixia aquesta fira i ha de ser ben xula!!! mira quesón bons els ous ferrats! i amb puntes, eh?? fan bona fila!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- La mantega es posa per la poma, doncs els ous no acompanya tant, fets amb mantega salada, té el record de la sal.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Sión i Miquel; La veritat és que tenen un contrast molt interessant i fets amb la mantega fosa encara més.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Si els fas, ja m'ho sabràs dir¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Teresa; -Com a casa res¡- D'ous, en aquesta fira no en fan falta, com pots llegir. Els ous, a la cuina, sempre són uns plats molt i molt pràctics.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Pebre i xocolata ha dit...

Quina combinaciò, no ho havia vist abans. Deus sorprendre als comensals!
Marta

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Marta; -Pebre i xocolata- Una manera de sorprendre als comensals i ben divertida i diferent també¡¡
Salutacions Marta¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,