Pastís de Xocolata i Cervesa Negra

8 de febrer de 2014


   La cervesa és probablement, una de les begudes més consumides del món. Fabricada i fermentada  amb ordi i altres cereals i aromatitzat amb llúpol. 


 Camp d'ordi, apunt de segar.



 Pinyes de llúpol
   
    A l'antiga Egipte, ja fermentaven la farina amb el pa i el canviar les mesures, -més aigua que farina- aconseguien cervesa.  

    L'any 1516, el duc Guillem IV  de Baviera,  fou qui redactar la "llei de la puresa" explicant que, tant sols podía utilitzar-se l'aigua, malt, ordi i llúpol per definir que era la cervesa. Aquesta definició, encara és avui en día model estàndard de moltes empreses i mestres cervessers.

   Alemania, amb més de 5000 classes diferents de cervesa, no és d'extranyar trobar plats fets amb aquesta beguda, al igual que també pobles i clubs que elaboren la seva pròpia cervesa. 
   
   A Catalunya, és a partir dels anys 80/90  i de manera artesanal, que  comencen a brollar moltes de les cerveses artesanals, trencant el monopoli de les grans empreses cerveseres. Jo, per no allargar- me més amb l'história de la cervesa, us diré que com a bon badaloní, aquest pastís, està fet amb
Dimoni Cervesa (negra) i si cliqueu trobareu la llegenda de dita cervesa.



   -.Pastís de Xocolata i Cervesa Negra.-




  
   Ingredients:  ( pel pa de pessic) 

      200 Grams de sucre 
      150 Mil.lilítres de cervesa negra (Dimoni cervesa negra) 
      150 Grams de farina de rebosteria    
      125 Grams de mantega 
      100 Mil.lilítres de nata líquida
        40 Grams de cacau en pols
          1 Ou 
          1 1/4 de bicarbonat sódic 
          1 Culleredeta de vainílla (jo l'he posat líquida)
       Xocolata ratllat o cacau en pols per decorar.





      Per la cobertura: 
    
   200 Grams de nata per muntar
   150 Grams de formatge Philadelphia
     75 Grams de sucre llustre 
            
      Elaboració per fer el pa de pessic:

     Escalfarem  la cervesa en un cassó al foc, sense que arribi a bullir.Un cop calenta, afegirem la mantega tallada a daus i remenarem fins que es fongui. Ho retirarem i ho reservarem. 
     En un bol barrejarem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat (components secs)
     En un altre bol, barrejarem la nata líquida, l'ou i la vainilla. Afegirem la barreja, cervesa/mantega i ho remanarem fins que quedin totalment integrats. 
     Afegirem la barreja líquida  al bol dels ingredients secs (cacau, sucre, farina i bicarbonat) i ho remanarem fins que ens quedi una massa homogènia. Ens quedarà una massa bastant líquida.
    Posarem la massa en un motlle, que prèviament haurem untat amb mantega. 
    Ho posarem a coure al forn a 180º durant 30 minuts. Ho deixarem refredar dins al mateix motlle.
    

     



    Per la cobertura: 

   Muntarem la nata i la reservarem.
   Batarem el formatge amb el sucre llustre fins que ens quedi una crema homogènia.
   Incorporarem la nata muntada amb l'ajut d'una llengua pastissera amb suavitat i moviments envoltants fins que quedi totalment integrada. Quan el pa de pessic estigui totalment fred ho cobrirem amb la cobertura.

 (Blocaires; que vagi de gust¡¡)

  La recepta està agafada del blog, All i Julivert de la Carme. Moltes gràcies Carme, per compartir aquesta, i també, totes aquestes receptes.

19 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG, I MOLTES GRACIES, PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josepb. . Menja de bacalla.

ISABEL ha dit...

Quina pinta te aquest tall de pastís.
Menys mal que ja he berenat...
Així i tot, se m'ha fet salivera.
Una abraçada i "que vagi de gust"

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Conec els nois de Dimoni o s'ho estàn currant a base de bé, ara han obert cervessería a Badalona, a prop teu. Ja imagino que també els coneixes.
Un pastís molt original, ha de tenir un sabor molt bo, molt sucós.
Petons.

paco ha dit...

