Corona de Xocolata i Taronja

9 de febrer de 2012

 Flor del Cacau
Flor del  Taronger

     Les flors esdevenen fruits tot formant -en aquest cas- un tandem, a la cuina de; xocolata i taronja una combinació potser quasi perfecte e imbatible a la pastissería i també a la cuina. L'acidesa de la taronja i el  seu contrast amb la subtil delicadesa de la xocolata,  porten aquest postre a fer-lo molt atractiu, tant de gust al paladar com a la vista. 
   La taronja està presentada de tres maneres en aquest pastís; el seu suc, el ratllat  de la seva pell i rodanxes de taronja bullits amb sucre fent un almívar, descansat a la paella un parell d'hores per després donar-li una agradable visió a dit pastís.

 
    Ingredients:  (per a 8/10 persones)

    2 Cullarades de Cacau en pols desfetes amb tres cullarades d'aigua calenta per  després  deixar-ho refredar.
    2 Taronges  (l'una per el suc i l'altre per ratllar-la i posar-hi les rodanxes per a sobra dels pastís)   
    225 Grams de mantega.
    225 Grams de sucre molt fi  (jo el vaig passar per el batador)
    4 Ous.
    300 Grams de farina amb el llevat i una culleredeta de bicarbonat.

    Per la decoració:  

    Rodanxes de taronja  rebaixades amb sucre formant un almívar.
    Encenalls de xocolata amb taronja.
   
    Preparació: 
    Desfarem la mantega en un atuell a prop del foc i un cop desfeta  anirem afegint el sucre i seguirem remanant fins obtenir una consistencia molt cremosa. Tirarem els ous un a un, sense deixar de remanar, el suc de la taronja i tot seguit i tirararem la farina amb el llevat i la culleredeta de bicarbonat fins que quedi tot ben enganxat. Ratllarem l'altre taronja i la posarem dins de la massa que tenim preparada.
    Escalfarem les tres cullarades d'aigua junt amb el cacau i, un cop fred ho tirarem dins de la massa que tenim a punt. El posarem en un motlle de corona i el  col.locarem al forn a 180º  al voltant de 45 minuts o fins que veiem que  punxant un ganivet  dins del pastís, surti net. 
   Decorarem amb rodanxes de taronja i encenalls de xocolata i taronja 



       (Blocaires; que vagi de gust¡¡)


    Dedico aquesta entrada i el pastís en el  Salvador Falgueras que a part de ser un molt bon pare i també  un molt bon amic, va ser el seu aniversari  -4 de febrer, 80 anys-  per molts anys Salvador¡¡


   








9 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina bona combinació fan la xocolata i la taronja. T'agafo un troç virtual d'aquesta corona.
Petons per tu i la Teresa.

Anònim ha dit...

Te que estar molt bo

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La Cocina de Bétulo- La taronja i la xocolata fa mil anys que estàn "inventats" i encara és ara que estàn presents.
Que vagi de gust Ana¡¡ :-D

Anònim; Ho estava realment molt i molt bo.
Gràcies per el teu comentari "anónim".

La Taula d'en Bernat ha dit...

Una corona molt bonica i segur que deliciosa. És veritat que la xocolata i la taronja fan un bon tandem!

Petonets!
Anna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -La Taula d'en Bernat- Doncs sí, aquest pastís de xocolata i taronja "estava· molt i molt bo.
Moltes gràcies per el teu comentari.

surfzone ha dit...

A mi no m'ha acabat de fer el pes mai això de barrejar xocolata i taronja. Trobo que l'amargor aconsegueix treure tota la gràcia del cacau :-(

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone; -Catacuina- Com tot hi ha gustos per tot.
Com sempre moltes gràcies per el teu comentari.
Salutacions¡¡

Antònia ha dit...

jo el faig amb dues taronges triturades, i una cobertura de xocolata

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Antónia; És un altre opsió, amb les taronges triturades, que també té que està molt bo.
Moltes gràcies per visitar aquest blog i per deixar aquest comentari.
Salutacions¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,