Magdalenes de poma -Granny Smith-

24 de maig de 2015




   Sembla ser que la varietat Granny Smith és una poma creada artificialment. És a Austràlia l'any 1868 on és té noticies per primera vegada on la senyora Maria Ann Smith, de qui el nom, "Granny Smith", -ávia Smith- l'empeltar per primer cop.

   Aquestes pomes d'un verd brillant, cruixents i molt sucoses, són molt atractives per menjar-les bé siguin crues o també  per fer-les al forn.

  He fet aquestes magdalenes de poma Granny Smith, doncs al posar-les al forn tallades ben petites, perden gran part d'aquesta acidesa deixant-les molt apropiades per fer-les en dit aparell.
 


   Ingredients: 

   225 g de farina de força 
   170 ml de llet   
   155 g de mantega 
   150 g de farina 
       3 pomes verdes Granny Smith 
       3 culleredetes de sucre 
       3 culleredetes de mel 
       2 cullaredetes de canyella en pols
       2 ous 
       1 1/2 culleredetes de llevat en pols 
       1 culleredeta de nou moscada

   Per adornar: 

        2 culleredetes de sucre glas
        1 culleredeta de canyella en pols 
         
     


   Preparació: 
     
    Deixarem el forn a 200 º i tot seguit engreixarem un motlle de magdalenes amb mantega i farina. 
    Tamitzarem i barrejarem les dues farines, el llevat en pols, la canyella, la nou moscada, i el sucre en un atuell gran, per tal de treballar-ho tot plegat molt millor. Farem un volcà al bell mig dels ingredients; les dues farines/el llevat en pols/la canyella/la nou moscada/el sucre. 
     Desfarem la mantega i la mel en una paella petita a foc molt lent sense deixar de remenar. Un cop calent retirarem la paella del foc. Batarem els ous amb la llet en un altre aparell petit.  
   Tirarem el batut d'ous i llet, junt amb la mantega/mel, al volcà que tenim reservat  junt amb les pomes tallades a daus ben petits i ho remenem tot posant-ho al interior de cada motlle de magdalenes. Ho tindrem al forn 30 minuts a una temperatura de 200 º. 
   Un cop fredes podem adornar-les amb una pessigada de canyella i sucre glas per a sobre.També podem obrir-les per al mig i posar-hi una nou de mantega. 

   
 (Blogaires; que vagin de gust¡¡) 



   

17 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES, PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS I SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG.
Josep -Menja de bacallà-

GEMMA ha dit...

Les magdalenes de poma son de les que mes m'agraden!!
Per cert, no recordo si t'ho havia dit, pero conta amb mi per el repte del blog al plat del mes de Juny!
Petons.

Sussi Aracuina ha dit...

Uy quina bona pinta!!!

Teresa ha dit...

Quins esmorzars i berenars més bons amb aquestes magdalenes! Josep, venen molt de gust...

Teresa ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ISABEL ha dit...

Magdalenes i pomes Granny Smith, una de les varietats que mes m'agraden, per lo cruixent i aquell puntet àcid hummmmmmmm!!!!!!!.
Boníssimes
Josep "Que vagi de gust"

M Glòria ha dit...

Bones molt booooones JosepB
Ptnts
Dolça

M Glòria ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Pebre i xocolata ha dit...

Magdalenes amb fruita. NYAM. Boníssimes, m'encanten.
Marta

Eva Macià ha dit...

Si les magdalenes casolanes per si soles ja són bones... amb poma encara més, a casa ens encanten totes les postres amb poma! un petó!

Gemma ha dit...

ostres, no coneixia la història d'aquestes pomes! A mi m'encanten, super cruixents i àcides...
Molt bones les magdalenes, ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)

Margarida ha dit...

Unes magdalenes de poma delicioses, Josep! Jo en faig a vegades també, i ésd que les pomes van molt bé amb moltes coques.
Bon cap de setmana!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Unes bones magdalenes la veritat és que si.
A partir d'ara, tens que contar amb la Mercé, que és el seu blog que s'ha de destapar. Jo he començat a mirar alguna cosa.
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Sussi Aracuina- Una pinta amb clentxa i onda¡¡
Salutacions Sussi¡¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res¡- La veritat és que si, poder assaborir unes magdalenes d'aquest "calibre", sempre són benvingudes.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- És aquesta acidesa que les fa molt favorables per fer-les al forn i queden molt bones al paladar.
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M. Glória; -No tot són postres...- Moltes gràcies M. Glória, però la veritat és que ho són de bones.
Salutacions "ganxeta" :O)

Marta; -Pebre i xocolata- La fruita a la cuina, és increíble.
L'entrada última que he fet, també és un plat amb fruita.
Salutacions Marta¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- La poma a la cuina és increïble, tant com a entrants, primes plats, segons plats, postres, pastissería, magdalenes, coques...
Salutacions Eva¡¡ :O)

Gemma; -La cuina de casa- Cruixents i super bones de veritat¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Margarida; -El mon de la cuina- La veritat és que si, la poma a la cuina -a part de menjar-les soles- acompanyen a molts plats com a amanides acompanyades amb formatge, com a entrants, primers plats, segons plats, postres, farcides, coques...
Salutacions Margarida¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,