Croquetes de Ceps

16 de maig de 2015





   Les bones croquetes, han de ser ben cruixents per fora i ben suaus per dins. Aquestes que us presento sembla ser que així van quedar, doncs la veritat és que estaven com us ho dic a l'entrada.
   Les croquetes, han estat l'aprofitament de les sobres de pollastres a l'ast, carn d'olla... avui en dia són molts els restaurants que els posen en els seus menús com acompanyament amb amanides i també com assortit amb croquetes d'altres tipus.
   Bé anem a la recepta que crec que és la part mes interessant per poder-ho celebrar amb les millors garantíes possibles.

   Ingredients:   (per unes 60/70 croquetes)

   200 g de farina
   200 g de  cebes de Figueres
   100 g de mantega (consistència pomada)
       l l de llet ( la que he posat jo, és llet crua)
      75 g de ceps deshidratats
    Pa ratllat    
    Oli d'oliva per fregir




   Preparació:    

   Posarem els ceps amb aigua i els tindrem al voltant d'una hora , passat aquest temps escorrarem i  reservarem una mica d'aigua.
   Agafarem les cebes i les tallarem no massa primes. Les posarem en  una cassola amb una mica d'oli i quan sigui calent i posarem les cebes fins que es facin rossetes i transparents, tindrem el foc al mínim i anar remenant de tant en tant.
   En un altre bol, hi posarem 400 ml de llet junt amb els ceps i la ceba que ja ho tindrem ben estovat i amb un braç elèctric ho triturarem -el temps del triturat, dependrà si volem els ceps més o menys  amb entrebancs en el paladar-
   Escalfarem la resta de la llet junt amb l'aigua dels ceps.
   En una cassola posarem la mantega i una mica d'oli a foc suau fins que notem i veiem que la mantega està fosa, és en aquest punt que hi posarem la sal.
   De mica en mica anirem posant la farina sense deixar de remenar hi afegim l'aigua dels ceps/ la llet/ el ceps/ceba triturada i anirem posant la llet, fins que la massa es separi de la cassola.
   Deixarem la massa tapada i que es vagi refredant del tot. Passat aquest temps, la posarem a la nevera -podem deixar la massa, un día per l'altre- i l'hi podem donar forma primer de bola i després allargades. Les passarem per pa ratllat i fregirem en força oli calent.
   Podem acompayar-les amb una bona amanida verda i/o tomàquets cirerols.
   

 (blogaires; que vagin de gust¡¡ ) 
 
 


 

   

13 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-

Isabel ha dit...

Quines croquetes mes temptadores.
Ara per soper em menjaria unes quantes.
Josep bon profit!!!!!!!
I que vagi de gust!!!!!!!!

Francesc ha dit...

Caram, Josep, quines croquetes més bones!! La veritat és que cada vegada que llegeixo posts sobre croquetes em fa molta enveja. A mi no em surten. No hi ha manera. Sempre esclaten o se'm desfan al fregir-les. Per no parlar de donar-les el punt cruixent extern que expliques i el tou per dintre. En fi, que "croquetaire" no crec que ho sigui mai. Hi tinc molt poca traça, jo...

mercè ha dit...

Tu ho has dit:"cruixents per fora...tovetes per dins...", que bones!, amb aquest farcit de ceps deuen ser una temptació!, i és que hi ha croquetes i croquetes... les teves son de categoría!!!. Una abraçada Josep!

M Glòria ha dit...

Aquestes croquetes les has fet per a mi, veritat????
M'encanten.
Ptnts
Dolça

Teresa ha dit...

Amb unes bones croquetes com aquestes i una amanida àpat resolt!!! boníssimes segur Josep!

Teresa ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Eva Macià ha dit...

mmmm quina pintassa!! l'any passat vaig fer-ne amb ceps frescos i no van arribar ni a la foto per poder publicar-les, estaven delicioses, i segur que aquestes teves també! tinc uns ceps deshidratats i crec que te les copiaré ;). Una abraçada!

Cuina Cinc ha dit...

ummm! les croquetes.
exactament cruixents i suaus per dins,
ay els ceps

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Doncs, tant sols has de dir-ho i si en n'hi han es les partim com a bons germans.
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Francesc; -A la taula i al llit...- No et pensis, que a mi les primeres que vaig fer, van quedar-me planes com una rajola, aixó si la massa va quedar profitosa.
Salutacions Francesc¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Mercé; -Destapant Cassoles- L'intenció de fer-les d'aquesta manera -cruixents per fora, toves per dins- ja i és, no sempre ho aconsegueixo, doncs a la paella el temps just i prou.
Salutacions cap a Sants i tu Mercé rep una abraçada també. :O)

M. Glória; -No tot són postres...- Encara ho dubtes...?. Doncs per qui tenen que ser sinó?
Salutacions cap a Reus i tu rep una forta abraçada des de Badalona. :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res¡- És ben veritat, acompanyen tant per un àpat fred com calent. A l'estiu amb un taper per porta-les a la platja i així amb un gran etc...
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Eva; -Cuinant entre llibres- Quant una cosa és bona, és bona a tot arreu i tant les teves -que no van arribar a fer la "foto"- com les que estàn en aquest post són de "bona família" per tant éxit assegurat¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina Cinc- Aquesta és l'intenció encara que alguna que altre vegada no surten sempre com un vol.
Salutacions Fina¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,