Josep, el único alcohol que me gusta es la cerveza, he sido consumidor de dicha bebida, salvo ahora que no debo tomarla por la medicación...pero sabiendo el sabor de la misma, no me extraña en absoluto que hayas preparado un pastel tan rico como el que has presentado....y la narración de la historia de la cerveza que has hecho, es de un doctor honoris causa.............un abrazo para ti y badalona.........paco

Cristina ha dit...

Oh! l´he de provar...no sóc gaire d´alcohol però m'han comentat que els pastissos amb cervesa són boníssims i amb xoco ja deu ser una explosió.

Cristina ha dit...

Que vagi molt bé per Tarragona...He vist que la Isabel també s´hi ha apuntat...Jo no hi vaig pel tema del transport..si hagués sabut que hi anàveu!...

Judith ha dit...

hola!!! la cervessa no m'agrada, però aquest pastís no et diria pas que no! jijijiji. té molt bona pinta. petonets

M Glòria ha dit...

uauuuu, quin coc més bo Josepb.
PTNTS
Dolça

PILAR ha dit...

Quina pinta que te aquest pastis i trobo que la cervessa li ha de donar un toc molt bó.
Una abraçada

Núria ha dit...

Hola Josep! Acabo de descobrir el teu blog i començaré a seguir-te, m'ha encantat! Aquest pastís de cervesa ha de ser bonísssim!! I si ens el podem menjar en un badiu millor! jeje Molts petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- ... de xocolata Isabel... i per demà per berenar o potser per demà passat per esmorzar...?
Fins aviat Isabel¡¡ :O) :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- Jo de moment, només conec la cervesa i si poden fer molt bones receptes, la veritat. En tinc tres mes amb cervesa -de blat- ja les aniré penjant.
Fins la propera Ana¡¡ :O)








Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Cocinar a mi manera- Encara que ara no puguis beure la cervesa, puc assegurar que com a pastís, queda molt disimulat el gust de la cervesa, tant sols se li nota al punt d'amargor el toc de la cervesa negra, res més.
Gràcies per fer-me doctor honoris causa, tot un orgull, si bé de la teva part.
Salutacions a Crevillent i tu Paco, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O)

Cristina; -Bufet de postres- Explosiu de suavitat al paladar i gens carregat d'alcohol, quasi no es nota.
Salutacions Cristina¡¡ :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Judith; -El món de Juju- Doncs una passejada per a Badalona i un bon tros de pastís, mirant el mar? -Per exemple- i... que vagi de gust Judith¡¡
Salutacions Judith¡¡ :O) :O)

M. Glória; -No tot són postres...- Per cocs, els teus, el numero 72 , amb aquest...?
Fins aviat M. Glória¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Núria; -Baker Street- Moltes gràcies, per seguir-me i poder gaudir d'aquest pastís de cervesa dins un badiu o sota d'un micaquer -nespre-
Salutacions i fins la propera Núria¡¡ :O) :O)

MOLTES GRÀCIES, COM SEMPRE PER ELS VOSTRES COMENTARIS I EL.LOGIS QUE L'HI DONEU EN AQUEST BLOG, SEMPRE POSITIUS, PER POGUER-HO FER CADA DIA UNA MICA MES BE.
Josepb. -Menja de bacallà-

La Taula d'en Bernat ha dit...

El pastís té una pinta genial! Ja veig que l'has feta amb cervesa "Dimoni" per fer ciutat!

Fins aviat!
Anna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -La Taula d'en Bernat- L'aspecta el té de mossegada i el gust amb un punt d'amargor al paladar.
Fem ciutat, naturalment¡¡
Salutacions Anna¡¡ :O) :O)

GEMMA ha dit...

Sempre m'ha cridat l'atenció aquesta recepta de xocolata i cervesa, però no la he fet mai...a veure si hi poso remei...
Petonets.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -Caprofiti- Doncs a veure si la próxima vegada, em dius que ja les fet...
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)

M Glòria ha dit...

JosepB, aquí tens la meva versió del teu pastís... a veure què et sembla!!
http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2014/04/coc-de-xocolata-i-cervesa-negra-73.html

PTNTS
Dolça



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,