Aquesta vegada, foren els xampinyons que, encara que artificials de gust, varen fer possible poguer-los tenir a la cuina i saborejar-los, farcits i presentats d'aquesta forma.
El xampinyó és un comestible excel·lent, que fins i tot pot menjar-se cru. És molt mal·leable... farcit, amb amanides, crussos, arrebossats, amb all i julivert -tradicional- amb llamineres de porc, amb truites... crec que és un molt bon "company" a la cuina que dona molt de sí i és pot amotllar a molts i molts altres plats, aquí us deixo aquest que farcit amb arrós, fan possible que els xampinyons siguin un molt bon recurs a la cuina.
Ingredients:
1 Kilo de Xampinyons de mida grossa.
2 Tasses d'arrós.
Un grapat de panses de Corint.
1 Ceba de Figueres.
Sèsam per decorar.
Salsa de Soja.
1 Copeta de Conyac.
Preparació:
Natejarem i buidarem els xampinyons -cames i a dins dels sombrerets- els posarem en una paella per tal de que treguin una micona l'aigua. Els decantarem.
Bullirem l'arrós durant 10 minuts i el passarem per l'aigua freda per tal de que l'arrós quedi deixat anar. Tallarem la ceba ben petitona i quant estigui rosseta, l'hi tirarem una copeta de conyac i un cop reduit l'hi tirarem una micona de salsa de soja i deixarem que redueixi tot plegat.
Omplirem els xampinyons que teniem decantats i els omplirem d'arrós junt amb les panses de Corint. Posarem la salsa pel damunt acompanyat del sésam per adornar. Al voltant de la safata i posarem dos flams d'arrós, que el podem fer amb la resta del farcit que hagui pogut sobrar. Els posarem 5 minuts al forn i ho podem servir calent.
(Blocaires; que vagi de gust¡¡)
12 comentarios:
sempre m'ha fet pal farcir xampinyos però vist el teu resultat potser m'animo.
M'ha agradat
Els xampis són tan versàtils... accepten tot tipus de farcit, aquests que ens fas tu ha d'estar mmmmmmmm!!!
PTNTS
Dolça
Té un aspecte deliciós!! Segur que està boníssim :-))
Un farciment molt bo, Josep! És veritat que els xampinyons són molt versàtils i bons companys a la cuina!
Petonets!
Anna
Una forma diferent de presentar uns xampinyons....
Petonets.
Molt original aquest farcit amb soja, panses i sèsam. Surt del que jo habitualment menjo. Aviam si m´animo un dia i els provo com els has fet tu.
Nuri; -A Peu Coix- És veritat aixó que dius, -pal- però un cop estàs engrescat en el tema, quedes molt satisfet/feta del que has lograt.
Moltes gràcies per el teu comentari Nuri. Una abraçada¡¡
Dolça; -No tot són postres... a la cuina-
Els "xampis" és un dels plats que dónen molta "mobilitat" a la cuina tal és així que, un cop vaig acabar de fer-los, ja tenía pensat un altre classe de farciment per uns altres "xampis".
Una abraçada cap a Reus Dolça¡¡ :-D ;-D
Assumpta; -Blog de l'Assumpta-
Aspecta i gust, garantíts Assumpta¡
Salutacions¡¡ :-D
Anna; -La Taula d'en Bernat- Aquets van ser inspirats d'una companya de feina que em va comentar de fer-los farcits... i d'aquí va venir aquest plat fet amb els xampinyons.
Salutacions a Badalona "col.lega" :-D
Gemma; -Caprofiti- Diferent manera de fer els xampinyons, per tal que la monotonía sigui una forma divertida de posar-se a la cuina.
Salutacions Gemma¡¡ :-D
Cristina; -Bufet de postres- Una manera diferent de veure un altre farciment.
Una abraçada Cristina¡¡ :-D
Una combinació perfecta!!! i un farcit molt bo i sa!!
Teresa; -Com a casa res- Aquesta combinació -com moltes altres més- és perfecta per omplir aquets xampinyons. Donant-l'hi una bona combinació de textures i sabors.
Moltes gràcies Teresa per el teu comentari.
Al igual que també us dono les gràcies a tots els que heu entrat en aquest blog i heu deixat el vostre comentari.
Salutacions Josepb. -Menja de bacallà-
rosacea doctor Bland
Also visit my blog rosacea doctor Spillville
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,