Lunettes -lents de colors-

6 febrer de 2013




   Sota una mirada fictícia, el rei del carnestoltes,-el rei dels pocasoltes- comença el seu regnat amb  un pregó, en el qual explica i dóna permís, per tal de que la gent s'ho passi bé, sense limitacions, ballar i  desfilar disfressat, des del  dijous gras, fins el diumenge (i en algunes poblacions fins el dilluns)... per tal de que tothom s'ho passi bé... doncs... per carnaval, tot si val...¡¡¡     



   però...tant de ball i disbauxa no és bo... i en el judici públic el rei és condemnat culpable de tot, i se'l condemna a mort cremat publicament...

    És a partir del  dimecres de cendra que s'acabarà la festa i començarà la quaresma...


 
...però bé...  abans de arribar a la quaresma, encara ens queda el carnestoltes, les desfilades, la disbauxa, el ball... i per que no...? aquestes "Lunettes" -lents de colors-, per tal de veure-hi amb un altre mirada aquest carnestoltes...?



   ...doncs si és així, aquí en teniu la recepta, amb els seus ingredients. Amb aquesta recepta surten 10/12 "lunettes" -lents de colors- 


   Ingredients: 

   50 Grams d'ametlles picades.
   110 Grams de farina.
   45 Grams de mantega.
   El ratllat d'una llimona.
   50 Grams de sucre extrafi.
   1 Ou.
   50 Grams de melmelada de fruits del bosc.
   Sucre glas (per decorar) 

   Preparació: 

    En primer lloc, tamisarem la farina i les ametlles picades. Per un  altre cantó, posarem la mantega, el ratllat de la llimona i el sucre, fins obtenir una barreja lleugera i esponjosa. Tirarem l'ou i el barrajarem amb els ingredients; mantega/ratllat de la llimona/sucre. Col.locarem en aquesta barreja la farina i les ametlles picades i ho treballarem fins que obtinguem una bola. Deixarem dita bola, a la navera, al voltant de 30 minuts. Treurem de la nevera i aplanarem amb un curró i deixarem la massa ben fina (3 mm aprox.) 
   Amb un motlle ovalat, donarem forma a la massa i en tallarem 10/12 i després 10/12 mes i, aquets darrers amb un boquet llis d'una mànega pastelera, en farem dues obertures. Les primeres formes, les farem servir de base i les segones per fer-hi les "lunettes" -lents de colors- abans però, deixarem les formes ovals al forn, al voltant d'uns 10 minuts, passat aquest temps, les treurem i les deixarem a sobra d'una reixeta. Escalfarem la melmelada i pintarem  amb un pinzell la part tencada -base- i la tancarem junt amb l'altre part -lunettes- i un cop tancades, amb una mànega pastissera  i un boquet ben petit, acabarem d'omplir les "lunettes". Adornarem amb sucre glas. 
  



   Abans d'acabar, m'agradaría que escoltéssiu, aquest Carnaval en Venècia de Strauss, sota la batuta de  Zubin Metha, escolteu, mireu, disfruteu i... tingueu un feliç Carnestoltes¡¡

9 comentarios:

Sílvia A. ha dit...

Doncs m'agraden aquestes lents de colors!!! A més a més si les fas de diferents melmelades surten més colors!!!!

Dolça ha dit...

amb melmelada de fruites del bosc han de ser unes postres boníssimes!!

Bon Carnaval.

PTNTS
Dolça

Isabel ha dit...

Josep!!!
No havia vist mai aquestes Lunettes.
Fantàsticas, tindrem que provar-les.
Una abraçada i un feliç Carnestoltes.

David Vazquez Francisco ha dit...

Aquestes no les he tastat... quin pinta tant bona!!!

Cristina ha dit...

Les galetes amb melmelada m´agraden molt. A Itàlia i Alemanya són molt típiques. Les prefereixo amb melmelada d´albercoc però no li faria cap lleig a aquestes Lunettes...Molt maques.

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Creo que me apunto a tus carnavales y a esos dulces!!! están de rechupete!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Silvia; -Cuinar es senzill- ...diuen, que amb la varietat està els gust... quant més variades, mes gustos n'hi haurà...¡¡
Salutacions Silvia¡¡ :o) :o)

Dolça; -No tot son postres... a la cuina...- Les melmelades, s'utilitzen molt a la pastissería, al igual que per a galetes casolanes, doncs la dolço que deixa, hi hes molt present. Salutacions.
Igualment per a tu Dolça¡¡ :o) :o)








Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Doncs ara ja les pots veure-les i disfrutar-les i si les fas... podràs provar-les.
Que vagi de gust Isabel¡¡
Salutacions¡¡ :o) :o)

David; -Restaurantes con sentimiento- Doncs si les fas, veuràs que bones que estàn.
Fins d'aquí una estona David¡¡ :O)







Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; -Bufet de postres- Les melmelades, són presents a moltes galetes i reposteríes de molts indrets. Aquestes en són un petit exemple i queden molt vistoses.
Salutacions Cristina¡¡ :-) :o)

Helena; -Cuatro especias- Els carnavals, són per disfrutar-los, al igual que també aquestes galetes "lunettes" fetes amb diferents melmelades que l'hi donen molt de color¡¡
Salutacions Helena¡¡ :o) :O)

Elena; -Cuatro especias- Los carnavales, estàn para disfrutarlos, al igual que también estas galletas "lunettes" echas con diferentes mermeladas que le dan mucho color¡¡
Saludos Elena¡¡ :-D :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,