(...qué... de mossegada, veritat...?) |
Tornant a les receptes de la pastora i formatgera, Eulàlia Torras, m'ha semblat d'alló tant i tant interessant donar-hi un cop d'afecta a les mandonguilles tradicionals, que tots fem a la nostra manera i que ho fem, tant be com sabem i com creiem que ens poden quedar d'alló més bé, ja sigui posant-l'hi la ceba tallada ben petita, l'all i el julivert, la sal i el pebre... aquesta vegada acompanyada d'un formatge de cabra, i més concretament del Serrat Gros -per el meu gust, un dels millors que he probat-
Uns consells del mateix llibret de la Eulàlia Torras:
El formatge artesà és un producte viu en constant evolució, i per aixó n'hem de tenir cura, de la conservació. Com que avui en dia hi ha poques cases que tinguin rebost, caldria trobar un tipus de formatgera que pugui anar a la nevera. N'hi ha unes de plàstic amb un petit dipòsit de sal que fa que el formatge conservi la seva humitat i no deixi la nevera amb l'olor del formatge. I sempre és millor treure el formatge de la nevera una estona abans de consumir-lo.
(... qué, un altre...?) |
Ingredients: (per a 4/8 persones)
350 Grams de carn de porc picada
350 Grams de carn de vedella picada
Formatge de cabra de pasta tova (Serrat Gros)
2 Grans d'all
2 Cebes de Figueres
2 Ous
12 Ametlles
1 Gotet de vi blanc
Julivert
Farina (per arrebossar)
Oli i sal
(...mmm... ) |
Elaboració:
Barrejarem les dues carns (vedella i porc) amb un gra d'all i el julivert picats, incorporarem l'ou batut i una micona de sal i amb la massa resultant, farem les mandonguilles.
Dins de cada mandonguilla, afeguirem un trosset de formatge de cabra de pasta tova, arrebossarem amb la farina i fregirem en una paella amb força oli. Un cop estiguin fetes, les reservarem.
Tallarem les cebes ben petites i les courem a foc lent en una cassola. Afegirem un gra d'all ben petit, les ametlles també picades, el got de vi blanc i la mateixa quantitat d'aigua. Hi tirarem les mandonguilles i deixarem que es vagin couen al voltant d'uns 20 minuts a foc lent amb la cassola tapada. Ho rectificarem de sal i ho podem servir.
(Blocaires, que vagin de gust¡¡) |
19 comentarios:
Saps que avui he preparat una cassola de mandonguilles per al dinar de demà? Si arribo a veure la teva recepta abans, corro a buscar formatge de cabra, haurà de ser la propera vegada!
Un clàssic, però amb sorpresa.
Hummmm.... que bones!!!!!!
Fins aviat
Isabel
Hola Josep, mira que auré fet mandonguilles, péro mai avía pensat en replenar-les, una molt bona idea, a fer-les i pronte....una forta abraçada per tu i badalona---------paco
I tant de gust que me les menjaría, però no una, ni dues, el plat sencer!
Petons,
Ostres quina bona idea.. amb el formatge de cabra a mi m' agrada molt!
De mossegada, de mossegada!!!
PTNTS
Dolça
Hi ha dos ingredients que m´han decidit que sí...que aquestes mandonguilles valen la pena provar-les: el formatge de cabra i les ametlles...això és un trosset de cel a la boca.
Les hauré de tastar! tot el que porta formatge em plau.
Una abraçada,
Nani
Vaig a apuntar-te.
Si ja són bones les mandonguilles, amb la sorpresa de formatge em puc imaginar que són una delícia de mandonguilles!!!!!
María Ángels; La propera vegada, ja tindràs temps de provar-les, queden molt i molt bones fetes amb la salsa, encara que si es fan sense salsa, queden molt bones per fer el vermouth, pica-pica...
Salutacions María Àngels¡¡ :O) :O)
Isabel; La sorpresa, vaig tenir-le jo, quant vaig llegir-le i després les vaig fer i provar-les... molt i molt bones¡¡¡, doncs amb 50 grams en surten per quasi 500 grams de carn picada.
Fins aviat Isabel¡¡ :O)
Paco; És un altra manera de fer-les i puc assegurar i dono fe, que queden molt bones al paladar, un encert¡¡
Salutacions cap a Crevillent Paco¡¡ :O)
Ana; Doncs ja ho saps Ana, amb telefones i les fem i podrás menjar-ne una i un altre i un altre...
Salutacions "colega" :O) :O)
Anna; -M'agrada cuinar- Celebro que t'hagi agradat Anna, si les fas ja m'ho diràs.
Salutacions cap a Olván i tu Anna, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O)
Glória; -No tot són postres... a la cuina-... i un altre, i un altre i...
Salutacions "ganxeta" :O)
Cristina; -Bufet de postres- Les coses fetes amb amor, no tenen preu i si són fetes amb productes de qualitat encara menys i si a més a més si troba un tros de cel al paladar...
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Nani: -La cuina violeta- A mí el formatge m'agrada molt, però el que em plau més de tot -a part d'aquestes mandonguilles- són els pastisos de formatge, els trobo d'una gran bellesa i de molt bon gust.
Fins aviat Nani¡¡ :O) :O)
Teresa; -Com a casa res¡- Després d'aquestes paraules teves Teresa, tant sols queda que les puguis fer i disfrutar-les igual o més¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O)
MOLTES GRÀCIES, COM SEMPRE, PER ELS VOSTRES COMENTARIS, SEMPRE ÉS UN GRAN PLAER, VEURE I LLEGIR LES VOSTRES OPINIONS I PODER MILLORAR DIA A DIA, AMB TOT EL QUE DIEU.
Josepb. -Menja de bacallà-
si les mandonguilles son delicioses soles, amb formatge de cabra l'has ben clavat!! per cert, m'encanta la foto de fons del bloc, quina calma, es genial (em venen ganes que arribi l'estiu) petons
Roser; -Trifàsic de Baileys- Aquestes mandonguilles de formatge de cabra, -com molt bé dius Roser- són un encert daurat amb brillantor al paladar.
Salutacions Roser¡¡ :O) :O)
De mossegada ... i ben bona!!!! A casa agraden molt les mandoguilles i el formatge aixi que la propera vegada els hi fare questa combinació que segur serà tot un éxit!
Petons!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pilar: -Cau de Cuina- Si fas aquesta combinació Pilar, de ben segur que trionfaràs i si les fas, ja m'ho sabràs dir¡¡
Salutacions Pilar¡¡ :O) :O)
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,