Peus de porc amb castanyes.

30 d’octubre de 2010


 Peus de porc amb castanyes.


Josep Pla, ens diu; Les muntanyes són les berruges del món… mirat des de aquesta perspectiva... potser sí, mirat des de les seves faldes tenim les mateixes muntanyes amb noms més bonics … Montserrat, Cadí, Montseny… El món ens ensenya, si ens endinsem en ell, les seves « berruges » de vida i de natura que es respira en el seu interior, i quant respirem a fons, hi trobem els seus fruits… aquesta és la sensació que m’ha donat al endinsar-me en El Montseny i, dins el seu nucli "berrugós", trobar-hi la població de Viladrau  -Osona- i, els seus fruits… Les Castanyes.


Viladrau ens endinsa els dies 23 i 24 de octubre- cap de setmana abans de la diada de Tots Sants-, a disfrutar d’aquets fruits que són les castanyes i és la tardor que com tota estació, hem de fer parada obligada d’un fruit que, es fa en aquest terme municipal. Repartides amb "la castanyada” popular, que es fa al centre del poble, la venda de castanyes, com també les caminades populars que es fan al voltant de Viladrau. Veure els castanyers –i tot el que els envolta- per poder sentir la bona salut i l’evolució d’aquets arbres originàris de l’Àsia, que formen aquest racó “berrugós” de món.
Jo, per la meva part, m’he tret les castanyes del foc i he volgut fer-vos aquest plat, que espero que us agradi.

Peus de porc amb castanyes.

Ingredients: (per a 4 persones)

4 Peus de porc (a mitats i bullits)
Castanyes (una vintena)
Caldo.
2 Cebes.
2 Pebrots (vermell i verd).
Encenalls de pernil.
Pèsols (opcional).
Sal i pebre.

  Preparació:

Tallarem les cebes ben petites i un cop estigui ben rossa, hi tirarem el pernil deixant que es cogi un xic. Totseguit i posarem el pebrot vermell i el verd,  deixant que es faci un bon sofregit. Agafarem els peus de porc i els posarem junts amb el sofregit, cobrirem els peus amb un caldo –aquest de la “foto” es fet amb un manat d’herbes i un os de l’espinada- salpebrerem. Agafarem quatre o cinc castanyes,- un cop torrades-, i l’hi treurem la primera pell, posant-les a la picadora, un cop desfetes les posarem dins del caldo, deixant que es faci totplegat uns 45 minuts, hi posarem la resta de les castanyes. Per últim hi posaren els pèsols. Rectificarem de sal i pebre si cal.

       (Blocaires; que vagi de gust i... que tingueu una bona "castanyada"¡¡)

20 comentarios:

Josepb. ha dit...

Sigueu benvinguts en aquest bloc, i com sempre moltes gràcies per els vostres comentaris.

paco ha dit...

ché Josep, fes el favor de no possar aquestos plats tan exepcionals que en torne més boij de lo que estic, que maravella de plat Josep per favor, a veure cuát en convides, una forta abraçada per tu y badalona.....paco

Gemma ha dit...

Una recepta ideal per celebrar la castanyada amb tots els ets i uts! I després dels peus de porc, unes castanyes torrades i uns quants panellets. M'encanten aquestes tradicions :)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Nosaltres vem estar el dissabte passat a Viladrau i després vem passejar pel Montseny.
Una recepta diferent dels peus de porc, quasi sempre els faig picants, però aquests es veuen molt saborosos.
Petons.

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanten els peus de porc! I amb castanyes fa ben de tardor!
Petunets,
Eva.

Glòria ha dit...

Un plat d'estació ben tradicional! I per postres, uns panellets amb un vi dolç, ummmmmmm! que bo!

Margarida ha dit...

A mi les castanyes m'agraden torradetes, i no les he provat mai de fer guisades.
Aquesta recepta és molt interessant, i sé d'un que estarà encantat de provar-la.
Una pregunta, Josep: si només treus les pells de fora, la de dins... cau sola? Ho dic perquè a la foto apareixen ben pelades, és a dir, nues del tot.

Cuinetes-Carme ha dit...

Ohh, quin plat més i més bo. Els peus de porc que són de bons ehhh, però amb castanyes han d'estarrrrrr.
Salut,

MaryLou ha dit...

