"Delicius" de Poma, al gust d'Avellanes

30 de maig de 2012

Flor de la Pomera

   Quàntes vegades, no hem menjat pomes per esmorzar, o bé per dinar, o a mitja tarda... o al igual  bé  hem vist algúna que altre pel.lícula, tot veient, el o els, protagonitses agafar d'un fruiter, alguna poma i amb l'altre mà, llegir  un llibre mentre mossegen la poma...? 
     Les pomes han estat i seràn "estrelles" del cinema,  de lectures i també de la bona cuina, doncs, cuinar les pomes els fogons, us sorpendrà els plats que es poden arribar a  fer, des de amanides, sopes, compotes, pomes farcides de carn, bunyols, amb calamars, amb  sepia i com no...¡¡ ...coques de poma, pastíssos....be siguin  freds i/o calents... i així amb més de 300 receptes amb aquesta fruita tant agraída a la cuina, sense oblidar que en el  món se'n coneixe'n al voltant de 2000 varietats i que aquí a Catalunya se'n coneixe'n al voltant d'unes 200 espècies diferents, moltes d'elles en vies de desaparició...

Flor del Avellaner
  També les avellanes, com a fruits secs, tenen molta tradició aquí a Catalunya i concretament a les comarques de Tarragona; -Alt Camp, Baix Camp, El Priorat, Conca de  Barberà...- i també a la comarca de  La Selva -Santa Coloma de Farnes-  i on també  a part de menjar-les com a fruits secs, amb closca -crues- o bé torrades, també podem posar-les a les amanides, fer-ne sopes, licors, picades, pastíssos, amb xocolata, galetes...bé... aquí us deixo una recepta que he trobat força interessant, per ser aquets dos productes molt genuïns a les terres catalanes  i a més a més  un postre amb fruita fresca i l'altre fruita seca. El contrast està servit. 

Ingredients: (Per a 4/6 persones)

1/4 de litre d'aigua mineral amb gas
2 Clares d'Ou
1/2 Copeta de licor d'Avellana
200 Grams de farina
1 Cullerada de sucre
1 Gotet de llet
4 Pomes grans tallades a rodanxes
125 Grams d'Avellanes triturades
Una taronja (la raspadura de la seva pell)
Una llimona (la raspadura de la seva pell)
Oli (per fregir les pomes)

Preparació: 
  Pasarem tots els ingredients, excepte les pomes (rodanxes) i les clares d'ou, que les tindrem a punt de neu, per la batadora i ho barrajarem tot ben barrejat de manera que no quedi massa líquid. Deixarem reposar durant mitja hora i, un cop passada aquesta mitja hora hi tirarem les clares a punt de neu.
   Agafarem les pomes  i un cop pelades  els hi treurem el cor, les tallarem a rodanxes d'un centímentre de gruix, estendrem les pomes en una plàtera i tirarem unes gotes de licor d'avellanes i ho reservarem. 
   A continuació, posarem una paella amb oli al foc i, un cop estigui calent, passarem les rodanxes de poma per la pasta. Fregirem pels dos costats i, quan estan fregides, les traiem i les deixem reposar en una plata amb un tovalló de paper. Ho posarem en un plat, espolvorem amb sucre i avellanes i ho servim.

 Blocaires, que vagi de gust¡¡


 


   

16 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es una manera diferent de menjar les pomes, però molt bona combinació amb les avellanes. Serà per això que el seu nom es Delicius?
Petons.

Assumpta ha dit...

Se'm fa la boca aigua només de veure les fotos!! :-))

Marga ha dit...

molt bona recepta

Cristina ha dit...

Una autèntica delícia, sí senyor !

Fem un mos ha dit...

Una manera molt diferent de menjar unes bones pomes i avellanes
Una abraçada

Dolça ha dit...

Josep, ja saps que a mi les "vellanes" em perden!!! DOReus, per suposat!!

PTNTS
Dolça

ISABEL ha dit...

I tant, que ens vindrà de gust!!!!
Pomes i avellanes.Hummmmmmmmm.....
Abraçada

ISABEL ha dit...

Josepb. fes una ullada al meu blog.
Tens un premi.
Salut

Neus ha dit...

Ei, m'ha fet molta gràcia entrar al teu bloc i veure les imatges de Badalona, jo hi treballo!!! a part d'això, la recepta sembla boníssima!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

VOLDRÍA DEMANAR-VOS DISCULPES, PER NO HAVER-VOS CONTESTAT ABANS, EL FET HA ESTAT QUE UN VIRUS AL ORDINADOR, (MOLT MAL EDUCAT) VA ENTRAR DINS D'AQUESTA CAIXA QUE ENS COMUNIQUEM I FINS AVUI (10 DE JUNY) NO HE TINGUT L'ORDINADOR PER POSAR-ME AMB CONTACTE AMB TOTS VOSALTRES.
GRÀCIES PER LA VOSTRA COMPRENSIÓ I ESPERO QUE A PARTIR D'ARA JA TINDRÉ OCASIÓ D'ESTAR AMB TOTS VOSALTRES.
SALUTACIONS: JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La Cocinera de Bétulo- Vaig posar-hi el nom de "delicius" doncs, és una de les més de dues mil verietats de noms de poma. La copeta de licor de avellanes, també l'hi dóna un molt bon gust aquest postre.
Salutacions Ana¡¡ :-D

Assumpta; -Blog de l'Assumpta- Celebro que t'hagi agradat aquest postre.
Salutacions Assumpta¡¡ ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Marga; -Per anar fent gana- Moltes gràcies Marga, per deixar el teu comentari.
Salutacions Marga¡¡ :-D ;-D

Cristina; -Bufet de Postres- Ho és Cristina una verdadera delícia, per fer-ho i també per menjar-ho.
Salutacions Cristina¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sión i Miquel; -Fem un mos- Canviant una mica la rutina dels menjars i en aquest cas dels postres, sembla que menjem diferent, sense caure a la rutina.
Una abraçada Miquel i Sión¡¡ :-D

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- D.O. Reus, per suposat que sí, i... bones bones, naturalment i amb les pomes... mmmm...
Salutacions "ganxeta". :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Neus; -¿?- La recepta Neus, és d'alló tant i tant bona, puc donar fe, que així va ser.
No puc veure el teu blog, tant sols la presentació del teu perfil.
Moltes gràcies per visitar el meu blog. Salutacions Neus¡¡ :-D ;-D

Neus ha dit...

Crec que ja està solucionat i ja pots veure el meu bloc. Apa, un petó.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Neus; -La Neus de mica en mica cuina i practica- Ara sí. Moltes gràcies per visitar aquest blog. Fins la propera Neus¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,