Uns carquinyolis
a l'hora de prendre un café o un té, sempre són benvinguts, encara que també és
poden mullar amb un gotet de vi dolç per estovar-los una micona. En canvi
aquets amb olives negres i nous, són diferents a l'hora de menjar-los, -també
es poden menjar sols, naturalment¡- els he provat amb l´hummus que vaig
preparar i untats a sobre dels carquinyolis, al portar-los cap al paladar, es
forma un contingut de sabors tant profitós que val la pena saborejar aquest
moment sempre sense perdre l'il.lusió de que són molt facilets de fer i
naturalment encara més fàcils de menjar.
Per altra banda
si apreteu damunt de la paraula carquinyolis -i també la mateixa paraula de
l'esquerra- al principi d'aquesta entrada, trobareu la recepta fets amb la
fórmula tradicional -jo els faig quasi sempre amb ametlles- que són potser, la
manera que quasi tothom fem, encara que com diuen; "cada maestrillo tiene
su librillo".Aquets són agafats del blog; El taller de cuina, que
elaboren, l'Alba i el Jordi i els vaig
trobar molt interessants a l'hora de fer-los i també -com ja he dit- de
menjar-los¡.
Si aneu el seu
blog, trobareu la recepta, però si voleu aquí a sota, també trobareu la recepta
que tot seguit us la passo, per si us animeu a fer-la, doncs ja veureu que són
molt facilets de fer, i queden molt bé per acompanyar l'hummus, per untar amb
sobrassada, amb crema de formatge, aperitius...
Ingredients: (Per uns 30/35 carquinyolis)
100 Grams de farina
50 Grams de sucre
2 Ous (un per fer la massa i l'altre per
pintar)
1 Grapat d'olives negres
1 Grapat de nous
Sal i pebre
Preparació:
Tirarem un ou amb el sucre, hi afegirem la
farina, la sal, i farem una massa homogènia. Tallarem les olives a tires i les
afegirem a la massa, junt amb les nous.
Formarem unes barretes d'aproximadament 3
centímetres d'ample per un centímetre d'alçada. Pintarem amb l'ou i les
salpebrarem. Enfornarem les barretes al voltant d'uns 15 minuts a 180º.
Traurem les barretes del forn i les tallarem
a biaix fent unes petites llesquetes d'un centímetre de gruix. Les tornarem a
enfornar 5 minuts més per tal de que quedin torradetes i cruixents.
(Blocaires... |
...que vagin de gust¡¡) |
13 comentarios:
Quina cosa més bona!!!
Amb olives negres, no els havía vist mai, pero i tant que m'han d'agradar. Ja m'els imagino amb el hummus, perfectes.
Petons.
carquinyolis amb olives i hummus???? Ostres, això ho hem de tastar! Quin contrast de sabors més extraordinari...
Un aperitiu salat magnífic aquests carquinyolis Josep!!!
PTNTS
Dolça
Que bons, els tindre que provar !!
Carquinyolis pensats per un plat salat? Molt original!
Petons
Origina, mai m'hages imaginat carquinyolis amb olives.
Que vagi de gust!!!!!.
Petons
No els he provat mai així saladets... a mi m' agraden molt els carquinyolis... segur que els provo de fer!
Silvia; -Cuinar es senzill- Realment ho és de bona¡¡
Salutacions Sílvia. :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- A mí també em van soptar quant els vaig veure per primera vegada, però val la pena fer-los i provar-los, doncs queden molt bé, també, com aperitíu i per untar-los amb formatge cremós, sobrassada...
Salutacions Ana¡¡ :O)
Gemma; -La cuina de casa- Doncs si els fas, ja m'ho sabràs dir, realment queden molt i molt bons, ja ho veuràs...
Salutacions Gemma¡¡ :O)
M. Glória; -No tot són postres...- El salat, diuen, que és millor abans de començar a dinar (per agafar gana) i el dolç un cop ja s'ha acabat de dinar.
Salutacions "ganxeta" :O)
Sión i Miquel; -Fem un mos- Ho són de bons, i si els feu, quedereu molt bé per acompanyar amb diferents ingredients.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Margarida: -El món de la cuina- Un carquinyolis per trencar una mica la monotonía dels de sempre, per tant "innovadors" i originals.
Salutacions a Tiana¡¡ :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- A mí també van sorprendre'm quant els vaig veure i llegir i, quant els vaig provar, encara més¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Anna; -M'agrada cuinar- Doncs ja veuràs que quant els facis -i els mengis, naturalment- t'agradaràn i repetiràs la experiència.
Salutacions Anna¡¡ :O)
No havía vist aquests carquinyolis... que bons i originals. Prenc bona nota.
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,