![]() |
Josepb -Menja de bacallà- |
![]() |
Quin ambient...eh...? |
![]() |
Quina cua, veritat...? |
Ingredients del Ranxo: (*)
Ingredients:
2700 litres d'aigua del pla de Vidreres, sense clor.
135 Trossos d'os de pernil curat.
150 Kilos de mongetes seques.
50 Kilos de cigrons cuits.
189 Kilos de ossos, vedella i porc. (morro, orella, papada etc,)
180 Kilos de patates.
15 Kilos de botifarra blanca.
15 Kilos de botifarra negra.
135 Kilos d'arrós.
27 Kilos de sal.
Sufregit:
60 Kilos de ceba de Figueres.
27 Cabeces d'alls.
60 Kilos de tomàquet triturat
10 Kilos de cansalada per fondre (greixons)
250 Grams de pebre vermell dolç
250 Grams de pebre negre.
1 Litre de vi ranci.
1 Litre de vi moscatell.
(*) Les quantitats, estàn extretes d'una copia de la Comissió del Ranxo.
![]() |
Fent el sufregit i tirant la sal |
![]() |
Tirant el sufregit |
![]() |
Tot a punt, per començar a servir el Ranxo |
![]() |
Servint el Ranxo |
![]() |
Blocaires, que vagi de gust¡¡ |
Es van servir, al voltant de 4000 àpats¡¡
21 comentarios:
Com sempre, sigueu benvinguts en aquest blog, i moltes gràcies per deixar els vostres comentaris.
Josepb. -Menja de bacallà- :o) :o)
Caram, quina recepta més bona!!! N'hi ha per a un regiment!! Salutacions
Seguint la recepta podem donar de menjar a tot el barri...jeje
Que bonic que es Vidreres !!!
Petonets.
aquests dies passats s'han vist i menjat "ranxos" per molts pobles de la nostra geografia!!
Ptnts
Dolça
Jo el vaig tastar a Pons! Contundents, eh? Jo no dino en tres dies!
Aquestes tradicions no san de perdre mai
Una abraçada
Visca les bones tradicions!!!
De ben segur que estava molt bo el Ranxo de Vidreres, ideal per passar el fred.
Esteu molt guapos la Teresa i tu.
Petons.
Bona tradició,i un àpat ben contundet
Unes fotos molt boniques!!! nosaltres anem sovint a Vidreres ja que hi viu un tiet meu, és un poble molt maco i molt acollidor.
Petonets
Renoi.. aixó si que es un bon Ranxo!!!!!
Quin día mes maco i aprofitat.
Una abraçada
Francesc; -A la taula i al llit...- Així és Francesc, el regiment, eren els 4000 mil àpats que es van servir.
Salutacions a Beneixama¡¡ :o) :o)
Gemma; -Caprofiti- Seguint la recepta, també, es pot fer el mateix ranxo a tall més particular, i fer-lo per a 8 10 persones, el resultat té que quedar també molt i molt bo. Puc assegurar, que aquest estava molt i molt bo.
Salutacions Gemma¡¡ :o) :o)
Dolça; -No tot són postres... a la cuina-
Són aquestes celebracions les que fan festa, tradició i reconeixament de les coses ben fetes.
Salutacions Dolça¡¡ ;O) ;O)
Cristina; -Bufet de postres- Com molt bé diu la Dolça, són molts els llocs on es fan aquets ranxos, a Ponts ( La Noguera), com molt bé, també, dius tú, a Montmaneu (Anoia), a Gelida (Alt Penedés)... seguit d'un gran etcétera.
És contundent, amb un gust de fer les coses ben fetes.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)
Sión i Miquel; -Fem un mos- Que així sigui per molts anys¡¡
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)
David; -Restaurantes con sentimiento- Que visquin ben a prop i també, que per a molts anys¡¡
Fins aviat David¡¡ :O) :O)
Ana; -La cocinera de Bétulo- "Estava" com molt bé dius, Ana.Un plat que quasi es podia tallar amb un ganivet¡¡
La naturaleza ens ha fet així... jejeje... :O) :O)
Salutacions "col.lega"
Anna: -M'agrada cuinar- Bo, amb molts sentits. Aquestes són les tradicions que no s'han de perdre mai. :O) :O)
Salutacions Anna¡¡
Marylou; -Pa amb tomàquet- Amb aquets àpats tant i tant contundents, Vidreres, té un tant per cent, més que guanyat¡¡
Salutacions Marylou. :O) :O)
Isabel; -La cuina de la Isabel- Es va aprofitar tot... no va sobrar res¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)
No conocía esa comida que llamáis "rancho", pero se ve realmente buena y dices que dieron 4000 platos? Jesús, que barbaridad!
Te llame pero no me cogiste y tengo pérdidas tuyas. Hablamos mañana martes?
Un beso a los dos
Y gracias por todo.
Helena; -Cuatro especias- 4000 àpats aproximadament és el que es va repertir, segons l'organització. L'any passat van fer curt, hi havía dues paroles menys -25-, aquest any, la comisió, estava força contenta.
Salutacions Helena, per a tu i també a Vigo¡¡ :-D :O)
Elena; -Cuatro especias- 4000 platos aproximadamente és todo lo que se repartió, según la organización. El año pasado se hizo corto, havía dos pucheros menos -25- este año, la comisión estaba muy contenta.
Saludos Elena, para ti y también a Vigo¡¡ :-D :O)
Madre mía, qué bien lo debisteis pasar!!!! No debe ser nada facil cocinar 4.000 raciones, pero el aspecto del plato de la foto es muy apetitoso. Me encantan este tipo de fiestas!!!
Un petó.
Paloma; -Cuinereta colometa- Aquets àpats fa molt anys que els fan, i l'organització ho fa molt i molt bé, encara que l'any passat, es veu que van fer curt.
Tens tota la raó, són festes que no s'han de perdre mai.
Salutacions Paloma¡¡ :O) :O)
Oui j'en ai entendu parlé, c'est une très jolie fête et le ranxo est très bon,je garde la recette.
Nicole
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,