Sembla ser que la varietat Granny Smith és una poma creada artificialment. És a Austràlia l'any 1868 on és té noticies per primera vegada on la senyora Maria Ann Smith, de qui el nom, "Granny Smith", -ávia Smith- l'empeltar per primer cop.
Aquestes pomes d'un verd brillant, cruixents i molt sucoses, són molt atractives per menjar-les bé siguin crues o també per fer-les al forn.
He fet aquestes magdalenes de poma Granny Smith, doncs al posar-les al forn tallades ben petites, perden gran part d'aquesta acidesa deixant-les molt apropiades per fer-les en dit aparell.
Ingredients:
225 g de farina de força
170 ml de llet
155 g de mantega
150 g de farina
3 pomes verdes Granny Smith
3 culleredetes de sucre
3 culleredetes de mel
2 cullaredetes de canyella en pols
2 ous
1 1/2 culleredetes de llevat en pols
1 culleredeta de nou moscada
Per adornar:
2 culleredetes de sucre glas
1 culleredeta de canyella en pols
Preparació:
Deixarem el forn a 200 º i tot seguit engreixarem un motlle de magdalenes amb mantega i farina.
Tamitzarem i barrejarem les dues farines, el llevat en pols, la canyella, la nou moscada, i el sucre en un atuell gran, per tal de treballar-ho tot plegat molt millor. Farem un volcà al bell mig dels ingredients; les dues farines/el llevat en pols/la canyella/la nou moscada/el sucre.
Desfarem la mantega i la mel en una paella petita a foc molt lent sense deixar de remenar. Un cop calent retirarem la paella del foc. Batarem els ous amb la llet en un altre aparell petit.
Tirarem el batut d'ous i llet, junt amb la mantega/mel, al volcà que tenim reservat junt amb les pomes tallades a daus ben petits i ho remenem tot posant-ho al interior de cada motlle de magdalenes. Ho tindrem al forn 30 minuts a una temperatura de 200 º.
Un cop fredes podem adornar-les amb una pessigada de canyella i sucre glas per a sobre.També podem obrir-les per al mig i posar-hi una nou de mantega.
(Blogaires; que vagin de gust¡¡) |
17 comentarios:
MOLTES GRÀCIES, PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS I SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG.
Josep -Menja de bacallà-
Les magdalenes de poma son de les que mes m'agraden!!
Per cert, no recordo si t'ho havia dit, pero conta amb mi per el repte del blog al plat del mes de Juny!
Petons.
Uy quina bona pinta!!!
Quins esmorzars i berenars més bons amb aquestes magdalenes! Josep, venen molt de gust...
Magdalenes i pomes Granny Smith, una de les varietats que mes m'agraden, per lo cruixent i aquell puntet àcid hummmmmmmm!!!!!!!.
Boníssimes
Josep "Que vagi de gust"
Bones molt booooones JosepB
Ptnts
Dolça
Magdalenes amb fruita. NYAM. Boníssimes, m'encanten.
Marta
Si les magdalenes casolanes per si soles ja són bones... amb poma encara més, a casa ens encanten totes les postres amb poma! un petó!
ostres, no coneixia la història d'aquestes pomes! A mi m'encanten, super cruixents i àcides...
Molt bones les magdalenes, ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)
Unes magdalenes de poma delicioses, Josep! Jo en faig a vegades també, i ésd que les pomes van molt bé amb moltes coques.
Bon cap de setmana!
Gemma; Unes bones magdalenes la veritat és que si.
A partir d'ara, tens que contar amb la Mercé, que és el seu blog que s'ha de destapar. Jo he començat a mirar alguna cosa.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Sussi Aracuina- Una pinta amb clentxa i onda¡¡
Salutacions Sussi¡¡¡ :O)
Teresa; -Com a casa res¡- La veritat és que si, poder assaborir unes magdalenes d'aquest "calibre", sempre són benvingudes.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- És aquesta acidesa que les fa molt favorables per fer-les al forn i queden molt bones al paladar.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
M. Glória; -No tot són postres...- Moltes gràcies M. Glória, però la veritat és que ho són de bones.
Salutacions "ganxeta" :O)
Marta; -Pebre i xocolata- La fruita a la cuina, és increíble.
L'entrada última que he fet, també és un plat amb fruita.
Salutacions Marta¡¡ :O)
Eva; -Cuinant entre llibres- La poma a la cuina és increïble, tant com a entrants, primes plats, segons plats, postres, pastissería, magdalenes, coques...
Salutacions Eva¡¡ :O)
Gemma; -La cuina de casa- Cruixents i super bones de veritat¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Margarida; -El mon de la cuina- La veritat és que si, la poma a la cuina -a part de menjar-les soles- acompanyen a molts plats com a amanides acompanyades amb formatge, com a entrants, primers plats, segons plats, postres, farcides, coques...
Salutacions Margarida¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,