Croquetes de Patata Ametllades

28 de gener de 2013


Flor de la Patatera
Flor de l'Ametller

 La humil patata queda convertida en aquest plat màgic, al moment de preparar aquestes cruixents      croquetes arrebossades d'ametlles. 


   La capa d'arrebossat amb les ametlles, l'hi  dóna un toc cruixent, doncs les ametlles están trencades a troçets i el seu cruixir, es fa sentir per a tota la boca... 




   La paraula "croqueta", sembla ser que be del verb francés "croquer" que significa cruixir... 




... però bé..., em sembla que el millor que podem fer, és donar pas a la recepta i els seus ingredients, a veure si aquest cruixir s'escampa per als vostres gustos i paladars... Bé doncs, si és així, aquí en teniu els ingredients i la recepta  a sota d'aquestes "fotos" 


   Ingredients: 

   4/5 Patates grosses (jo he fet servir Bufet)
   50 Grams de mantequilla.
   2 Rovells d'ou.
   Una pessigada de nou moscada.
   Oli de girasol  (per arrebossar) 
   150 Grams de farina.
   2 Ous sencers, poc batuts
   200 Grams d'ametlles molgudes
   200 Grams d'ametlles a troçets  
   Sal i Pebre

Preparació: 

   Posarem les patates al forn al voltant d'uns  45 minuts o fins que veiem que estàn llestes per treure-hi la pell, deixarem refredar-les un moment i, encara calentes hi posarem el pebre, la mantequilla, els dos rovells d'ou, la nou moscada i salpebrerem, ho remanarem tot plegat i ho deixarem refredar.
   Posarem un plat amb la farina, barrejant amb la sal i el pebre, un altre amb els ous poc batuts i el tercer plat amb les ametlles molgudes i esmiculades. Seguidament anirem donant-l'hi forma allargada amb  la cassoleta de les mans, primer en forma de pilotetes i després allargant-les, tot passant-les, per els plats de farina, ous i ametlles.
    Tindrem una paella amb força oli  al foc i anirem tirant les formes que els hi em donat i deixarem que es facin a poc foc i a poc a poc, les traurem de la paella i les servirem calentes.      
  
     Aquestes croquetes, poden servir com a primer plat, si és així les farem una micona més grosses i les podem acompanyar amb una micona de verd bé sigui; rúcula, canonges, enciam...  
      


 (Blocaires; que vagin de gust¡¡)

10 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sigueu benvinguts en aquest blog i moltes gràcies per deixar els vostres comentari.
Josepb- -Menja de bacallà-

Assumpta ha dit...

Mare meva!! què bo que deu ser!! :-)))

Fem un mos ha dit...

Aquestes croquetes amb aquest arrebossat han de quedar molt cruixents i bones, ho provaré
Una abraçada

David Vazquez Francisco ha dit...

Gran recepte anticrisis, bona, bonica i barata.
Deuen estar molt cruixents i gustoses!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquest arrebossat es un vestit de gala per les humils croquetes de patates, Molt bones Josep.
Petons.

Teresa ha dit...

Josep, quines croquetes més bones!!! Amb l'ametlla torradeta cruixent!!! bona setmana

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

están de muerte, que pintaza, como te han quedado, ajj me las comería todas de casi un golpe y los ganxets...ummm estaban deliciosos, creo que me he convertido en adicta a ellos, así que ponte en contacto conmigo y te encargo 3 kilos por lo menos.
no sabes que festín nos dimos con los que nos mandaste, ricos, ricos y ricos.
Miles de gracias, eres un sol y un encanto de persona.
un beso muy grande

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Assumpta; -El blog de la Assumpta- Unes croquetes ben bones i ben facilotes de fer, i la veritat, "estaven" bones, bones¡¡
Salutacions Assumpta¡¡ :0) :0)

Sión i Miquel; -Fem un mos- Arrebossades amb la picada de les ametlles, queden molt cruixents i tant queden be, per un entrant, com un primer plat.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :-D




Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimiento- Ja ho veus... ho té tot... i serveix com entrant, primer plat, segon plat i quasi com a postres...¡¡
Ens veiem¡¡ :o)

Ana; -La cocinera de Bétulo- L'arrebossat d'ametlles vesteix força aquestes croquetes de patata, val la pena posar-les en algún menú, be sigui per a convidats, o bé sigui un sopar informal.
Salutacions Ana¡¡ :o)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res¡- Són la gràcia d'aquestes croquetes. Les ametlles, que es fan sentir al paladar¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :o)

Helena; -Cuatro especias- Celebro que tot estés al teu (vostra) gust.
Salutacions a Vigo¡¡ :o) :o)

Elena; -Cuatro especias- Celebro que todo estuviera a tu gusto (vuestro) gusto.
Saludos a Vigo¡¡ :o) :o)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,