Pastís de Salmó amb salsa de menta i cibolet

28 de desembre de 2014



 
   Aquesta és una segona proposta per aquets nadals.
   Aquest pastís, el vaig fer per el dia de Sant Esteve, abans de menjar els canelons, va quedar molt i molt bé, doncs com que al voltant de dit pastís hi havía torradetes, van ser untades com si fos mantega per esmorzar amb la melmelada i d'aquesta manera, es fa "fondre" fins acabar-lo.
   El resultat va ser increïble, doncs, abans d'acabar tothom em va demanar la recepta, que aquí la teniu vosaltres també:






   Ingredients: 

   500 g de salmó fumat
   200 g de nata líquida
   100 mm  de vi blanc
   100 mm  de caldo
       4 fulles de gelatina
        una arrel de fonoll
   Ratlladura de mitja taronja
   Cibolet
   Sal i pebre

Ingredients per la salsa de menta i cibolet:

  200 g de iogurt grec
  3 o 4 fulles de cibolet
   El suc de mitja llimona
   Menta
   Sal i pebre
   Torradetes

   Preparació: 

   Netejarem el fonoll, rentat i picat. Sofregirem el fonoll al voltant de 7 minuts i passat aquest temps i tirarem el vi blanc i ho deixarem reduir 2 minuts mes.Tirarem el caldo, la nata ho salpabrerem i ho deixarem bullir. Deixarem que es refredi una mica i passarem la barreja per la batadora.
   Deixarem la gelatina amb aigua freda i deixarem que es desfaci.

   Farem a troçets el salmó (en guardarem uns troçets per adornar) el posarem en el  puré del l'arrel de fonoll. Ho posarem tot plegat per la batadora al voltant de 2 o 3 minuts, tenim que  aconseguir una crema ben fina i posarem la taronja ratllada i ho remenarem tot plegat.

   Preparació de la  salsa de menta i cibolet:

   Picarem el  cibolet i la menta, ho barrajarem amb el iogurt i tirarem el suc de llimona i ho provarem de sal i pebre.

   Desfarem la gelatina amb aigua calenta i la pasarem a la barreja del salmó. Ho tirarem en un motlle forrat amb paper del forn i deixarem que quedi quallat dins de la nevera al voltant de 4 hores.
   Desmotllarem el pastís i el tallarem en porcions, encara que també ho podem fer amb la salsa de  menta i cibolet, acompanyat amb les torradetes.


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)



8 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS. ESPERO I DESITJO QUE TOTES AQUESTES PROPOSTES SIGUIN DEL VOSTRE GUST.
Josep -Menja de bacallà-

M Glòria ha dit...

uauuuuu quina cosa més bona Josep!!!
No m'estranya que triomfessis per St Esteve.
PTNTS
Dolça

ISABEL ha dit...

Quina pinta fa aquest pastís de salmó.
Un plat molt adequat per aquestes Festes.
Bon any Josep i un fort petó per la Teresa.

mercè ha dit...

OSTRES QUIN ASPECTE MÉS SUAU!, I SENSE OUS!, em costa d'imaginar la textura i el gust però ben segur el faré algún dia. Té una pinta mooooolt glamourosa!. A reveure Josep i que tinguis un MOLT BO 2015!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M. Glória; -No tot són postres... a la cuina...- Amb un plat d'aquestes característiques i en vista de l'éxit obtingut, no és d'extrenyar que puguis triomfar sempre que ho vulguis.
Salutacions M. Glória¡¡ :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Ho és de adequat, doncs per els comensals que seguin a taula, triomf assegurat.
Fins la propera Isabel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Mercé; -Destapant cassoles- Doncs el dia que el facis, ja m'ho sabràs dir. Igualment per a tu i tots els teus Mercé.
Fins la propera. :O)

Cuina Cinc ha dit...

Un Bon Any , Josep!
Un plat per poder prepapar amb antel·lacio.
Conec una recepta similar. En sopars de pica-pica queda mb!
:))

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina cinc- És un plat aquest, que com molt bé dius Fina, queda molt bé preparat un dia per l'altre.
Un bon any també per a tu Fina i tots els teus¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,