Preparant el llobarro a la sal. |
"Afectes especials" de la sal. |
Treien la closca de sal. |
Servit amb un rajolí d'oli... |
... i que vagi de gust¡¡ |
No heu sentit mai, a les pel.lícules aquella frase que diu; parla amb el meu advocat, o bé, parla amb el meu assessor d’imatge..., s’ens a dir en els protagonistes que fan de grans capitalistes o financers..., jo per la meva part, m’he montat la meva pel-licula i he parlat amb la meva peixatera... ... pose’m un llobarro per fer-ho a la sal... un plaer terranal, amb poc guió, amb un cost de producció poc elevat i amb grans beneficis per el paladar... val la pena no...?, parlar amb la teva peixatera..., surt a compte...
Per fer aquest montatge culinari necessitarem: (Per a 4 persones)
1 Llobarro d’un kilo i mig.
2 kilos de Sal. (*)
1 micona de pebre, la pela d’una llimona, llorer...
Una micona d’oli.
La posada en escena, ho podem fer-ho així:
Posarem en una plata de forn, un llit de sal i acoixinarem el llobarro amb una la micona de pebre a dins del ventre –netejat- una micona de pebre,la pela de la llimona, el llorer... i acabarem de cobrir-lo amb la sal per sobre. Col.locarem el llobarro al forn a una temperatura de 220º graus, al voltant de 50 minuts, o quant veiem que la sal s’ha convertit en una closca forta i fosca. El traurem totseguit i amb l’ajut d’una cullera, donarem uns quants cops a la closca de la sal, i treurem el llobarro a punt per fer els filets i acompanyar-los amb un rajolí d’oli... fa?
(*) Per fer un llobarro d’un kilo, la quantitat de sal estimada és de 2 kilos. Aquesta sal, jo l’ha vaig anar a buscar en una droguería especialitzada –el meu adroguer-, però que de bensegur en firmes especialitzades en alimentació, no us serà gens complicat trobar-la.
El meu assessor d’imatge per aquest llobarro ha estat... blocaires que tingueu una bona "pel.lícula"...
20 comentarios:
Josep, quin llobarro!
ché josep quin llobarro tan maravellós has preparat, poques cosses tan saboroses necesiten tan poca preparaçió per a un mós tan gustós, magnific el llobarro al forn, ..abraçades paco
No podies trobar cap altra persona que t'assessorés més bé!!!!
A mi el llobarro m'encanta, encara que acostumo a comprar-lo per peces individuals, d'uns 220 gr., i el faig a la brasa.
Aquesta tècnica de la sal la feia la meva mare però jo no l'he preparat mai. I mira que és fàcil!
El llobarro m'agrada es un peix molt fi, però a la sal no l'he cuinat mai. Tindré en compte la teva recepta.
Petons.
Un dels millor speixos i una de les millors maneres de cuinar-lo. Boníssim, sa i deliciós :)
Aquesta peli m'ha agradat moltíssim!, el protagonista: peix, el director: Josep Baye, fotografía: impecable, guió: clar i català... No es pot demanar res més...Bé, potser sí: tastar-lo?.Gràcies per la recepta!A reveure.
Josep,
Quin paio el sr.llobarro!
Ha d'estar de pel·lícula fet a la sal.
Una abraçada
M'ha encantat , és una de les maneres en que m'agrada més fer el peix i menjar-lo. El senyoret Llobarro t'ha quedat ben afavorit a la fotografia , es nota que hi ha art al darrera.
No és facil treure l'armadura de la sal i tu ho has fet de "cine".
Enhorabona
El llobarro ens agrada molt, fet al forn, a las brases, però a la sal no l´hem provat , amb el teu permís amb guardo la recepta.
Una abraçada
El llobarro és un dels meus peixos preferits, no li cal gaires condiments per ser boníssim! A la sal és deliciós!
Un dels plats de peix que més m´agraden. Fàcil de fer i increible de gust!
Vaig a possar-me una mica al dia que he anat atrafagada i estic endarrarida amb tot el que has publicat.
Petons!
Gemma; -Cuinant a Canet- Dedueixo per la teva cara, -foto a la banda esquerra d'aquets comentaris- que si és la mateixa provant el llobarro a la sal t'agradat o millor dit t'agradarà.
Salutacions Gemma¡¡.
Paco; -Pau&Vell- Com ja he dit en altres ocasions, Beethoven -que per cert ara estic escoltant-lo- tè una frase que diu; Una partitura, per mes notes que porti no vol dir que sigui millor.
Salutacions cap a Crevillent¡¡ :-D
Margarida; -El món de la cuina- Una tècnica senzilla i que queda molt bé també, si tens convidats -amb tall rodó- a casa i presentat amb filets i acompanyat amb un rajolí d'oli al igual que una mica d'amanida...
Una abraçada Margarida¡¡ :-D
Ana; -La cocinera de Bètulo- Com estic dient, és un plat senzill de fer i d'un resultat molt interessant presentat a taula i tallat a filets...
Salutacions Ana¡¡
Gemma; -La cuina de casa- ... no tinc adjectius per dir, el que m'estàs dient-me tú Gemma... sa, boníiiisim, deliciós...
Salutacions a Terrassa¡¡
Mercé; Destapant cassoles- Doncs quant el provis -sinó ho has fet- et poses la catifa vermella i et regales L'Oscar al millor plat més senzill.
Salutacions a Sants¡¡
Josep; -El café de nit- Ja ho pots ven dir-ho Josep..., quin paio el senyó llobarro, un cop treta la pell -escates- és un filet de primera¡¡
Salutacions Josep i Glória¡¡
Xisca; -La cuina de son Fe- L'art el tè el llobarro Xisca, mira si es bó, que s'hi deixa la pell...
Una abraçada Xisca¡¡
Síòn i Miquel; -Fem un mos- doncs si us guarde-ho la recepta no la fere-ho...
per tant l'heu de fer i no guardar-la.
Fins la propera Miquel i Siòn¡¡
Anna; -M'agrada cuinar- Dedueixo per a tots els comentaris que he anat llegint, que el llobarro, és un dels peixos que agraden més... al menys en el "món bloquista" i suposo que a taula també i dedueixo Anna que per tu també.
Un petò cap a Olvàn¡¡ :-D
Pilar; -Cau de cuina- ... la senzillesa de les coses no falla mai i a la cuina tampoc...
Aqui em trovaràs Pilar¡¡
Una abraçada¡¡ :-D
Moltes gràcies per els vostres comentaris.
Josepb. -Menja de bacallà-
El peix a la sal és una de les coses que més m´agraden, trobo que els sabors no es tapen i és deliciós!!! una abraçada
María José; -Dit i fet- et dono tota la raó, el resultat és que no és tapen ni tampoc topen amb cap altre ingredient.
Una abraçada cap a Eivissa, María Jose¡¡ :-D
Deixeu el vostre comentari
Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.
EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,