Xampinyons Fercits, acompanyats de flams d'arros.

20 de febrer del 2012


      Aquesta vegada, foren els xampinyons que, encara que artificials de gust, varen fer  possible poguer-los tenir a la cuina i  saborejar-los, farcits i presentats d'aquesta forma. 
   El xampinyó és  un comestible excel·lent, que fins i tot pot menjar-se cru. És molt mal·leable... farcit, amb amanides, crussos,  arrebossats, amb all i julivert -tradicional- amb llamineres de porc, amb truites... crec que és un molt bon "company" a la cuina que dona molt de sí i és pot amotllar a molts i molts altres plats, aquí us deixo aquest que farcit amb arrós, fan possible que els xampinyons siguin un molt bon recurs a la cuina.
 
    Ingredients:
   
   1 Kilo de Xampinyons de mida grossa.
   2 Tasses d'arrós.
   Un grapat de panses de Corint.
   1 Ceba de Figueres.
   Sèsam per decorar.
   Salsa de Soja.
   1 Copeta de Conyac.

   Preparació:

 Natejarem i buidarem els xampinyons -cames i a dins dels sombrerets-  els posarem  en una paella per tal de que treguin una micona l'aigua. Els decantarem.
  Bullirem l'arrós durant 10 minuts i el passarem per l'aigua freda per tal de que l'arrós quedi deixat anar.  Tallarem la ceba ben petitona i quant estigui rosseta, l'hi  tirarem una copeta de conyac i un cop reduit  l'hi tirarem una micona de salsa de soja i deixarem que redueixi tot plegat.
   Omplirem els xampinyons que teniem decantats i els omplirem d'arrós junt amb les panses de Corint. Posarem la salsa pel damunt acompanyat del sésam per adornar. Al voltant de la safata i posarem dos flams d'arrós, que el podem fer amb la resta del farcit que hagui pogut sobrar. Els posarem 5 minuts al forn i ho podem servir calent.  
   
 (Blocaires; que vagi de gust¡¡)

12 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

sempre m'ha fet pal farcir xampinyos però vist el teu resultat potser m'animo.
M'ha agradat

No tot són postres ha dit...

Els xampis són tan versàtils... accepten tot tipus de farcit, aquests que ens fas tu ha d'estar mmmmmmmm!!!
PTNTS
Dolça

Assumpta ha dit...

Té un aspecte deliciós!! Segur que està boníssim :-))

La Taula d'en Bernat ha dit...

Un farciment molt bo, Josep! És veritat que els xampinyons són molt versàtils i bons companys a la cuina!

Petonets!
Anna

GEMMA ha dit...

Una forma diferent de presentar uns xampinyons....
Petonets.

Cristina ha dit...

Molt original aquest farcit amb soja, panses i sèsam. Surt del que jo habitualment menjo. Aviam si m´animo un dia i els provo com els has fet tu.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Nuri; -A Peu Coix- És veritat aixó que dius, -pal- però un cop estàs engrescat en el tema, quedes molt satisfet/feta del que has lograt.
Moltes gràcies per el teu comentari Nuri. Una abraçada¡¡

Dolça; -No tot són postres... a la cuina-
Els "xampis" és un dels plats que dónen molta "mobilitat" a la cuina tal és així que, un cop vaig acabar de fer-los, ja tenía pensat un altre classe de farciment per uns altres "xampis".
Una abraçada cap a Reus Dolça¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Assumpta; -Blog de l'Assumpta-
Aspecta i gust, garantíts Assumpta¡
Salutacions¡¡ :-D

Anna; -La Taula d'en Bernat- Aquets van ser inspirats d'una companya de feina que em va comentar de fer-los farcits... i d'aquí va venir aquest plat fet amb els xampinyons.
Salutacions a Badalona "col.lega" :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- Diferent manera de fer els xampinyons, per tal que la monotonía sigui una forma divertida de posar-se a la cuina.
Salutacions Gemma¡¡ :-D

Cristina; -Bufet de postres- Una manera diferent de veure un altre farciment.
Una abraçada Cristina¡¡ :-D

Teresa ha dit...

Una combinació perfecta!!! i un farcit molt bo i sa!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; -Com a casa res- Aquesta combinació -com moltes altres més- és perfecta per omplir aquets xampinyons. Donant-l'hi una bona combinació de textures i sabors.
Moltes gràcies Teresa per el teu comentari.


Al igual que també us dono les gràcies a tots els que heu entrat en aquest blog i heu deixat el vostre comentari.
Salutacions Josepb. -Menja de bacallà-

Anònim ha dit...

rosacea doctor Bland

Also visit my blog rosacea doctor Spillville



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,