Aquesta és una segona proposta per aquets nadals.
Aquest pastís, el vaig fer per el dia de Sant Esteve, abans de menjar els canelons, va quedar molt i molt bé, doncs com que al voltant de dit pastís hi havía torradetes, van ser untades com si fos mantega per esmorzar amb la melmelada i d'aquesta manera, es fa "fondre" fins acabar-lo.
El resultat va ser increïble, doncs, abans d'acabar tothom em va demanar la recepta, que aquí la teniu vosaltres també:
Ingredients:
500 g de salmó fumat
200 g de nata líquida
100 mm de vi blanc
100 mm de caldo
4 fulles de gelatina
una arrel de fonoll
Ratlladura de mitja taronja
Cibolet
Sal i pebre
Ingredients per la salsa de menta i cibolet:
200 g de iogurt grec
3 o 4 fulles de cibolet
El suc de mitja llimona
Menta
Sal i pebre
Torradetes
Preparació:
Netejarem el fonoll, rentat i picat. Sofregirem el fonoll al voltant de 7 minuts i passat aquest temps i tirarem el vi blanc i ho deixarem reduir 2 minuts mes.Tirarem el caldo, la nata ho salpabrerem i ho deixarem bullir. Deixarem que es refredi una mica i passarem la barreja per la batadora.
Deixarem la gelatina amb aigua freda i deixarem que es desfaci.
Farem a troçets el salmó (en guardarem uns troçets per adornar) el posarem en el puré del l'arrel de fonoll. Ho posarem tot plegat per la batadora al voltant de 2 o 3 minuts, tenim que aconseguir una crema ben fina i posarem la taronja ratllada i ho remenarem tot plegat.
Preparació de la salsa de menta i cibolet:
Picarem el cibolet i la menta, ho barrajarem amb el iogurt i tirarem el suc de llimona i ho provarem de sal i pebre.
Desfarem la gelatina amb aigua calenta i la pasarem a la barreja del salmó. Ho tirarem en un motlle forrat amb paper del forn i deixarem que quedi quallat dins de la nevera al voltant de 4 hores.
Desmotllarem el pastís i el tallarem en porcions, encara que també ho podem fer amb la salsa de menta i cibolet, acompanyat amb les torradetes.
(Blogaires; que vagi de gust¡¡) |
8 comentarios:
MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS. ESPERO I DESITJO QUE TOTES AQUESTES PROPOSTES SIGUIN DEL VOSTRE GUST.
Josep -Menja de bacallà-
uauuuuu quina cosa més bona Josep!!!
No m'estranya que triomfessis per St Esteve.
PTNTS
Dolça
Quina pinta fa aquest pastís de salmó.
Un plat molt adequat per aquestes Festes.
Bon any Josep i un fort petó per la Teresa.
OSTRES QUIN ASPECTE MÉS SUAU!, I SENSE OUS!, em costa d'imaginar la textura i el gust però ben segur el faré algún dia. Té una pinta mooooolt glamourosa!. A reveure Josep i que tinguis un MOLT BO 2015!
M. Glória; -No tot són postres... a la cuina...- Amb un plat d'aquestes característiques i en vista de l'éxit obtingut, no és d'extrenyar que puguis triomfar sempre que ho vulguis.
Salutacions M. Glória¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Ho és de adequat, doncs per els comensals que seguin a taula, triomf assegurat.
Fins la propera Isabel¡¡ :O)
Mercé; -Destapant cassoles- Doncs el dia que el facis, ja m'ho sabràs dir. Igualment per a tu i tots els teus Mercé.
Fins la propera. :O)
Un Bon Any , Josep!
Un plat per poder prepapar amb antel·lacio.
Conec una recepta similar. En sopars de pica-pica queda mb!
:))
Fina; -Cuina cinc- És un plat aquest, que com molt bé dius Fina, queda molt bé preparat un dia per l'altre.
Un bon any també per a tu Fina i tots els teus¡¡ :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,