Llobarro a la Sal.

12 d’octubre de 2010

 Preparant el llobarro a la sal.

 "Afectes especials" de la sal.

 Treien la closca de sal.

 Servit amb un rajolí d'oli...

 ... i que vagi de gust¡¡


No heu sentit mai, a les pel.lícules aquella frase que diu; parla amb el meu advocat, o bé, parla amb el meu assessor d’imatge..., s’ens a dir en els protagonistes que fan de grans capitalistes o financers..., jo per la meva part, m’he montat la meva pel-licula i he parlat amb la meva peixatera... ... pose’m un llobarro per fer-ho a la sal... un plaer terranal, amb poc guió, amb un cost de producció poc elevat i amb grans beneficis per el paladar... val la pena no...?,  parlar amb la teva peixatera..., surt a compte...


Per fer aquest montatge culinari necessitarem: (Per a 4 persones)

1 Llobarro d’un kilo i mig.
2 kilos de Sal. (*)
1 micona de pebre, la pela d’una llimona, llorer...
Una micona d’oli.

La posada en escena, ho podem fer-ho així:

Posarem en una plata de forn, un llit de sal i acoixinarem el llobarro amb una la micona de pebre a dins del ventre –netejat- una micona de pebre,la pela de la llimona, el llorer... i acabarem de cobrir-lo amb la sal per sobre. Col.locarem el llobarro al forn a una temperatura de 220º graus, al voltant de 50 minuts, o quant veiem que la sal s’ha convertit en una closca forta i fosca. El traurem totseguit i amb l’ajut d’una cullera, donarem uns quants cops a la closca de la sal, i treurem el llobarro a punt per fer els filets i acompanyar-los amb un rajolí d’oli... fa?

(*) Per fer un llobarro d’un kilo, la quantitat de sal estimada és de 2 kilos. Aquesta sal, jo l’ha vaig anar a buscar en una droguería especialitzada –el meu adroguer-, però que de bensegur en firmes especialitzades en alimentació, no us serà gens complicat trobar-la.

El meu assessor d’imatge per aquest llobarro ha estat... blocaires que tingueu una bona "pel.lícula"...

20 comentarios:

Gemma ha dit...

Josep, quin llobarro!

paco ha dit...

ché josep quin llobarro tan maravellós has preparat, poques cosses tan saboroses necesiten tan poca preparaçió per a un mós tan gustós, magnific el llobarro al forn, ..abraçades paco

Margarida ha dit...

No podies trobar cap altra persona que t'assessorés més bé!!!!
A mi el llobarro m'encanta, encara que acostumo a comprar-lo per peces individuals, d'uns 220 gr., i el faig a la brasa.
Aquesta tècnica de la sal la feia la meva mare però jo no l'he preparat mai. I mira que és fàcil!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El llobarro m'agrada es un peix molt fi, però a la sal no l'he cuinat mai. Tindré en compte la teva recepta.
Petons.

Gemma ha dit...

Un dels millor speixos i una de les millors maneres de cuinar-lo. Boníssim, sa i deliciós :)

mercè ha dit...

Aquesta peli m'ha agradat moltíssim!, el protagonista: peix, el director: Josep Baye, fotografía: impecable, guió: clar i català... No es pot demanar res més...Bé, potser sí: tastar-lo?.Gràcies per la recepta!A reveure.

josep ha dit...

Josep,
Quin paio el sr.llobarro!
Ha d'estar de pel·lícula fet a la sal.
Una abraçada

xisca ha dit...

M'ha encantat , és una de les maneres en que m'agrada més fer el peix i menjar-lo. El senyoret Llobarro t'ha quedat ben afavorit a la fotografia , es nota que hi ha art al darrera.

No és facil treure l'armadura de la sal i tu ho has fet de "cine".

Enhorabona

Fem un mos ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fem un mos ha dit...

El llobarro ens agrada molt, fet al forn, a las brases, però a la sal no l´hem provat , amb el teu permís amb guardo la recepta.
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

El llobarro és un dels meus peixos preferits, no li cal gaires condiments per ser boníssim! A la sal és deliciós!

PILAR ha dit...

Un dels plats de peix que més m´agraden. Fàcil de fer i increible de gust!
Vaig a possar-me una mica al dia que he anat atrafagada i estic endarrarida amb tot el que has publicat.
Petons!

Josepb. ha dit...

Gemma; -Cuinant a Canet- Dedueixo per la teva cara, -foto a la banda esquerra d'aquets comentaris- que si és la mateixa provant el llobarro a la sal t'agradat o millor dit t'agradarà.
Salutacions Gemma¡¡.

Paco; -Pau&Vell- Com ja he dit en altres ocasions, Beethoven -que per cert ara estic escoltant-lo- tè una frase que diu; Una partitura, per mes notes que porti no vol dir que sigui millor.
Salutacions cap a Crevillent¡¡ :-D

Margarida; -El món de la cuina- Una tècnica senzilla i que queda molt bé també, si tens convidats -amb tall rodó- a casa i presentat amb filets i acompanyat amb un rajolí d'oli al igual que una mica d'amanida...
Una abraçada Margarida¡¡ :-D

Josepb. ha dit...

Ana; -La cocinera de Bètulo- Com estic dient, és un plat senzill de fer i d'un resultat molt interessant presentat a taula i tallat a filets...
Salutacions Ana¡¡

Gemma; -La cuina de casa- ... no tinc adjectius per dir, el que m'estàs dient-me tú Gemma... sa, boníiiisim, deliciós...
Salutacions a Terrassa¡¡

Mercé; Destapant cassoles- Doncs quant el provis -sinó ho has fet- et poses la catifa vermella i et regales L'Oscar al millor plat més senzill.
Salutacions a Sants¡¡

Josepb. ha dit...

Josep; -El café de nit- Ja ho pots ven dir-ho Josep..., quin paio el senyó llobarro, un cop treta la pell -escates- és un filet de primera¡¡
Salutacions Josep i Glória¡¡

Xisca; -La cuina de son Fe- L'art el tè el llobarro Xisca, mira si es bó, que s'hi deixa la pell...
Una abraçada Xisca¡¡

Síòn i Miquel; -Fem un mos- doncs si us guarde-ho la recepta no la fere-ho...
per tant l'heu de fer i no guardar-la.
Fins la propera Miquel i Siòn¡¡

Josepb. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Dedueixo per a tots els comentaris que he anat llegint, que el llobarro, és un dels peixos que agraden més... al menys en el "món bloquista" i suposo que a taula també i dedueixo Anna que per tu també.
Un petò cap a Olvàn¡¡ :-D

Pilar; -Cau de cuina- ... la senzillesa de les coses no falla mai i a la cuina tampoc...
Aqui em trovaràs Pilar¡¡
Una abraçada¡¡ :-D

Josepb. ha dit...

Moltes gràcies per els vostres comentaris.

Josepb. -Menja de bacallà-

MªJose-Dit i Fet ha dit...

El peix a la sal és una de les coses que més m´agraden, trobo que els sabors no es tapen i és deliciós!!! una abraçada

Josepb. ha dit...

María José; -Dit i fet- et dono tota la raó, el resultat és que no és tapen ni tampoc topen amb cap altre ingredient.

Josepb. ha dit...

Una abraçada cap a Eivissa, María Jose¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,