Flor del Taronger
Les flors esdevenen fruits tot formant -en aquest cas- un tandem, a la cuina de; xocolata i taronja una combinació potser quasi perfecte e imbatible a la pastissería i també a la cuina. L'acidesa de la taronja i el seu contrast amb la subtil delicadesa de la xocolata, porten aquest postre a fer-lo molt atractiu, tant de gust al paladar com a la vista.
La taronja està presentada de tres maneres en aquest pastís; el seu suc, el ratllat de la seva pell i rodanxes de taronja bullits amb sucre fent un almívar, descansat a la paella un parell d'hores per després donar-li una agradable visió a dit pastís.
Ingredients: (per a 8/10 persones)
2 Cullarades de Cacau en pols desfetes amb tres cullarades d'aigua calenta per després deixar-ho refredar.
2 Taronges (l'una per el suc i l'altre per ratllar-la i posar-hi les rodanxes per a sobra dels pastís)
225 Grams de mantega.
225 Grams de sucre molt fi (jo el vaig passar per el batador)
4 Ous.
300 Grams de farina amb el llevat i una culleredeta de bicarbonat.
Per la decoració:
Rodanxes de taronja rebaixades amb sucre formant un almívar.
Encenalls de xocolata amb taronja.
Preparació:
Desfarem la mantega en un atuell a prop del foc i un cop desfeta anirem afegint el sucre i seguirem remanant fins obtenir una consistencia molt cremosa. Tirarem els ous un a un, sense deixar de remanar, el suc de la taronja i tot seguit i tirararem la farina amb el llevat i la culleredeta de bicarbonat fins que quedi tot ben enganxat. Ratllarem l'altre taronja i la posarem dins de la massa que tenim preparada.
Escalfarem les tres cullarades d'aigua junt amb el cacau i, un cop fred ho tirarem dins de la massa que tenim a punt. El posarem en un motlle de corona i el col.locarem al forn a 180º al voltant de 45 minuts o fins que veiem que punxant un ganivet dins del pastís, surti net.
Decorarem amb rodanxes de taronja i encenalls de xocolata i taronja
(Blocaires; que vagi de gust¡¡)
Dedico aquesta entrada i el pastís en el Salvador Falgueras que a part de ser un molt bon pare i també un molt bon amic, va ser el seu aniversari -4 de febrer, 80 anys- per molts anys Salvador¡¡
|
9 comentarios:
Quina bona combinació fan la xocolata i la taronja. T'agafo un troç virtual d'aquesta corona.
Petons per tu i la Teresa.
Te que estar molt bo
Ana; -La Cocina de Bétulo- La taronja i la xocolata fa mil anys que estàn "inventats" i encara és ara que estàn presents.
Que vagi de gust Ana¡¡ :-D
Anònim; Ho estava realment molt i molt bo.
Gràcies per el teu comentari "anónim".
Una corona molt bonica i segur que deliciosa. És veritat que la xocolata i la taronja fan un bon tandem!
Petonets!
Anna
Anna; -La Taula d'en Bernat- Doncs sí, aquest pastís de xocolata i taronja "estava· molt i molt bo.
Moltes gràcies per el teu comentari.
A mi no m'ha acabat de fer el pes mai això de barrejar xocolata i taronja. Trobo que l'amargor aconsegueix treure tota la gràcia del cacau :-(
Surfzone; -Catacuina- Com tot hi ha gustos per tot.
Com sempre moltes gràcies per el teu comentari.
Salutacions¡¡
jo el faig amb dues taronges triturades, i una cobertura de xocolata
Antónia; És un altre opsió, amb les taronges triturades, que també té que està molt bo.
Moltes gràcies per visitar aquest blog i per deixar aquest comentari.
Salutacions¡¡ :-D
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,