Si ensenyo aquesta foto al meu soci segur que compra peus de porc per al diumenge vinent... (ell és el cap de compras a casa) A mi no m'agraden els peus de porc però li cuino perquè no s'els vol menjar fora de casa... quina creu!
Agafo la teva recepta amb el teu permís!
Petonets

Cocinica ha dit...

Riquísimo los peus de porc, me encantan, los he hecho de muchas maneras pero nunca con castañas, la próxima así será.

Un abrazo

ANNAFS ha dit...

M' agraden molt els guisats amb castanyes, fan molt de tardor. La meva mare en fa a vegades. Amb peu de porc no, no n' ha fet mai. Segur que és molt bo.

Josepb. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Saps que no fa falta que et convidi, tant sols tens que trucar i arrivar-te fins aquí a Badalona i gaudir d'aquets peus de porc -per exempre- entre altres molts més plats, naturalment¡¡ :-D :-D
Salutacions Paco¡¡

Gemma; -La cuina de casa- ja veus que em poc, -castanyes- el sarau que es pot arrivar a fer... i sense "por"... :-0
Salutacions Gemma¡¡ :-D :-D

Ana; -La cocinera de Bètulo- Un dels millors llocs per anar a buscar les castanyes. El Montseny i més concretament a Viladrau.
A mí els menjars picants, no m'agraden massa.
Aquets peus de porc, puc assegurar-te que estaven d'allò tant i tant bons... i sense picar, -com diu la recepta- amb un toc de diferencia. Salutacions Ana¡¡ :-D :-D

Josepb. ha dit...

Eva; -El cullerot Festuc- Doncs aquí uns de ben bons -dono fe- per que puguis gaudir-ne una bona estona.
PERTUnets Eva i també, REQUETEpetunets per el Jan¡¡ Fins les teves cróniques culinàries Eva¡¡

Glória; -El café de nit- caramb...¡¡ quin "trio" no...?
Una abraçada Glória, i també per el Josep esclar¡¡ :-D

Margarida; -El món de la cuina- Crec que si que ho és de interessant, per la senzillesa del plat tant de sabor com també de butxaca. Les castanyes són comprades torrades, i després fetes amb el sofregit. Vaig fer una picada amb les mateixes castanyes i aquestes eren les que van costar-me una micona més de treure la pell.
Salutadions a Tiana¡¡ :-D :-D

Josepb. ha dit...

Carme; -Cuinetes Carme- Un plat aquets peus,-que com estic dient- deliciós, fàcilot, i de molt bon fer, i també per la butxaca.
Tens la recepta per gaudir-los quant volguis Carme¡¡. Salutacions. :-D :-D :-D

Marylou; -El meu raconet- Si al menys com un bon Cinereu, t'ajuda a portar la creu... i t'ajuda a fer-los... doncs que vagi de gust Marylou. Aquí tens la recepta per que la puguis agafar sempre que volguis.
Salutacions¡¡ :-D

Josepb. ha dit...

Pilar; Cocinica de Benas- Un altre manera de fer els peus de porc, amb castanyes i no porta picant, a mi el picant no m'agrada i aquets, puc assegurar-te que estàn -estaven- molt bons.
"Pochoncicos" cap a Saragossa Pilar¡¡

Anna; -M'agrada cuinar- Si el fas, ja m'ho diràs que tal. Qualitat/preu resulta una combinació molt eficaç.
Salutacions a Olvàn¡¡ :-D :-D

Fem un mos ha dit...

Aquets peus han d’estar per xuparse els dits i no deixar ni els ossos, m’agraden de totes maneres.
Una abraçada

Anònim ha dit...

Ami em sembla que en som molts que ens apuntariem a aquest platillo tant rebò , de temporada, com ha de ser i amb productes de la terra, si senyor.
una abraçada

mai

Josepb. ha dit...

Sión i Miquel; -Fem un mos- caramb...¡ trovar començals com vosaltres dona gust de debó.
Fins la propera Miquel i Sión¡¡.

Mai; -Anónim- apuntat -"post"- hi és, per fer-ho quant ho desitgis i els productes de la terra també hi són.
Salutacions¡¡ :-D :-D :-D

PILAR ha dit...

Jo que es amb els peus de porc estic barallada però el meu marit que es un fanatic d´aquest plat segur que esta encantat de provar-ho. Prenc nota Josep que el fare content, jejeje.-
Petons!

Josepb. ha dit...

Pilar; -Cau de cuina- Doncs prenc nota, i que vagi de gust, al menys per el teu marit.
Salutacions Pilar¡¡ :-D :-D :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,