Arrós verd, amb Faves i Carxofes

8 de maig de 2012


 Flor de l'arrós.

Has menjat ja  l'arrós...? Aquesta frase és un ritual molt antic i una forma de saludar que encara ara, a les regions xineses, demostra  la importancia que té l'arrós per els orientals.

 Flor de la fava.




 Les Faves, a la catalana o estofades -com diuen els pobles- cuinades amb butifarra, alls tendres, ramet d'herbes -menta- un rajolí d'anís... fan les delícies dels vegeterians.

 Flor de la carxofa.

  Les propietas diurètiques i digestives d'questa verdura, fan que les seves fulles s'utilitzin  per fer sucs, be siguin per els diabètics, també per els tractaments de l'anémia, restrenyiment... molt apreciada a la medicina natural.

    El resultat d'aquets tres ingredients, ha estat aquest;  Arrós Verd, amb Faves i Carxofes, plat amb valor calòric, per part de l'arrós, aigua e  hidràts de carbóni, per part de les faves i diurètica i digestiva per part de les carxofes, un plat complert, natural i vegeterià.

   Ingredients: (per a 8/10 persones)

    500 Grms d'arrós
    1  Litre de caldo (el de coure les verdures)
    Una cabeça d'alls
    6 Carxofes 
    Mig kilo de Faves desgranades
    Sal
    Oli    

   Preparació: 

   Natajarem les carxofes, treurem les puntes i les fulles mes dures i les tallarem a quarts. En una casola tirarem aigua i sal i quant comenci a bullir i tirarem les faves i les carxofes deixant-ho bullir uns vint minuts. Ho treurem i colarem el caldo obtingut, testarem de sal i deixarem el caldo en un pot per tal de que bulli. En una casola a part, posarem oli  i deixarem les verdures a dins junt amb la cabeça d'alls i per últim i tirarem l'arrós. Tirarem el caldo de les verdures bullin, deixarem deu minuts i baixarem el foc durant deu minuts mes. Un cop acabat deixarem que reposi uns minuts abans de servir-ho.

    El resultat és aquest...

 ...blocaires, que vagi de gust...¡¡
 

10 comentarios:

Alfriston Cottage ha dit...

Es veu molt, molt bo!! Una bona combinació, segur!
Bon profit! ;-)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquest plat li agrada molt a l'Antonio. Es molt bo i també sà.
El flam de alberginia m'ha sorprés molt, no m'imagino el seu sabor. Es totalment original.
Petons per tu i per la Teresa.

Fem un mos ha dit...

Amb aquesta combinació d’ingredients de ben segur que estava molt bo.
Una abraçada

GEMMA ha dit...

Un plat sá i equilibrat, si senyor!

Carme ha dit...

Un plat d'arròs sempre ve de gust, oi? aquest arròs vegetarià té una pinta deliciosa. Les fotos de les flors són molt boniques.
Fins aviat

Teresa ha dit...

Un arròs molt bo! aprofitarem les faves i les carxofes que tenen els dies contats!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Andy i Eva; -Alfriston Cottage- Les combinacions naturals, acostumen a sortir molt i molt bé¡¡
Moltes gràcies per el vostre comentari.
Fins aviat¡¡ :-D ;-D

Ana; -La Cocinera de Bétulo-
Un plat aquest ple de ingredients naturals i, com molt bé dius Ana, bo i sà¡¡
Referent al flam d'albergínia puc dir-te que queda molt suau al gust, treient l'acidesa que porta l'albergínia, doncs el sucre l'hi treu dita acidesa.
Ens veiem en algun altre ocasió Ana. Saluutacions també per l'Antonio¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Sión i Miquel; Ho estava i, encara ho estarà, doncs vaig deixar-ne un "tuper" al congelador i un día d'aquesta setmana ho trauré per fer-hi la segona "tanda".
Moltes gràcies per el vostra comentari.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ ;-D

Gemma; -Caprofiti- És el que tenen les coses naturals.
Fins la propera Gemma¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Carme; -All i julivert- L'arrós, és un dels ingredients universals, el quàl té moltes i moltes prestacions, aquesta n'és una.
Cada flor, és un fruit.
Moltes gràcies per seguir aquest blog.
Fins la propera Carme¡¡ :-D ;-D

Teresa; -Com a casa res¡¡-
Així és, poc l'hi queden aquets dos productes, i val la pena acabar, amb aquets ingredients de temporada per fer-li algúna que altre combinació.
Salutacions Teresa¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

COM SEMPRE, A TOTS ELS QUE ENTREU EN AQUEST BLOG, MOLTES GRÀCIES A TOTS I SIGUEU BENVINGUTS.
JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,