Carquinyolis d´olives negres i nous

4 de març del 2014





   Uns carquinyolis a l'hora de prendre un café o un té, sempre són benvinguts, encara que també és poden mullar amb un gotet de vi dolç per estovar-los una micona. En canvi aquets amb olives negres i nous, són diferents a l'hora de menjar-los, -també es poden menjar sols, naturalment¡- els he provat amb l´hummus que vaig preparar i untats a sobre dels carquinyolis, al portar-los cap al paladar, es forma un contingut de sabors tant profitós que val la pena saborejar aquest moment sempre sense perdre l'il.lusió de que són molt facilets de fer i naturalment encara més fàcils de menjar.

   Per altra banda si apreteu damunt de la paraula carquinyolis -i també la mateixa paraula de l'esquerra- al principi d'aquesta entrada, trobareu la recepta fets amb la fórmula tradicional -jo els faig quasi sempre amb ametlles- que són potser, la manera que quasi tothom fem, encara que com diuen; "cada maestrillo tiene su librillo".Aquets són agafats del blog; El taller de cuina, que elaboren, l'Alba i el Jordi  i els vaig trobar molt interessants a l'hora de fer-los i també -com ja he dit- de menjar-los¡.



   Si aneu el seu blog, trobareu la recepta, però si voleu aquí a sota, també trobareu la recepta que tot seguit us la passo, per si us animeu a fer-la, doncs ja veureu que són molt facilets de fer, i queden molt bé per acompanyar l'hummus, per untar amb sobrassada, amb crema de formatge, aperitius...

   Ingredients:  (Per uns 30/35 carquinyolis)

   100 Grams de farina
    50 Grams de sucre
      2 Ous (un per fer la massa i l'altre per pintar)
      1 Grapat d'olives negres
      1 Grapat de nous
      Sal i pebre



   Preparació:

   Tirarem un ou amb el sucre, hi afegirem la farina, la sal, i farem una massa homogènia. Tallarem les olives a tires i les afegirem a la massa, junt amb les nous.
   Formarem unes barretes d'aproximadament 3 centímetres d'ample per un centímetre d'alçada. Pintarem amb l'ou i les salpebrarem. Enfornarem les barretes al voltant d'uns 15 minuts a 180º.
   Traurem les barretes del forn i les tallarem a biaix fent unes petites llesquetes d'un centímetre de gruix. Les tornarem a enfornar 5 minuts més per tal de que quedin torradetes i cruixents.

 (Blocaires...
 ...que vagin de gust¡¡)





13 comentarios:

Sílvia A. ha dit...

Quina cosa més bona!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb olives negres, no els havía vist mai, pero i tant que m'han d'agradar. Ja m'els imagino amb el hummus, perfectes.
Petons.

Gemma ha dit...

carquinyolis amb olives i hummus???? Ostres, això ho hem de tastar! Quin contrast de sabors més extraordinari...

No tot són postres ha dit...

Un aperitiu salat magnífic aquests carquinyolis Josep!!!
PTNTS
Dolça

Fem un mos ha dit...

Que bons, els tindre que provar !!

Margarida ha dit...

Carquinyolis pensats per un plat salat? Molt original!
Petons

ISABEL ha dit...

Origina, mai m'hages imaginat carquinyolis amb olives.
Que vagi de gust!!!!!.
Petons

ANNAFS ha dit...

No els he provat mai així saladets... a mi m' agraden molt els carquinyolis... segur que els provo de fer!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Silvia; -Cuinar es senzill- Realment ho és de bona¡¡
Salutacions Sílvia. :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- A mí també em van soptar quant els vaig veure per primera vegada, però val la pena fer-los i provar-los, doncs queden molt bé, també, com aperitíu i per untar-los amb formatge cremós, sobrassada...
Salutacions Ana¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -La cuina de casa- Doncs si els fas, ja m'ho sabràs dir, realment queden molt i molt bons, ja ho veuràs...
Salutacions Gemma¡¡ :O)

M. Glória; -No tot són postres...- El salat, diuen, que és millor abans de començar a dinar (per agafar gana) i el dolç un cop ja s'ha acabat de dinar.
Salutacions "ganxeta" :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sión i Miquel; -Fem un mos- Ho són de bons, i si els feu, quedereu molt bé per acompanyar amb diferents ingredients.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Margarida: -El món de la cuina- Un carquinyolis per trencar una mica la monotonía dels de sempre, per tant "innovadors" i originals.
Salutacions a Tiana¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- A mí també van sorprendre'm quant els vaig veure i llegir i, quant els vaig provar, encara més¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Anna; -M'agrada cuinar- Doncs ja veuràs que quant els facis -i els mengis, naturalment- t'agradaràn i repetiràs la experiència.
Salutacions Anna¡¡ :O)

PILAR ha dit...

No havía vist aquests carquinyolis... que bons i originals. Prenc bona nota.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,